• Spálňa
  • Sprievodca

aktualizované

Akú manželskú posteľ by ste si mali vybrať, aby bol každý spokojný?

Výber jednolôžkovej postele je oveľa jednoduchší ako pri posteli pre dvoch. Pretože každý človek môže mať iné preferencie a očakávania, inú hmotnosť a výšku, ako aj zdravotné potreby. Výber manželskej postele a vhodného matraca sa preto môže ukázať ako ťažká výzva. Ako teda nájsť ideálne riešenie pre páry?

Umenie kompromisu

Zariaďovanie spálne nie je len výzvou, ale aj veľkým potešením. Páry môžu hľadať dizajnové a funkčné riešenia, vďaka ktorým sa tento interiér stane oázou oddychu a relaxu. Na dosiahnutie tohto cieľa treba zostavu spálňového nábytku, textílií a dekorácií a vyberať tak, aby všetok vytváralo harmonický a esteticky vycibrený celok. Samozrejme, popritom musíme byť trpezliví a chápaví, pretože môžu existovať rôzne predstavy o tom, ako by malo usporiadanie vyzerať alebo aké funkcie by mal mať jednotlivý nábytok do spálne. Napriek tomu tu budú dôležité kompromisy, pretože je podstatné, aby sa obe osoby cítili v spálni čo najpohodlnejšie. Jediným kusom nábytku, ktorý bude ťažké vybrať, je posteľ. Pretože je to kus nábytku, ktorý majú používať dve osoby súčasne, hoci môžu mať rôzne preferencie, pokiaľ ide o spokojnosť z pohodlia.

Łóżko małżeńskie kontynentalne

Ideálna manželská posteľ

Aká by mala byť dokonalá manželská posteľ? Samozrejme by mala poskytovať maximálny komfort a podporovať zdravý spánok, no zároveň obom ľuďom. Môže to byť ťažké, však? Daná posteľ, rošt a matrac nemusia spĺňať očakávania a potreby každého z manželov. Riešením týchto dilem sú postele, ktoré majú dve samostatné plochy na spanie aj napriek tomu, že celok spája jeden konštrukčný blok. Moderné boxspring postele sú odpoveďou na potreby ľudí, ktorí majú rôzne preferencie, pokiaľ ide o plochu na spanie. Najnovšie modely majú elektricky nastaviteľné taštičkové matrace, ktoré fungujú nezávisle od seba, čo zaisťuje optimálny komfort odpočinku. Každý z manželov si môže prispôsobiť svoj matrac. Vďaka tomu budú s komfortom spokojní všetci, napriek rôznym preferenciám.

łóżko sypialniane

Posteľ pre dvoch – ako ju vybrať?

O niečo ľahšie to majú ľudia, ktorí sa zhodujú v očakávaniach týkajúcich sa plochy na spanie v manželskej posteli. Pri výbere dokonalého modelu musia dbať na viacero aspektov, aby posteľ bola vizuálne príťažlivá, pohodlná a dostatočne veľká. Pri výbere pohodlnej postele v prvom rade dbajte o to, aby nebola príliš malá. Nezabudnite si vybrať posteľ, ktorá bude dlhšia ako výška najvyššej osoby, ktorá bude na nej spať. Najlepšie budú modely so šírkou 80-90 cm pre jednu osobu. Ak máme priestrannú spálňu, oplatí sa vybrať posteľ so šírkou 180 cm. Posteľ 140 × 200 cm je najmenším modelom medzi manželskými posteľami, ktoré dobre fungujú vo väčšine spální. Bude vhodná aj do menších izieb. Manželská posteľ 160 × 200 cm je považovaná za najuniverzálnejšiu a najoptimálnejšiu, pretože obom užívateľom zaručí pohodlie počas spánku. Ideálny rošt bude so šírkou 180 cm, pretože sa doň zmestia aj dva nezávislé matrace, čo osloví ľudí, ktorí majú rôzne očakávania ohľadom tvrdosti plochy na spanie. Ďalšou otázkou je nákup roštu a matraca, ktoré by sa mali vyberať individuálne podľa postavy a hmotnosti. Trh ponúka aj univerzálne matrace a rošty.

 

 

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Dobroslava Benko

Súvisiace články