• Štýle

aktualizované

Ako sa používajú priečky v interiéri?

Ilúziu prepaženého priestoru vytvoria sklenené priečky. Sklo nepatrí len do okien, ale dá sa výborne využiť formou dverí a priečok pri rozdelení interiéru. Oceníte ho v menších bytoch, kde skvele nahradí steny. Rovnako dobrú službu urobí aj vo veľkých interiéroch, ktoré vďaka sklu nestratí svoju veľkoleposť a vy získate potrebné oddelenie priestoru.

Obývacia stena Combo 39 z komoda Dub wotan/MDF Biely lesk modulowa Obývacia stena
Obývacia stena Combo 39 z komoda Dub wotan/ MDF Biely lesk

Použitie skla v interiéri so sebou prináša veľa výhod. Bez problémov ho môžete skombinovať s ľubovoľnými materiálmi, farebnými odtieňmi, ba dokonca sa aj znesie s rôznymi štýlmi. Vďaka novým technologickým postupom (jedná sa o tzv. kalenie alebo tiež tvrdení) je sklo stále pevnejšie, takže sa z neho bežne vyrábajú dvere, steny, priečky, schody alebo zábradlie.

Dostatok svetla v miestnosti

Vďaka skleneným prvkom vyriešite problém s nedostatkom svetla v miestnosti. Pomocou sklenenej steny miestnosti prepažíte, ale napriek tomu budú stále pôsobiť svetlým a priestorným dojmom. Bez svetla v miestnosti a správnych žiaroviek prídete tiež o priestranosť a izby nebudú pôsobiť komfortne, pričom nebudete môcť fungovať bez dostatočného osvetlenia.

Ďalšou nespornou výhodou je, že sklenené dvere napríklad do detskej izby síce poskytnú deťom súkromie,ale vy nestratíte prehľad o tom, čo sa za zavrenými dverami deje. Sklenený materiál môže tiež prebrať funkciu osvetlenia. Stačí na neho nalepiť napríklad pások z diod LED a sklo sa doslova rozžiari. To pôsobí efektne zvlášť na čelných nábytkových plochách a rôznych obkladových paneloch.

Jednoduchá údržba

Nie je pochýb o tom, že sklo je pomerne praktický materiál aj z hľadiska údržby. Väčšinou vám k jeho umytí postačí voda so saponátom, handra, prípadne k tomu určené leštiace prípravky.

Vzhľadom k hladkému povrchu na ňom neuplývajú čiastočky nečistôt a prachu, preto ho ocenia vo svojich spálniach tiež alergici. Naviac je odolné voči žiare domácich spotrebičov, krbov, topenia a podobne. Zároveň mu však neuškodí ani vlhké prostredí, napríklad v kúpeľne.

Čo urobí kalenie?

Práve kalené neboli tvrdené sklo dokonale nahradí rôzne stavebné prvky. Z obyčajného skla teda po špeciálnych úpravách vznikne materiál, ktorý len tak nerozbijete. Pokiaľ sa vám to predsa len podarí, rozpadne sa na neostré tupohranné úlomky, o ktoré sa neporežete. Jeho jedinou nevýhodou je fakt, že ho nie je možné rezať ani do neho vŕtať, takže je nutné dopredu presne zmerať daný priestor. Na druhú stranu ho môžete považovať za bezpečnostný, zvlášť keď dôjde pri výrobe k jeho vrstveniu. To je dôležité napríklad pri zhotovovaní schodov a zábradlí.
 

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články