• News&Inspirations
  • Pre deti a mládež
  • Predsieň a šatňa

aktualizované

Čalúnené panely – výnimočná a originálna dekorácia

Čalúnené panely sú praktickou dekoráciou, ktorá sa v trendoch interiérového dizajnu objavuje pomerne pravidelne. Treba však priznať, že práve v tejto sezóne si získali neuveriteľnú obľubu vďaka početným estetickým výhodám a dekoratívnemu potenciálu. Do akých interiérov budú ideálne? Aké typy čalúnených panelov stoja za pozornosť? Zistite, prečo sú čalúnené panely v súčasnosti také obľúbené.

V tomto článku sa dozviete:

  • Čalúnené panely – výnimočná a originálna dekorácia?
Výhody čalúnených panelov
Aj keď sú čalúnené panely vo svete interiérového dizajnu prítomné už niekoľko sezón, do našich interiérov vstúpili s impulzom. Dizajnéri spolu s interiérovými dekoratérmi objavili ich veľký estetický potenciál a ocenili aj ich úžitkovú hodnotu. Čalúnené panely sú vynikajúcou izoláciou steny a chránia interiér pred chladom. Preto ich ocenia najmä v spálňach, kde fungujú ako čelo postele, v detských izbách, kde chránia vaše deti pred nočným nárazom do studenej, tvrdej steny. Na paneloch oceňujeme najmä ich estetickú hodnotu, vďaka której môžeme formovať aranžmán, dokonca vykonať jednoduchú metamorfózu a v dôsledku toho získať priestor s úplne novým charakterom.

Čalúnené panely v rôznych miestnostiach
Čalúnené panely budú fungovať v rôznych izbách v dome. Sú skvelým spôsobom, ako funkčne dokončiť stenu, keď ju chcete izolovať a získať pohodlné operadlo. V tomto smere sa čalúnené panely budú hodiť predovšetkým do spálne, ale aj do detských a mládežníckych izieb. Vďaka veľkej škále tvarov, vzorov a farieb, ktoré máte na výber ich možno úspešne zladiť k preferovanému štýlu, konkrétnemu nábytku a celému usporiadaniu interiéru. Obdĺžnikové čalúnené panely sú najobľúbenejšie, pretože sú univerzálne a dajú sa ľahko prispôsobiť akejkoľvek veľkosti steny. Okrem toho sú ideálne do predsiení. Stačí nimi obložiť fragment steny a sedačky, aby ste získali efektnú zónu na výmenu šatníka. Čalúnené panely sa môžu objaviť aj v obývacej izbe, kde chceme získať útulnejšiu a sofistikovanejšiu atmosféru. Vtedy sa oplatí staviť napríklad na mozaiku, ktorú vyskladáme z dekoračných panelov do tvaru šesťuholníkov, trojuholníkov či diamantov.

Dekoratívne panely – klasické alebo moderné?
Jednou z najväčších výhod dekoračných panelov je, že sú veľmi univerzálne. To znamená, že sa hodia nielen do rôznych typov miestností, ale aj do mnohých dizajnových štýlov. Nezáleží na tom, či sú vaše interiéry zariadené v modernom, klasickom alebo eklektickom štýle – čalúnené panely ich môžu úspešne dekoratívne obohatiť. Výsledný efekt závisí od toho, akú formu a farebnú kompozíciu na danej stene použijeme.

Formy dekoratívnych panelov na stenu:
  •  obdĺžnikové,
  •  štvorcové,
  •  okrúhle,
  •  trojuholníkové,
  •  v tvare diamiantov,
  •  v tvare šesťuholníkov.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

5 z 1 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Dobroslava Benko

Súvisiace články