• Štýle

aktualizované

Ako zariadiť modernú obývačku v rôznych odtieňoch šedej farby?

Obývačka ako z čiernobielej fotografie alebo ako sa zariadiť v rôznych odtieňoch šedi. Medzi neutrálnymi farbami už niekoľko rokov víťazia rôzne odtiene šedej farby. Pýtate sa prečo? Pôsobí pokojným a moderným dojmom, dajú sa s nimi vytvárať zaujímavé kontrasty a je možné ich jednoducho kombinovať s ďalšími farbami. Pozrite sa, ako štýlovo zariadiť obývaciu miestnosť so šedými stenami a šedým nábytkom.

Obývacia stena Power 


Tmavé šedé steny a svetlejší nábytok

Kontrastnéfarby pomôžu vytvoriť nezvyčajný vzhľad vašejobývacejmiestnosti.Ak chcete maťtmavošedé steny, dodáte miestnosti na zaujímavosti tým, že priestor doplníte šedým nábytkom vosvetlých tónoch.Kombinácie pôsobiaupokojujúcimdojmom a dynamiku im dodávaich kontrast.

Vzhľadom k tomu, že tmavé steny vždy miestnosť o niečo zmenšia,jemožnétak dosiahnuť útulného a prívetivého pocitu. Pridaním svetlejšieho nábytku vrovnakomodtienidosiahnete toho, že predmety akoby vystupujú zostien, ktostrácajú niekde v nekonečnu, a okolieako by bolo rázom väčšie.

Svetlo šedé steny so šedým nábytkom

Jednouz výhod monochromaticky ladenejizbyjeto, že vnejjemožnékombinovať rôzneštýly nábytku a doplnkov.Aby vyzeralavašaizba väčšia, doprajtejejvýmaľbu v odtieňoch šedej farby.Pri zariovaní sanemusíte držibajediného odtieňuvybavenia. Rôznymi odtieňmidosiahnete veľmi priťažlivýsledok, niet sa čomučudovať, žeideo jeden z najobľúbenejších trendovsúčasnosti. Môžete tiežvyskúšrôzneodtienešedejna stenách.Jednoduchotak zvýrazníte jednotlivé zóny. Môžete napríklad použtmavošedúfarbuokolokrbu, zatiaľ čozvok obývacej miestnostivymaľujete svetlejšoufarbou.Krb se rázom stane stredobodom miestnosti.

Prečo sa nebáť šedej farby

Hoci si mnoho ľudí myslí, že šedá farba je veľmi nudná. Opak je pravdou. Šedá je celkom príjemná a zábavná, pretože prináša veľa možností a vy môžete prejaviť svoju kreatívnu stránku. Pokiaľ naviac plánujete v budúcnosti zmeniť štýl obývačky, nebude nič jednoduchšieho než do miestnosti vybrať akúkoľvek inú farbu vrátane tých najvýraznejších.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články