• Štýle

aktualizované

Čo o vás hovorí interiérové zariadenie?

Čo o vás dokáže prezradiť váš domov? Čo myslíte, prezradí niečo o vašej povahe to, ako máte zariadený byt? Podľa psychológov vraj áno. Síce nemusia mať pravdivé informácie, ale na druhú stranu – niečo na tom napríklad je. Ale pretože všetko je relatívne, nie je nutné to brať príliš vážne. Je leto. A k nemu predsa patrí nadsádzka a ľahká hravosť.

Obývacia stena Saala
Biela obývacia stena Carmen 

Máte na okne závesy alebo je bez záclon?

Začnime napríklad hneď u okien. Ale nezameriame sa na to, ako krásny máte z obývačky výhľad. Zostaneme vo vnútri a pozrieme sa, ako ich máte ozdobené. Máte na nich ťažké závesy a husto tkané záclony alebo si dokonca tienite vonkajšími žalúziami? Znamená to, že (bez ohľadu na argumenty týkajúce sa ochrany pred počasím či hlukom) možno chránite svoje súkromie viac, než  je nutné. Pokiaľ ste si ale doposiaľ na okno nepovesili ani záclonu, zrejme ste zatiaľ nenašli tu pravú mieru medzi svojim súkromím a potrebou mať prehľad o okolitom dianí.

Pohodlie vníma každý trochu inak

Všeobecne sa dá povedať, že všetci ľudia, bez ohľadu na povahu, majú radi pohodlí. Ale každý z nich si pod týmto pojmom v skutočnosti predstavuje niečo iného. Zatiaľ čo introvert si zariadi príjemný kútik na čítanie, koníček alebo odpočinok, extrovert zaplní svoju obývačku obrovskou sedacou súpravou a ďalším pohodlným nábytkom, aby sa tam zmestilo veľa kamarátov alebo najširšia rodina. Do kuchyne či jedálne si samozrejme zaobstará veľký jedálny stôl, u ktorých bude určite viac než šesť stoličiek. A to všetko pokiaľ možno v teplých farbách.
Naopak pre introvertov býva vraj typické, že si najčastejšie zariaďujú byt v minimalistickom štýle. Proti tomu samozrejme nie je možné nič namietať, pretože z estetického a designového hľadiska ide o vynikajúcu, často nadčasovú a modernú voľbu. Extroverti sa však minimalizmu a strohosti skôr vyhýbajú, pretože im pripadá príliš neosobný a chladný.

Náhodné usporiadanie domova značí duševný chaos

Neporiadok a neusporiadanosť naznačujú nestálosť vašej mysli. Neznamená to, že nie ste dosť inteligentný a kreatívny, ale možno ste veľmi pracovne vyťažený a svoj život podriadzujete predovšetkým splnení všetkých povinností. Mali by ste si však uvedomiť, že k tomu, aby ste dlhodobo podávali skvelé výkony, potrebujete mať kvalitné zázemie, v ktorom panuje poriadok. Jedine tam načerpáte sílu potrebnú v ďalších náročných dňoch.
Ak máte dojem, že to na vás sedí, zauvažujte o niektorých zmenách v svojej domácnosti, ktoré povedú k jej jednoduchšiemu fungovaniu a učiní ju prehľadnejšiu. Docielite toho predovšetkým tým, že zminimalizujete počet dekorácií, prípadne zredukujete aj nadbytočné kusy nábytku. Často totiž duševný nepokoj a chaos pramení práve z neuprataných či prekombinovaných priestorov. Zatiaľ čo poriadok, prehliadne usporiadanie vecí a čistota vedú k väčšej harmónii a životnej spokojnosti.

Zatiaľ márne hľadáte svoj vlastný štýl

Máte zaplnené poličky dekoračnými predmetmi v rôznych odtieňoch? Áno, tzv. provensálsky štýl a jemu podobné, napríklad stredomorský s nekonečným množstvom lastúr, hviezdíc a krikľavo modrými vankúšmi a poťahmi o vás veľa vypovedajú. Znamená to, že síce radi podliehate nostalgickým spomienkam, ale svoj vlastný štýl, ako na to, ste zrejme doteraz neobjavili.
A to platí aj o všelijakých vrúcnych nápisoch o láske a domove. Pravdepodobne veľmi túžite po skutočnom a naplnenom domove a týmto spôsobom o tom vysielate signály do okolia a snažíte sa hľadať inšpirácie, ktoré by vás dokázali priviesť k vysnívanému domovu. Skúste sa vydať vlastnou cestou. Vyberte pár naozaj osobných predmetov a použite ich pokojne ako dekorácie. Vytvoríte tak originálny interiér, ktorý bude vypovedať niečo zaujímavého len a len o vás. Pokiaľ si stále nie ste istí správnou voľbou, čo sa týka zariadenia vo vašom bývaní, tak sa môžete s výberom obrátiť na našu ponuku, ktorá vám prináša široký výber a veľa možností. Nábytkové komplety môžete jednoducho vybrať podľa štýlu bývania, farby dreva alebo prípadne podľa jednotlivého opracovania kompletu a kolekcii nábytku.
Ďalšie kategórie:

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články