• Trendy

aktualizované

Aké kúpeľne budú módne v roku 2021?

Trendy interiérového dizajnu prechádzajú časom miernymi úpravami alebo úplne menia svoj charakter a dizajnové smerovanie. To platí aj pre interiér kúpeľne. Rok 2021 je začiatkom novej dekády, a tak je ideálny čas na objavovanie moderných trendov v interiéroch kúpeľní. Ak plánujete rekonštrukciu kúpeľne alebo chcete osviežiť jej usporiadanie – čítajte ďalej. V spolupráci s interiérovými dizajnérmi sme pre vás pripravili niekoľko interiérových tipov venovaných kúpeľniam.

Módna kúpeľňa – ako ju zariadiť?

Súčasné trendy boli z hľadiska dizajnu veľmi konzervatívne. V praxi to znamená, že kúpeľne boli ponechané v neutrálnych farebných kompozíciách a ich zariadenie bolo minimalistické, odkazujúce na modernistické formy. V dôsledku toho boli tieto interiéry často vnímané ako dosť strohé a esteticky jednotné. Napriek tomu sa postupom času začali zavádzať niektoré zmeny, ktoré stále vychádzali z tohto minimalistického základu, no snahy o zútulnenie kúpeľní pomocou sofistikovaných doplnkov a farebných prvkov. Nové desaťročie tu prinesie výrazný pokrok v oblasti dekoratívnosti týchto interiérov.

meble do łazienki

Kúpeľňa 2021 – aký nábytok a materiály?

Kúpeľňový nábytok je spolu so sanitárnym zariadením najdôležitejším základným vybavením v kúpeľni. Doteraz mal mať nábytok geometrické tvary, pôsobiť ľahko a subtílne a mal byť aj minimalistickým prvkom zariadenia. Momentálne sa od tejto línie trochu odkloníme, keďže sa do nich pokúsime dodať trochu dekorácií. Samozrejme, s mierou, pretože dizajn stien a kúpeľňových doplnkov bude najprepracovanejší. Preto je vítaný nábytok s minimalistickou formou, ale obohatený o zaujímavé ozdobné materiály, napr. dyhované alebo štruktúrované predné dvierka. Hitom je najmä závesný nábytok, ktorý dodáva interiéru dojem ľahkosti.

Čo sa týka použitých materiálov, tak ako v prípade iných domácich miestností, budeme smerovať k prírode a hľadať v nej inšpiráciu. Najlepšie preto budú predovšetkým povrchové úpravy a prvky zariadení z prírodných surovín. Hitom v kúpeľniach roku 2021 bude predovšetkým mramor, z ktorého sa dajú vyrobiť umývadlá, kúpeľňové dosky a dokonca aj povrchová úprava stien. Na stenách budú vyzerať dobre dlaždice, geometrický vzor chevron, dlažba metro a patchwork dlaždice alebo veľké dlaždice bez viditeľných spojov.

zestaw mebli lazienkowych

Módne detaily v kúpeľniach 2021

·        Voľne stojace kúpeľňové skrinky (alebo komody) pokryté mosadzným plechom, drevom alebo tenkým mramorom.

·        Umývadlá a vane z mramoru alebo farebného skla.

·        Podomietkové batérie a sprchové sety s batériou imitujúcou tvar potrubia.

·        Batérie s dvomi rukoväťami sú opäť v móde.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články