• Kúpeľňa
  • Sprievodca

aktualizované

Ako lacno zariadiť malú kúpeľňu

Kúpeľňa je miestnosťou, ktorú využívame každý deň. Napriek tomu nie je potrebné, aby bola priestranná, pretože aj malé kúpeľne môžu byť funkčné a estetické. Stačí si správne naplánovať priestor, tak aby ste si mohli vychutnať dokonalé usporiadanie. Niekedy sa teda náklady, ktoré je potrebné vynaložiť, stávajú výzvou. Pozrite sa na tri spôsoby, ako zariadiť kúpeľňu lacnejšie.

Malá kúpeľňa – problém alebo výzva?

Malá kúpeľňa to nie je problém, pretože aj na malej ploche môžete úspešne vytvoriť nielen atraktívne, ale aj funkčné usporiadanie. Základom je zodpovedne si vybrať vybavenie do interiéru a to zostavu kúpeľňového nábytku a sanitárne zariadenia. Kľúčom k úspechu je použitie interiérových trikov venovaných malým miestnostiam, vďaka ktorým bude pôsobiť vizuálne priestrannejšie a príjemnejšie.

Ako opticky zväčšiť malú kúpeľňu?

·        Stavte na svetlé farby – bielu, sivú, jemné pastelové

·        Zvoľte bodové osvetlenie, ktoré zvýrazňuje povrch stien

·        Minimalistický dizajn nábytku

·        Skromná dekoratívnosť

·        Použite zrkadlá, pretože opticky zväčsujú efekt priestrannosti

komplet mebli do łazienki

Ako zariadiť kúpeľňu lacno? 3 kroky k úspechu

1. Zamyslite sa nad tým, čo je potrebné vo vašej kúpeľni

Väčšinou sa pri zariaďovaní interiéru snažíme čo najviac vyjsť v ústrety, pretože si myslíme, že všetko bude užitočné. Medzitým sa v praxi ukazuje, že nám stačí málo, aby sme boli šťastní. Pri zariaďovaní malej kúpeľne je dobre vybaviť ju len najnutnejším nábytkom, doplnkami a sanitárnym zariadením. Analyzujte teda životný štýl členov domácnosti, množstvo kozmetiky, spôsob využívania kúpeľne a urobte si zoznam. Zamerajte sa na to podstatné, čo je nevyhnutné pre plnú funkčnosť a pohodlie. Oplatí sa tiež dôkladne premerať miestnosť, aby ste si vopred zadefinovali, kde majú byť základné sociálne zariadenia a priestranné kúpeľňové skrinky. O dizajnových doplnkoch, ako je stojan na zásobu papiera alebo utierok, môžete popremýšľať, keď sa ukáže, že miesta je dosť.

pojemne szafki do łazienki

2. Urobte si projekt sami

Projekt usporiadania interiéru je mimoriadne dôležitý, pretože umožňuje správne zariadiť dostupný priestor, znížiť zbytočné výdavky a maximalizovať potenciál interiéru. Dať si spraviť projekt špeciálnym dizajnérskym firmám sa môže ukázať ako finančná výzva. Preto je dobrou alternatívou urobiť projekt sami. Stačí vziať do úvahy prípojky vody a odtoku a nakresliť ich na kus papiera. Potom sa bude dať úspešne uplatniť aj tam, kde majú byť sociálne zariadenia a kde má byť nábytok. Niektoré obchody so stavebninami ponúkajú aj možnosť vyhotovenia profesionálneho projektu kúpeľne výmenou za nákup za určitú sumu. Toto riešenie je veľmi výnosné.

3. Lovte výhodné ponuky

Aby ste si zariadili interiér kúpeľne za nízke náklady, je dobré začať s hľadaním jej doplnkov v dostatočnom predstihu. Oplatí sa tráviť čas hľadaním výpredajov a akcií na internete aj v stacionárnych predajniach. Z času na čas sa totiž objavia výhodné ceny a treba ich sledovať. Čas, ktorý tomu budete venovať, sa vám vyplatí.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Dobroslava Benko

Súvisiace články