• Trendy

aktualizované

Ako zladiť závesy s pozostalým interiérom?

Pri zariaďovaní domácich interiérov stojíme vždy pred výzvou štýlovo prispôsobiť všetko vybavenie a doplnky. Nábytok, farby, dekorácie a iné ozdoby by mali navzájom pekne ladiť. Pri zariaďovaní interiéru nezabudnite skrášliť okenné priestory. Má to totižto veľký význam v kontexte estetiky interiéru a jeho štýlu. Ako zladiť závesy so štýlom prijatým v interiéri?
 
Závesy glamour – ku ktorému štýlu sa hodia?
 
Štýl glamour sa nám spája s leskom, nádherou, noblesou. Interiéry sú plné dekoratívnych doplnkov a vyznačujú sa neuveriteľnou eleganciou. Množstvo detailov, dekoratívnych textúr a lesklých povrchových úprav pôsobí mimoriadne efektívne tvoriac pri tom nonšalantné priestory. Luxusný charakter usporiadania v štýle glamour treba zdôrazniť aj zdobením okien. Glamour závesy sú mäkké, na dotyk príjemné látky, ktoré sa vyznačujú jemnosťou. Skvelým nápadom budú zamatové a velúrové závesy, ktoré pripomínajú zamat. Takáto tkanina dodá oknám štýl, ale tiež dokonale zdôrazní bohatú dekoratívnosť prijatú v interiéri. Výhodou zamatových závesov je aj to, že krásne prezentujú hru svetla a tieňov, pričom hĺbka ich farby sa mení v závislosti od typu osvetlenia.
zasłony
Závesy do moderného interiéru
V moderne zariadených interiéroch je kľúčový minimalizmus. Týka sa to počtu prvkov, ako aj ich dizajnu. Zdôraznenie funkčnosti a jednoduchých tvarov zohráva veľký význam pre charakter tohto interiérového štýlu. V takýchto usporiadaniach veľmi často dominujú univerzálne farebné kompozície na báze šedej a sivobielej. Takéto odtiene výrazne uľahčujú výber dekorácií. Celé dielo uzavrú moderné závesy, ktoré mierne narušia príliš surový výraz minimalistického štýlu. Siahnite po jednofarebných závesoch vyrobených z hladkých látok. V moderných aranžmánoch využijete aj panelové závesy, ktoré môžete zavesiť priamo na rúrkovú garnižu.
nowoczesne zasłony
Závesy a provensálsky štýl
Provensálsky štýl má korene v slnečných oblastiach južného Francúzska. Interiéry zariadené v tomto štýle sú bohaté na motívy prevzaté priamo z prírody, vďaka čomu pripomínajú idylickú krajinnú scenériu a útulné, rodinné domčeky. Nadčasová elegancia vytvára dokonalú súhru s idylickou prírodou a efektom útulnosti, za ktorý sú zodpovedné prírodné materiály. Aké závesy sa hodia do provensálskeho štýlu? Oplatí sa zvoliť jemné látky, ktoré do vášho interiéru prepustia viac prirodzeného svetla. Môžu byť jednofarebné alebo s jemnými kvetinovými a rastlinnými motívmi. Dokonalé budú predovšetkým pestré farby a kvetinové vzory. Za pozornosť stoja aj závesy vyrobené z prírodných tkanín, napríklad z bavlny alebo dokonca z ľanu.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Dobroslava Benko

Súvisiace články