• Sprievodca

aktualizované

Aké sú druhy pružinových matracov?

Pružinové matrace sú obzvlášť obľúbené medzi ľuďmi, ktorí hľadajú pohodlný povrch na spanie. Sú vyrobené zo spojených pružín, vďaka ktorým sa vyznačujú mimoriadnou pružnosťou povrchu. Výsledkom je, že každé zaťaženie pružiny spôsobuje odpor, vďaka ktorému pružinové matrace nielenže veľmi dobre podopierajú telo, ale sú aj trvanlivé a nedeformujú sa. Aké typy pružinových matracov existujú? 
V tomto článku sa dozviete: 
    • Aké sú vlastnosti pružinových matracov? 
    • Aké sú typy pružinových matracov? 
    • Aký je rozdiel medzi taštičkovými a pružinovými matracmi? 
Pružinové matrace – krátky popis 
Pružinové matrace sú jedným z najobľúbenejších druhov matracov. Pružiny vo vnútri sú dosť malé, vďaka čomu poskytujú väčšiu pružnosť a pohodlie. Táto konštrukcia umožňuje matracu dokonale sa prispôsobiť tvaru tela ležiacej osoby. Hmotnosť je rovnomerne rozložená na jeho povrchu, čo zaisťuje pohodlie a zdravé podmienky na spanie. V súčasnosti sú pružinové matrace k dispozícii v niekoľkých rôznych variantoch, líšia sa však štruktúrou výplne. Všetky majú spoločný konštrukčný základ, ktorým sú pružiny. Vďaka svojej konštrukcii sú pružinové matrace dostatočne odolné na dlhé používanie. Aby sme vybrali najvhodnejší pružinový matrac, pozrime sa na ich typy. 
Pružinový matrac
Pružinový matrac je v tejto skupine výrobkov najjednoduchším a najobľúbenejším typom matraca. Jeho výplň obsahuje pružiny, ktoré sa ohýbajú počas používania. Každá pružina je potiahnutá ochrannou vrstvou, vďaka ktorej sú úplne nepostrehnuteľné a povrch matraca je rovnomerný. Pružiny sú zaistené kokosovým vláknom, konským vlasom alebo morskou trávou. Navrch môžeme dodatočne použiť polyuretánovú penu. 
Taštičkový matrac 
Taštičkové matrace sú druhom výrobkov, v ktorých sú pružiny od seba oddelené a skryté v špeciálnych taštičkách. Výsledkom je mimoriadne presná bodová pružnosť, pretože každá pružina reaguje na telesnú hmotnosť individuálne. Navyše, keď jeden z ľudí vstane z matraca, pružiny nereagujú na tlak a vibrácie, aby sa partner neprebudil s pocitom pohybu na matraci. 
Pružinový matrac Multipocket
Pružinové matrace Multipocket sú technologicky moderné výrobky, ktoré očaria vysokým štandardom pohodlia. Vnútro matraca má okrem väčších taštičiek s pružinami aj pružiny s menším priemerom a výškou.  Vďaka tomu sú pružiny vo vnútri matraca prakticky nepostrehnuteľné, takže môžete nadobudnúť dojem, že používate vysoko kvalitný penový matrac. 

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články