• Trendy

aktualizované

Ako sa zmenia trendy v usporiadaní kúpeľní v roku 2022?

V posledných rokoch sa dizajn kúpeľní výrazne zmenil. Je to spôsobené odlišným prístupom k využívaniu tejto miestnosti. V prvom rade už nechceme, aby kúpeľňa bola vo svojom dizajne surová a výlučne funkčná. Aby sme jej dodali pohodlnejší výraz, siahame po riešeniach z obývačiek či spální. Trendy v zariaďovaní kúpeľní v roku 2022 prinášajú v tomto smere ďalšie novinky. Budeme sa snažiť tvoriť priestory, kde je pobyt potešením. Pozrite sa, čo nového navrhli dizajnéri!

Najnovšie trendy v kúpeľniach – čo je dobre o nich vedieť?

Ešte donedávna sa usporiadaniam kúpeľní nevenovala taká pozornosť ako iným miestnostiam, kde čoraz viac v nej trávime času. Ku kúpeľni sme pristupovali typicky praktickým spôsobom. V súčasnosti sa to výrazne mení, čo potvrdzujú aj trendy v zariaďovaní kúpeľní v roku 2022 a návrhy dizajnérov. V prvom rade sa vzdialime od vizuálneho zdôrazňovania funkčného charakteru tejto miestnosti. Zameriame sa však na vytvorenie komfortných podmienok aj z hľadiska relaxu a vytvorenia príjemnej atmosféry. Okrem toho sú dôležité aj usporiadania v ekologickom duchu a silne inšpirované prírodou, ale aj čo najluxusnejšie a najelegantnejšie.
 
 
 

Zoznámte sa s najvýznamnejšími trendmi v oblasti kúpeľne v roku 2022

 

Kúpeľňové vodovodné batérie v čiernom prevedení

Čierna farba bola vždy považovaná za nadčasovú a výnimočne vkusnú. Niet divu, že dokonale zapadá do trendov v zariaďovaní kúpeľní v roku 2022. Čierne, matné doplnky a povrchy sa doteraz objavili v podobe dekorácií, nábytku v kuchyniach, obývačkách a kanceláriách. Tento rok zavíta aj v módnych kúpeľniach. Lídrom v tomto smere budú čierne batérie. Prezentujú sa štýlovo, moderne a tvoria dekoratívny prvok v usporiadaniach v akomkoľvek štýle. Čierne batérie vyzerajú obzvlášť dobre na pozadí kúpeľní zariadených v sivej a bielej farbe, ako aj v industriálnom, modernom alebo škandinávskom štýle.

 

Voľne stojace vane

Voľne stojaca vaňa dokonale zapadá do trendov v zariaďovaní kúpeľne v roku 2022 ako symbol pohodlia a originálnej elegancie. Vďaka jej forme sa narúša funkčný charakter kúpeľne, z ktorej sa stáva domáca kúpeľná zóna. Niet divu, že je čoraz častejšou voľbou aj v relatívne malých kúpeľniach. V tomto prípade je umiestnená k stene namiesto centrálnej časti miestnosti. Módne sú tiež vane v moderných formách, v retro štýle, ktoré majú väčšinou ozdobné tvarované nohy s ornamentami. Voľne stojaca vaňa je natoľko efektná, že sa stane kľúčovým prvkom kúpeľňového usporiadania.
 
 
 

Oválne zrkadlá

Neoddeliteľnou súčasťou vybavenia každej kúpeľne je zrkadlo. Doteraz dominovali obdĺžnikové a okrúhle zrkadlá, ktoré sa hodia k rôznym štýlom usporiadaniam v závislosti od dekoratívnosti. Teraz sa však trendy v usporiadaní kúpeľní v roku 2022 zameriavajú na oválne zrkadlá. Obľúbené budú najmä štíhle a vysoké zrkadlá, vďaka ktorým bude miestnosť pôsobiť priestrannejšie. Na druhej strane oválny tvar dodáva moderný a štýlový výraz.

Mramorové prvky

Mramor a jeho imitácie sa po rokoch absencie v trendoch interiérového dizajnu vrátili s veľkým impulzom. V tom čase sa používali predovšetkým v interiéroch v klasickom štýle. V súčasnosti sa to však mení, pretože mramor sa v súlade s trendmi v zariaďovaní kúpeľní v roku 2022 uplatní predovšetkým v moderných a minimalistických interiéroch. Použitie mramorových obkladov je receptom na elegantný interiér s nádychom luxusu. Bude vyzerať obzvlášť dobre so zlatými a čiernymi doplnkami.
 
 

Trendy v usporiadaní kúpeľní v roku 2022 a moderné technológie

Moderné technológie a inovatívne riešenia sa stávajú neoddeliteľnou súčasťou moderných interiérov. Ich hlavným cieľom je čo najviac zvýšiť hygienu pri používaní jednotlivých prvkov interiérovej výbavy a zlepšiť vykonávanie jednotlivých činností. Bezdotykové kúpeľňové vodovodné batérie budú módnym riešením v moderných kúpeľniach. Batérie a toalety vybavené pohybovými senzormi alebo samočistiacimi systémami urobia z kúpeľne mimoriadne hygienickým a pohodlným miestom pre každodenné použitie.

Silný vzťah k prírode

Alternatívou k elegantným usporiadaniam v ktorých dominuje minimalizmus, zlato a mramor, sú kúpeľne, ktoré svojím vybavením výrazne odkazujú na prírodu. V takýchto kúpeľniach sa uplatnia materiály, ktoré sú blízke prírode, ako drevo, bambus a kameň. Móda pre ekologické štýly sa bude neustále rozvíjať. Neodmysliteľnou ozdobou takýchto kúpeľní sa stanú zelené rastliny, ktoré vytvárajú atmosféru blízku prírode. Mali by ste si však vybrať tie, ktoré sú vhodné do kúpeľňových podmienok.
 
 
 

Módny nábytok do kúpeľne 2022

Trendy v usporiadaní kúpeľní v roku 2022 naznačujú, že dominovať budú matné povrchy a jednoduchosť. Modulárnosť, matná a tlmená farebnosť – tak by sa dal stručne opísať charakter módnych nábytkových zostáv pre nadchádzajúce sezóny. Moderné usporiadania budú zahŕňať skrinky s minimalistickými prednými časťami, ktoré budú obohatené dekorativnejšimi úchytkami. Dominantnými farbami zostanú neutrálne farby – sivá a biela, a nielen to. Módne budú aj chladné odtiene modrej a námorníckej modrej, matná antracitová a tlmená hnedá.
 
 

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Dobroslava Benko

Súvisiace články