• News&Inspirations

aktualizované

Čierno- biely obývací priestor

Potrebujete tipy ako si zariadiť čiernobielu obývačku? Uchvátili vás dokonalé čiernobiele obývacie miestnosti v časopisoch o bývaní a chceli by ste si podobný interiér vytvoriť u seba doma? Nemusíte hneď utrácať za služby známych bytových návrhárov alebo nejakých zbytočných drahých rád. S trochou snahy to určite hravo zvládnete aj vy sami doma. V tomto článku vám prezradíme pár základných tipov a trikov, vďaka ktorým si zariadite vysnenú krásnu a modernú čiernobielu obývačku. Vďaka tomu sa vám podarí premeniť svoj interiér na skutočné miesto.

 Komplet nábytku Briks VI
Komplet nábytku Briks VI 
Jednou z prvých izieb, ktoré v novom byte či dome zariaďujeme, je naša spálňa. Tá by mala byť miestom pokoja a odpočinku, kde sa môžete uchýliť po namáhavom pracovnom dni alebo nejakej vyčerpávajúcej aktivite. Preto sa tu vyvarujte rušivých elementov a čiernu s bielou správne skombinujte. Ideálnou variantou je, pokiaľ spálňu vybavíte vzájomne kompatibilnou spálňovou zostavou v čiernobielom prevedení. Aby interiér nepôsobil príliš lacne alebo temne, oživte ho drevenou podlahou s výraznejším dekórom, cez ktorú môžete položiť ešte kusový koberec v neutrálnom odtieni, ktorý môže pomôcť tam kde to je potrebné. Pokiaľ nechcete mať spálňu obstavanú nábytkom, vyberte iba jednu dominantu, ktorou bude napríklad čiernobiela posteľ. Ak patríte medzi milovníkov netradičného designu, vsaďte na postele zaoblené, ktoré dodajú miestnosti netradičný ráz a originálny moderný nádych. Voliť môžete z klasických aj čalúnených nábytkových zostav. Vyberať môžete aj z vysoko komfortných a netradičných tvarov. Hitom sú postele s prehnutým designom a luxusným vzorom.
Plynulo sa presuňte do kuchyne a jedálne, ktorá je miestom okúzľujúcich chutí, dokonalých čuchových vnemov, ale aj stretávania sa s rodinou či najbližšími priateľmi. Pri použití čiernobielych kombinácií pracujte tiež s ich matným či lesklým zvýraznením. Napríklad pri výbere kuchynskej linky sa lesklých plôch vôbec nebojte. Ba práve naopak! Ich netradičná kombinácia dodá miestnosti nádych luxusu a interiér opticky zväčší a presvetlí. Nebojte sa miestnosť rozbiť ani ďalšou farbou či materiálom. Skvelo sa v tomto prípade vynímajú odtiene fialovej, zelenej, bordovej a červenej. Z materiálov zvoľte drevo, sklo alebo kov, ktoré majú v kuchyni svoje nezastupiteľné miesto.

Začnite stenami

Výber farby na steny je základom pre farebné schéma obývacej miestnosti. Pokiaľ je vašim cieľom čiernobiela kombinácia, môžete pokojne steny vymaľovať biele. Od veci potom nie je jednu z nich zvýrazniť, a to buď pomocou obrazovej či klasickej tapety s dekórom alebo ju napríklad vylepšiť čiernobielymi pruhmi. Pamätajte si, že pokiaľ pracujete s malým priestorom, nemali by prevažovať tmavé odtiene – izba by potom vyzerala menšia a mohla by pôsobiť depresívne.

Zvoľte si focal point

Ďalším krokom je určiť, čo bude tým hlavným predmetom, ktorý by mal upútať pozornosť. Ide o tzv. focal point. Malo by to byť niečo, čo sa stane akýmsi ústredným miestom vo vašej obývacej miestnosti. Od neho sa bude odvíjať ďalšie usporiadanie nábytku a dekorácií. Väčšinou to býva veľká televízna obrazovka, ale môže sa ním stať napríklad pekná pohovka pre celú rodinu. Potom môžete začať s ďalším zariaďovaním.

Ako na vybavenie izby

Teraz už máte vymaľované steny a zvolili ste si vhodný focal point. Nasleduje teda ďalšie zariaďovanie voľného priestoru. Pri výbere nábytku sa môžete inšpirovať ako modernými čiernobielymi interiérmi, tak aj napríklad retro štýlom zo 60. rokov minulého storočia alebo interiérmi v štýle scandi. Nájdete tu veľa nápadov, ako skombinovať čiernu s bielou tak, aby jednej z nich nebolo ani príliš málo ani príliš veľa oproti tej druhej farbe. Pravdou totiž je, že tieto farby spolu síce tvoria výborný kontrast, ale aj tu je potrebné dbať na určitú farebnú vyváženosť. Nezabudnite pritom ani na drobný nábytok, ktorým môžu byť napríklad prídavné postranné stolíky, ktoré sú veľmi praktické a zároveň vytvoria skvelý farebný protipól k sedačke a kreslám.

Nezabudnite rozsvietiť

Tento krok by ste mali previesť súčasne s tým predchádzajúcim: Starostlivo rozvrhnite osvetlenie miestnosti. Vhodné nasvietenie vám pomôže vytvoriť tu správnu atmosféru. A pokiaľ sa s tým chcete veľmi vyhrať, môžete použiť svietidlá napríklad k zvýrazneniu niektorých obrazov a iných dekorácií či jednotlivých kusov nábytku.


Pohovka

Základom každej obývacej miestnosti je samozrejme sedacia súprava. Do čiernobielej miestnosti sa najlepšie hodí biela sedačka, ktorá vyzerá elegantnejšie a lepšie sa k nej ladia doplnky, ako sú vankúše, deky, atď. Nebojte sa však zvoliť ani tu v čiernej variante, len si potom dajte pozor, aby celkový vzhľad izby nebol veľmi tmavý. Výborne budú pri zariaďovaní hrať všelijaké možné doplnky. Vďaka nim môže izba dostať celkom iný design. Čiernobiela kombinácia môže byť sama o sebe veľmi nudná. Pokiaľ však zvolíte zaujímavo riešené doplnky, vznikne vám izba s neobyčajnou atmosférou. Na trhu nájdete široké množstvo vankúšov, lampičiek alebo obrazov, ktoré sa dajú použiť. Nebojte sa ani unikátnych designových kúskov. Nezabudnite tiež na nábytkové doplnky z našich moderných kolekcií..
Pre čiernobielu obývaciu miestnosť je to skutočne veľmi dôležitý moment, pretože pomocou dobre rozmiestnených svietidiel pridáte do interiéru nielen ďalšiu farbu, ale zároveň nenápadne zvýrazníte štruktúru niektorých povrchov. Dekorujte s citom. Posledným a rovnako dôležitým bodom pri vybavovaní čiernobielej obývacej miestnosti je kúpa dekorácií. Máme na mysli koberce, vankúše, záclony, sviečky a vôbec všetko, čo potrebujete k tomu, aby ste sa vo svojej obývacej miestnosti cítili príjemne. A práve teraz nadišla tá správna chvíľa, kedy môžete pridať trochu farby. Podtrhnete tým kontrast čiernobieleho ladenia. K tomu sa skvele hodia pastelové farby, ale pokiaľ chcete interiéru dodať väčší ráz, môžete ísť pokojne aj do červených alebo ružových detailov. Práve na detailoch by ste si mali zakladať svoje interiérové bývanie, ktoré vám často môže pomôcť s jednoduchou premenou vášho domova na plnohodnotné bývanie.
Viac:
httpss://www.nabytok-bogart.sk/kuchynske-rohove-lavice-c-95-43.95.html
httpss://www.nabytok-bogart.sk/nabytkove-komplety-c-47-40.47.html
httpss://www.nabytok-bogart.sk/rohove-sedacie-supravy-c-36-31.36.html
httpss://www.nabytok-bogart.sk/komplet-nabytku-briks-vi-p-3405-47-40.47.html

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články