• Trendy

aktualizované

6 doplnkov do predsiene, ktoré zmenia váš interiér!

Zdá sa vám, že usporiadanie vašej predsiene je nedokončené? Interiér lahodí oku, no stále mu niečo chýba? Riešením tohto problému sú doplnky do predsiene. Vďaka nim získa charakter bez toho, aby stratila niečo zo svojej funkčnosti.

Z tohto článku sa dozviete:
  • Aké doplnky sú vhodné pre menšie a väčšie predsiene?
  • Ako si vybrať dekorácie do predsiene v určitom štýle?

Predsieň je vizitkou domu. Jej vybavenie sa nesmie sústrediť len na užitočné hodnoty. Je dobre do nej vložiť niekoľko dekorácií. Ak ich správne vyberiete, nezaberú veľa miesta a vdýchnu do tohto priestoru úplne nového ducha.

Doplnky do predsiene môžeme v podstate rozdeliť na tie, ktoré je možné umiestniť na stenu. Miesto sa pre ne nájde aj v malometrážnych interiéroch. Sú tiež drobnosti, ktoré sa dajú položiť na vrch konzolového stolíka alebo komody. Táto možnosť je vyhradená pre mierne väčšie miestnosti, ktorých usporiadanie zohľadňuje prítomnosť tohto typu nábytku.

ideaDÔLEŽITÉ
Väčšina z nás sa musí uspokojiť s malou predsieňou. Najlepšou voľbou pre takéto interiéry sú dekoratívne a funkčné doplnky.

Doplnky do predsiene, vďaka ktorým vznikne dobrý štýl

Vešiak na stenu

Dekoratívny nástenný vešiak s neobvyklým tvarom je dobrým nápadom, ako prelomiť monotónnosť výzdoby v chodbe. Ide o skvelú alternatívu k nudným „háčikom“, na ktoré sa po príchode domov vešajú bundy.
 
Medzi veľmi obľúbené patria laserom vyrezávané vešiaky z ocele. Táto výrobná technológia umožňuje vytvoriť akýkoľvek tvar. Nemenej zaujímavou možnosťou sú kovové vešiaky s motívom zvierat, napríklad hlavy jeleňa alebo býka. Sú nielen odolné, ale aj elegantné.
Ak zvolíte model so strieborným povrchom, váš interiér získa elegantný akcent. Vešiaky lakované na čierno sa hodia do loftových, industriálnych a minimalistických interiérov.

Zrkadlo

Ako ozdoby sú lepšie zrkadlá s malými rozmermi a okrúhlym alebo oválnym tvarom. Ich výhoda oproti týmto hranatým spočíva vo väčšej vizuálnej ľahkosti.
 
Do interiéru zariadeného v klasickom alebo glamour štýle bude ideálne pasovať zrkadlo s bohato zdobeným rámom. Chcete modernejší efekt? Rozhodnite sa pre zrkadlo so skromným, minimalistickým dizajnom.

ideaDÔLEŽITÉ
V úzkej predsieni môžete stvoriť kompozíciu pozostávajúcu z niekoľkých zrkadiel zavesených vedľa seba. Skrášli interiér a zlepší jeho proporcie.


Efektívnym doplnkom obývacej izby a predsiene sú závesné zrkadlá typu portrét upevnené na koženom opásku alebo ozdobnej úchytke. Takéto detaily spôsobujú, že zrkadlo sa prezentuje netradične, čím obohacuje estetiku interiéru.

Hodinky

Hovorí sa, že šťastní nepozerajú na čas, ale v týchto uponáhľaných časoch sú zavesené hodiny v rôznych miestnostiach v domu veľmi užitočné. Nielenže čas rýchlo plynie, ale skvele poslúžia aj ako dekorácie.
 
Na rade sú loftové hodinky s úspornou formou. V niektorých modeloch je chlad kovu vyvážený teplom dreva. Celok – treba priznať – vyzerá veľmi fascinujúco.

ideaDOBRE VEDIEŤ
Čierne interiérové doplnky sú momentálne jedným z najhorúcejších trednov. Väčšina predsiení je usporiadaná vo svetlej farebnej palete. Tmavé detaily dodajú takémuto interiéru výraz.

Nástenné panely

Čalúnené panely inštalované na stenách zaručujú akustickú izoláciu, izolujú steny a zároveň ich chránia pred nečistotami. Výhodou tohto riešenia je možnosť výberu tkanín, ako aj tvar nástenných modulov. Na výber sú panely v tvare rybej kosti, štvorcov a trojuholníkov.

Vzor z takýchto panelov na stene nad botníkom nielenže zvýši vaše pohodlie pri prezúvaní, ale aj interiér bude vyzerať výnimočne.

Dekoratívna misa

Väčšina ľudí spája dekoratívne misy s podávaním sladkostí na stôl. V predsieni môže byť takáto dekoratívna nádoba užitočná na uloženie kľúčov od domu alebo auta.
Pekne tvarovaná keramická misa môže byť dodatočne použitá ako dekorácia do chodby. Vedľa nej na konzolovom stolíku môžete umiestniť niekoľko sviečok, sošku alebo vázu na kvety.
V závislosti od prevládajúceho štýlu v interiéri sa namiesto keramiky môže objaviť štýlová tácka, košík z prútia alebo morskej trávy. Takýto akcent dokonale doplní škandinávske, rustikálne a boho interiéry.

ideaDÔLEŽITÉ
Nepreháňajte s počtom ozdôb na stolovej doske. Nie je zmysluplné vyplniť jej celú plochu drobnosťami. Cieľom je zaviesť niekoľko pekných maličkostí do interiéru, kde stráca svoju chladný, bezvýznamný charakter.

Váza

Výber takéhoto doplnku do predsiene by mal závisieť od nápadu na jeho použitie a štýlu miestnosti. Nie každá váza je vhodná na vystavenie kvetov. Existujú modely, ktorých úlohou je potešiť nezvyčajnou formou.
Namiesto vázy sa na komode môže objaviť aj živá rastlina v ozdobnom črepníku. Takýto zelený akcent príjemne „oživí“ vašu predsieň.

Predsieň môže – a dokonca by mala – byť štýlová, bez ohľadu na jej veľkosť. Nedovoľte, aby bola obmedzená plocha alebo jej nepravidelný tvar ospravedlnením. Tajomstvo usporiadania predsiení s ťažkými podmienkami vám priblížime v článku: „Zariaďujeme úzku predsieň krok za krokom“.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Dobroslava Benko

Súvisiace články