• Štýle

aktualizované

Čistenie interiéru

Ako si ušetriť čas pri čistení kúpeľne? Pomôže vám nanotechnológia. Čistenie kúpeľne je nezbytnou činnosťou, ktorú je potrebné pravidelne vykonávať. Kvôli každodennému používaniu sa tu usadzuje špina a nečistoty. Vlhkosť naviac spôsobuje, že sa pri nedostatočnom čistení a údržbe kúpeľne objavujú aj plesne. A pretože údržbu kúpeľne často až príliš dlho odkladáme, stáva sa, že v niektorých rohoch sa špina usadí a vytvorí nepekný zašlý efekt. Spôsobom, ako si čistenie uľahčiť, zjednodušiť a zefektívniť je využitie nanotechnológie. O čo ide a v čom spočíva prostriedok pre nano ochranu do kúpeľne? To sa dozviete v tomto článku.

Kúpelňa Mila Komplet nábytku lazienkowych
Kúpeľňa Mila 

Čo je to nanotechnológia

Nanotechnológia vytvára látky a materiály so zaujímavými vlastnosťami vďaka manipuláciu s jednotlivými atómami. Vďaka tejto technológii je možné vyrobiť menšie prístroje, jemné ochranné filmy a podobné vymoženosti malých rozmerov. Nanotechnológia je novinkou a len nedávno sa rozšírila z výskumných laboratórií do bežného života. Teraz existuje celý rad prípravkov fungujúcich na báze nano ochrany. Ide o aktívny povrch, ktorý chráni ošetrený materiál. V praxi ide o ochranu skla, odevu pred prenikaním vody a podobne. Praktické využitie nanotechnológie je veľmi široké a má celý rad výhod. Celý koncept spočívajúci v nano ochranných prostriedkoch je inšpirovaný prírodou. Povrch ošetrený nanotechnológiou pripomína lotosový kvet. Voda z tohto povrchu rýchlo steká, pretože tenká vrstva tvorená atómy zabraňuje jej vstrebanie a priľnutie. Vďaka tomu je ošetrený materiál čistý rovnako ako list lotosu, z ktorého voda veľmi rýchlo odteká.

Efektívne čistenie kúpeľne

A ako využiť modernú nanotechnologii v praxi? Napríklad pre efektívnu impregnáciu topánok a odevov či pre uľahčenie čistenia kúpeľne. Po nanesení nano ochrany sa vytvorí jemný a okom neviditeľný film, ktorý prirodzene odpudzuje vodu. Tá tým pádom nelepí na povrchu, takže sa menej usadzuje vodný kameň a ďalšie nečistoty.
Aké je najlepšie a najrýchlejšie upratovanie? Také, ktoré takmer nemusíte vykonávať. Nano ošetrenie funguje ako určitá forma prevencie pred šmuhami, nečistotami a usadeninami, ktoré je následne nutné drhnúť a čistiť. Po aplikácii prípravku získa kúpeľňa lesk a dojem čistoty, ktorý bude veľmi jednoduché udržovať. Samozrejme je potrebné raz za čas vziať handru s vodou a povrchy očistiť, ale celé upratovanie kúpeľne zaberie iba tretinu času v porovnaní s údržbou bez ošetrenia nanotechnológiou.

Bez námahy a drhnutia

S nano ochranou kúpeľne sa vyhnete zdlhavému drhnutiu povrchov a používaniu často nepríliš ekologickej chémie. Jediné, čo budete na upratovanie potrebovať, je iba handra a obyčajná voda. Povrchy a spary ošetrené nanotechnológiou sú chránené pred usadzovaním vodného kameňa, čo oceníte najmä tam, kde tečie takzvaná tvrdá voda. Set pre ochranu kúpeľne pred usadzovaním nečistôt bez problémov postačí pre ošetrenie viacmenej všetkého, čo sa tu môže nachádzať. Ide o prevenciu a spôsob, ako sa vyhnúť namáhavému čisteniu.

Žiadna usadená špina a nečistoty

Nano ochrana slúži k ošetreniu všetkých možných materiálov. Hodí sa pre použitie na obklady a dlažbu. Dobre funguje aj pri nanesení na sklo, keramiku či plastové materiály, takže s týmto prípravkom jednoducho ošetríte sprchový kút, vaňu, zásteny, ale napríklad aj zrkadlo či vodovodnú batériu.
Ďalším značným bonusom je fakt, že vďaka menšej námahe pri čistení nebudete nútení používať chemické prostriedky. Tým pádom šetríte životné prostredie aj svoje zdravie, pretože neprichádzate do kontaktu s chemikáliami a rôznymi pochybnými látkami. Použité ošetrenie povrchov naviac predlžuje ich životnosť a krásu, pretože nedochádza k usadzovaniu vodného kameňa dovnútra malých otvorov v sparách a podobne.
Čistenie kúpeľne vám už nezaberie veľa hodín týždenne
Potrpíte si na čistom domácom prostredí? Spotrebujete na upratovanie kúpeľne veľa chemických prostriedkov, ktoré nemajú dobrý vplyv ani na vašu pokožku? V tom prípade spozorniete, pretože nanotechnológia vás zbaví tých nepríjemných úkonov, kvôli ktorým ste sa doposiaľ zdierali. Samozrejme je potrebné občas kúpeľňu trochu upokojiť a udržovať v nej poriadok, ale odpadnú vám starosti s vodným kameňom, šmuhami, otlačkami prstov a podobne. Uvádza sa, že nano ochrana skla a keramiky zredukuje čas potrebný na upratovanie až o 75 %, čo naozaj znie zaujímavo, nemyslíte?

Otvorte dvere nanotechnológiou

Pravdepodobne ste už niekedy počuli o tom, že je možné ošetrovať rôzne povrchy za pomocou nano častíc. Predovšetkým v kúpeľniach dokáže nanotechnológia hotové zázraky, tak prečo nevyužiť niečo, čo vám ušetrí veľa času? Výrobky označené ako nano vás nezruinujú. Zohnať sa dajú za slušné ceny. Akonáhle zistíte, čo všetko taký prípravok dokáže, investície ľutovať určite nebudete. Najprv sa pri výbere zamerajte na to, ako dlho efekt vydrží, pretože u niektorých produktov je naozaj krátkodobý. V prípade, že je prostriedok vyrobený skutočne z nano častíc, bude plniť svoju funkciu aj niekoľko mesiacov bez nutnosti opakovania aplikácie.
Ďalšie kategórie:

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články