• Štýle

aktualizované

Ako správne postupovať pri uskladnení svojich vecí?

Viete ako máte správne postupovať pri uskladnení svojich vecí vo svojom domove?


Otvorený a jednoduchý prístup

Optimálne je premyslieť ukladanie už vo chvíli, kedy sa rozhoduje o dispozícií bytu alebo domu. Môžu tak vznikať ajmenej tradičné riešenia.Pomerne originálnym nápadom je napríklad otvorený úložný systém, ktorý premeňuje šaty v interiérový doplnok. Dôležité je vybaviť ho zásuvkami alebo úložnými boxy na drobnosti, ktoré by voľne odložené pôsobili skôr ako neporiadok.

Pomocníci

Aby interiér nepôsobil príliš sterilne, je možné využiť niektoré doplnkové varianty ukladania. Okrem výrazných solitérnych komod to môžu byť napríklad voľne stojace vešiaky, ktoré často prekvapia svojim skulpturálnym výzorom. Zaujímavým riešením môže byť aj multifunkčné čelo postele s otvorenými policami a šatníkovou tyčou.

Dvakrát meraj

Zásadné pri výberu sú samozrejme rozmery. Vhodná hĺbka šatníkovej skrine je 60 až 70 cm, na dvere je nutné počítať s cca 5 cm v prípade klasického závesu, 8 až 10 cm potrebujú posuvné dvere. Pre komfortné ukladanie zložených odevov je minimálna hĺbka 40 cm, v priestoru pre zavesenie ramienok aspoň 55 cm.

Posúvne aj na dotyk

Dvierka sa výrazne podieľajú na celkovom vzhľade šatníkovej skrine. Typov na výber je niekoľko – okrem klasického otvárania za pomoci úchytok rôznych tvarov a farieb je možné vyberať medzi posuvnými variantami alebo tými, ktoré je možné otvoriť obyčajným tlakom.Výhodou posuvných dverí je, že unesú aj skutočne veľký rozmer korpusov. Dvere bez úchytok a posuvného systému zase tvorí jednoliatu ničím nerušenú plochu, což oceníte obzvlášť v prípade, že sú vstavané od steny k stene a od podlahy k stropu.

Rozmanité kombinácie

Buďte hraví! Vyberte si šatníkovú skriňu kombinujúcu skryté úložné priestory s otvorenými policami na knihy alebo dekorácie a ďalšími doplnkami v podobe zrkadla, komody a tak podobne. V prípade, že pokryjú celú stenu, vytvoria jednu veľkú vizuálnu koláž, ktorá nenudí, ale ani príliš nezasahuje do celkového konceptu miestnosti. Výrazné farebné kombinácie a dekoratívne úchytky sú zvlášť v detských miestnostiach vítané!

Veľkorysé riešenia

V prípade, že to celková rozloha bytu alebo domu umožňuje, je ideálnou variantou samostatná šatňa. Minimálnapodlahová plocha by mala byť aspoň štyri metre štvorcové, skutočný komfort však dodajú až väčšie miestnosti,kam je možné umiestniť tiež voľne stojace zrkadlo, nemého sluhu alebo napríklad kreslo, ktoré ocenia všetci tí, kto sa dlho rozhoduje čo si ma obliecť. Policový systém často kombinuje kovové konštrukcie adrevené dosky, mimoriadne praktické je doplniť je zabudovaným LED osvetlením.

Modulárne vybavenie

Výrobcovia ponúkajú mnoho variant vnútorného vybavenia šatníka a skrine, preto je dôležité ujasniť si, čo všetkopotrebujete ukládať a v akom množstve. Okrem klasických šatníkových tyčí, zásuviek a políc si rozmyslite tiež umiestnenie košov, výsuvných políc, špeciálnych mriežok na ukladanie drobnejších doplnkov, vešiakov na pásky a tak ďalej. Počasrokov sa naše potreby môžu meniť, preto je vhodné vybrať taký systém, ktorý umožňuje meniť vnútorné usporiadanie podľa aktuálnych potrieb.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články