• News&Inspirations

aktualizované

Ako zariadiť predsieň

Predsieň či vstupná hala robia prvý dojem celého interiéru – nech už je to vtedy, keď sa vrátime po dlhom dni konečne domov, alebo na návštevu, ktorá k vám prvý raz zavíta. Máme tu pre vás niekoľko konkrétnych tipov na to, čo by v predsieni rozhodne nemalo chýbať, aby bol jej prvý dojem čo možno najlepší. 
Zariaďovanie by malo byť praktické, bez zbytočných kusov nábytku. Podlaha a zariadenie by sa mali jednoducho udržovať. Rozhodne by v predsieni nemalo chýbať veľké zrkadlo, v ktorom kontrolujete, ako upravene vychádzate z domu, ale ktoré zároveň túto malú miestnosť opticky zväčší. Na zavesenie kabátu a odloženie práve vyzutých topánok vám isto postačí aj jednoduchá polica a vešiak.
Predsieň v škandinávskom štýle
Vstupný priestor by mal byť nielen krásny, ale predovšetkým funkčne slúžiť k ukladaniu obuvi, oblečenia, prípadne tašiek a ďalších drobností, ktoré potrebujete mať po ruke pred odchodom z domu. Nech už vaše bývanie disponuje celú vstupnú halu či len malým zádverím, dostatok úložného priestoru aj najrôznejšie múdre riešenia sú kľúčom k skvelej predsieni.
Máme pre vás pár tipov na predsieňové vybavenie, ktoré vás ihneď po príchodu domov privíta minimalistickým severským a efektívnom designom.

Vešiaky v predsieni
Stojany na oblečenie či nástenné vešiaky sú dôležitým prvkom každej predsieni pre odkladanie kabátov, búnd, vetroviek alebo tašiek. Ak je predsieň veľká, alebo mate halu, neváhajte sem umiestniť aj kreslo so stolíkom. Nielen, že sa tu pohodlne obujete, ale môžete si tu pri dlhom čakaní napríklad prečítať noviny. Vyberajte ľahké a vzdušné konštrukcie, ktoré nezaťažia priestor. Výborne sa tu uplatní nábytok z bambusu. Nástenné vešiaky môžete skvelo doplniť štýlovým ramienkom alebo bundy a šály môžete prehodiť priamo cez vešiak. 

Zrkadlo pre dokonalý vzhľad
Bez zrkadla si málo kto dokáže predstaviť odchod z domu.  Čím viac vecí si kupujete a uskladňujete, tým viac úložného priestoru budete potrebovať. A v menšom interiéri sa hodí každý kúsok miesta. A nejde len o miesto k ukladaniu vecí, ale aj o ich prehľadnosť. Predsieň a hala v niektorých interiéroch miesta k uskladneniu odevu, obuvi, športových potrieb, náradiu a ďalších možných predmetov priamo ponúkajú. Veľa ukladacieho priestoru získate vo veľkej vstavanej skrini, ktorú si môžete umiestniť vo vašej predsieni. Môžete ju odľahčiť tým, že jej dvere opatríte zrkadlom. Úzka stĺpová skriňa siahajúca do stropu bezpochyby pojme veľkú časť oblečenia a do zásuviek je možné umiestniť aj obuv.
Predsieň Alexandr  
Úložné priestory v predsieni 
Miesto pod schodiskom poskytne priestor k vybudovaniu otvorenej šatne. Priestor pre uskladňovanie šanónu, odložených kníh, časopisov alebo prútených košov nájdete pod stropom. Elegantnú poličku v tvare písmena U môžete pod strop zavesiť na špagát.
Do obytnej zóny interiéru vedie cesta väčšinou cez predsieň či halu. Alebo cez zádverie, teda aspoň malý priestor, kde je možné si vyzuť zablátené topánky a zložiť mokrý plášť, aby sa nečistota nenaniesla do domu. Ak je priestor väčší, ide už o predsieň alebo halu. A pretože tieto miestnosti sú prvé, kam vstupujete vy a vaše návštevy, priestor by mal dobre vyzerať, pretože prvý dojem je dôležitý. 
Botníky a ďalšie úložné priestory
V predsieni nesmie chýbať miesto k odkladaniu obuvi a ďalšie úložné priestory na sezónne kúsky či naopak drobnosti každodennej potreby. Pre odkladanie a úschovu topánok iste oceníte jednoducho udržateľný a funkčný nábytok v minimalistickom designu. 

Odkladacie stolíky a stoličky
Vedľa úložných priestor sa pre každodenný život hodí tiež pohodlná stolička, na ktorú sa posadíte pri obúvaní alebo si odložíte kabelku. 
Doplnky dotvárajú predsieň
Aké doplnky by v vstupnom priestore rozhodne nemali chýbať? Jednoznačne sú to hodiny, vďaka ktorým budete mať pod kontrolu čas pri odchodu z domu. Ďalej to môžu byť štýlové ramienka či úložné koše k odloženiu tašiek či časopisov. Fantázií sa medze nekladú a tak sa krásna mištička (napríklad na kľúče) či váza na kvetiny ani v predsieni rozhodne nestratí. 
Možností pre zariadenie a vhodné vybavenie predsieni je množstvo, v zimnom období sú tiež mnohé možnosti. Elegantné a hravé koberce v predsieni zaistia, že v akomkoľvek počasí vás po príchode domov privíta mäkučký koberec, ktorý bude dokonalým doladením celého predsieňového aranžmá. 
Klasika do predsieni
Do predsieni kupujte tzv. predsieňové steny, buď už v zostave alebo samostatne zakúpením jednotlivých častí. Každá predsieň by mala obsahovať botník, vešiaky, zrkadlo, policu pre odloženie maličkostí, lavicu pre usadenie a šatníkovú skriňu. Ta nemusí byť tak veľká ako skriňa v spálni, ale ani nie tak malá ako detská skriňa. A k čomu slúži?
V prvom rade do nej môžete uschovať, až úplne hore, veci a oblečenie, ktoré používate raz za rok – zimné bundy, veci na hory. Tiež do nej môžete zavesiť a odkladať bundy, šály, saká a kabáty pri príchode domov. Skryjete tak veľa oblečenia pred zrakmi všetkých návštev.
Do predsiene sa hodí klasický štýl – napríklad masívne drevo alebo lamino. Na šatníkovú skriňu v predsieni sa nekladú tak dôrazné podmienky čo do designu a štýlu ako napríklad na skrine v spálni. Hlavne, aby mala úložný priestor, šatníkové tyče na ramienka, poprípade poličku. Tiež doporučujeme si zakúpiť materiál a farby zhodné s ostatným nábytkom v predsieni.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články