• Štýle

aktualizované

Ako sa postarať o vonkajšie osvetlenie a vytvoriť útulnú atmosféru?

Vonkajšie osvetlenie umocní tajomnú atmosféru letných večerov. Teplé letné večery si najlepšie užijete na záhrade pri praskaní ohňa. Ten ale sám nestačí na dostatočné a bezpečné osvetlenie terasy či cesty k domu. K tomu slúži vonkajšie osvetlení, ktoré pri správnom použití dokáže vtisknúť záhrade neopakovateľnú atmosféru.

Záhradná rohová sedacia súprava Bayamo

Veľa malých svietielok

Ak si chcete pobyt na záhrade po večeroch čo najviac spríjemniť, inšpirujte sa trendom, ktorý na súkromné záhrady, terasy a balkóny preniká z kaviarni. Tým sú outdoorové žiarovkové šňúry, ktoré svojou atmosférou odkazujú k talianskym filmom zo 60. rokov.

Ich nežnejšou variantou sú jemné svetielka, ktoré sa aranžujú priamo na vonkajšie rastliny, kamene a podobne – fantázii sa rozhodne medze nekladú a čím viac, tým lepšie. Pokojne buďte hraví a vytvorte si vonkajší priestor, kde sa budete cítiť skutočne dobre.

Na cestičky dajte slabé náladovky

Dôležité je mať dobre osvietené vonkajšie posedenie – terasu, pergolu či altánok, zatiaľ čo u postranných cestičiek či vodných jazierok môžete využiť rôzne typy dekoratívneho osvetlenia. Postačia zdroje s nižšou svetelnou intenzitou, ktoré napriek tomu v tme dobre vyniknú.

Praktické svetlá s čidlom

Ku vchodu do domu je vhodné umiestniť svetlo, ktoré bude svietiť dostatočne jasne, ale zároveň nebude oslňovať. Môže byť doplnené pohybovým čidlom, ktoré sa rozsvieti v závislosti na pohybu v okolí domu. Čidlá reagujú okamžite pri pohybu a dokážu ho rozpoznať v okruhu niekoľkých metrov. Čidlo samozrejme počas dňa rozpozná, že je dostatok vonku svetla a nie je potrebné svietiť.Naviac sa vďaka automatickému zhasínanie nestane, že by ste zabudli zhasnúť a zbytočne plýtvali peniazmi.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články