• Sprievodca

aktualizované

Ako si vybrať matrac pre dvoch?

Výber správneho matraca je zásadný nielen pre komfort počas odpočinku, ale aj pre naše zdravie a každodennú pohodu. Pri výbere matraca pre jednu osobu nie je rozhodovanie tak náročné ako pri matraci pre dvoch. Je potrebné si vybrať model, ktorý bude vyhovovať preferenciám a individuálnym potrebám oboch ľudí. 
Matrac pre dvoch – prečo je výber tak ťažký? 
Vybrať matrac pre pár môže byť výzva. Každý používateľ má inú hmotnosť a výšku, ale tiež iné preferencie týkajúce sa pohodlia alebo stupňa tvrdosti. Prvým krokom je teda analýza rozdielov medzi partnermi. Tu je dôležitý rozdiel v hmotnosti. Ak rozdiel medzi partnermi nepresiahne 30 kg, môžete počítať s tým, že bude ľahké vybrať si jeden matrac, ktorý obom poskytne pohodlie a zdravý spánok. Potom stačí zvoliť model, ktorého pružnosť a hustota zabráni tomu, aby sa v ňom obaja ľudia ponorili, a poloha ich tiel počas odpočinku bude optimálna. V takejto situácii sa odporúčajú termoelastické matrace s výplňou z peny Visco. Matrac sa mierne „prehýba“ pod telesnou hmotnosťou a plne sa prispôsobuje anatomickým tvarom používateľov. Takýmto spôsobom poskytuje optimálnu a zdravú oporu chrbtici a vyhýba sa svalovému napätiu počas spánku. 
Druhým riešením je matrac s taštičkovými pružinami Multipocket. Je to ideálny matrac pre dvoch, pretože použitie nezávisle pracujúcich pružín zabraňuje pohybu povrchu pri pôsobení tlaku na jednu stranu. 
 
Matrac pre dvoch – akú veľkosť vybrať? 
Matrac pre pár musí mať samozrejme väčšiu plochu na spanie ako tradičný matrac pre jednu osobu. Pri výbere veľkosti matraca však musíme vziať do úvahy aj rozmery miestnosti a iné vybavenie nábytku v priestore, kde má byť matrac. Pre akú veľkosť matraca sa rozhodnúť, aby posteľ nezaberala miesto v celej spálni, ale zároveň, aby mal každý partner dostatok priestoru na odpočinok? Matrace pre páry majú obvykle tieto rozmery: 
• Matrace v šírke 140 cm · 
• Matrace v šírke 160 cm 
• Matrace v šírke 180 cm
Samozrejmosťou je, že čím väčší je matrac, tým lepší je pocit pohodlia pri odpočinku. 

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články