• Štýle

aktualizované

Ako sa vám páčia farby roka – šedá a žltá?

Ako sa vám páčia farby roku 2021 – šedá a žltá? Inšpirujte sa, ako je možné kombinovať farby v interiéri. Áno, prečítali ste dobre, pre rok 2021 sú uvedené hneď dve farby roka, a to kontrastné odtiene Illuminating Yellow a Ultimate Grey.

Moderná obývacia stena Celeste VIII Obývacia stena veľká

Moderná obývacia stena Celeste VIII 

Výrazná kombinácia šedej a optimistickej žltej, ako by odkazovali k neľahkému roku a vkladali nadej a radosť do roku 2021. Vďaka bohatým možnostiam sa môžete naučiť, ako ich jednoducho dokážete skombinovať.

Nech sa vám kombinácia týchto dvoch farieb páči alebo nie, je jasné, že vás v budúcom roku budú sprevádzať na každom kroku. Nielen v bytovom designe, kde ozdobí hlavne bytové doplnky a textil, ale tiež na módnom oblečení. Spárovanie týchto dvoch odtieňov nie je vlastne nijak prekvapivé. Illuminating nás zavedie do pozitívnejšej a jasnejšej budúcnosti, kdežto Ultimate Grey predstavuje zamyslenie nad práve uplynulým rokom. Okrem toho má šedá upokojujúcu auru, ktorá vyrovnáva jasný optimizmus žltej. Preto spolu tvorí perfektnú kombináciu pre budúcnosť.

Ultimate gray zosobňuje silu a statočnosť

Myslím, že len veľmi málo ľudí tipovalo odtieň šedej ako jednu z farieb roku 2021. Šedá alebo sivá farba je pre mnohých ľudí obľúbená z hľadiska kombinovania a najmä vďaka svojej univerzálnosti. Odtiene v šedej farbe môžete skombinovať v každej miestnosti, pretože vyzerajú dobre v kombinácií s nábytkom do obývačky, jedálne, detskej izby alebo kuchyne. Môžete nechať dve steny biele a dve steny vymaľovať určitým odtieňom šedej farby. Šedá farby v bývaní vyzerá tiež dobre, pokiaľ disponujete minimalistickým zariadením alebo chcete zútulniť svoj priestor.

Prenesenie šedej do jazyka interiéru je relatívne jednoduché, pretože je táto farba vynikajúcim základom pre mnoho aranžmá a hodí sa prakticky k všetkým ostatným farbám. Kombinácia neutrálnej šedej a výraznejšej žltej, efektívne zapadá do konceptu 80 % neutrálny tón, 20 % farby. Neutrálne farby môžete vyvážiť výraznejšími doplnkami, ako je napríklad fotorám, suveníry z dovolenky. Ak hľadáte inšpiráciu, tak si môžete prejsť našu ponuku a vybrať nábytkový komplet podľa svojich predstáv. Prípadne si môžete vybrať dizajnové kúsky alebo prípadne zvoliť nábytok, ktorý vás zaujal atypickým tvarom.

Lluminating yellow prináša radosť a optimizmus

Žltú spojujeme s radosťou, slnkom, optimizmom a túžbou vyjsť von z domu. Žltá nám tiež dodáva energiu a silu konať. Jej použitie v interiéri však nie je až také jednoduché, pretože je to žiarivá a výraznejšia farba oproti neutrálnej palete. Nebojte sa však tejto farby, ale tiež ju neinterpretujte príliš doslova a na 100 %. Inštitút nám dáva nápovedu farby a my sami by sme mali nájsť odtieň, ktorý nám vyhovuje a bude dobre ladiť s naším interiérom. Nezabudnite, že žltá farba má mnoho odtieňov, napríklad banánový, ktorý je celkom podobný béžovej alebo horčice s prímesou hnedej alebo zlatej. Prímesy zlatej farby môže pôsobiť naozaj honosným a luxusným dojmom, ak ich viete správne kombinovať bez toho, aby ste to prehnali s celkovým interiérovým zariadením.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články