• Štýle

aktualizované

Čo skrývajú moderné kuchyne

Čo skrývajú moderné ľadničky? Chytré funkcie a špeciálne zóny pre každého. Práve v horúcich letných dňoch je udržanie chladničky a mrazničky v čo najlepšej kvalite veľmi dôležité. Preto je úplne nezbytné ich pravidelne odmrazovať a kontrolovať ich výkon – nech už vyžadujete ten najvyšší pri skladovaní potravín na víkendové grilovanie, či ten najnižší, keď sa chystáte na dovolenku. Aby ste sa v moderných funkciách jednoduchšie vyznali, máme tu pre vás sprievodcu s ktorým sa jednoducho zorientujete a určite si nakoniec vyberiete ten najvhodnejší typ. Výrobcovia naviac často majú pre totožné funkcie rozdielne názvy, preto sa na ne môžete podrobnejšie pozrieť.

 Kuchynská linka Lamja 2,2 m
Kuchynská linka Lamja 2,2 m 
K dostatiu sú ľadničky, ktoré sú doslova nadupané modernými technológiami a inteligentnými softwary. Vďaka ním môžete nakupovať potraviny, prehrávať hudbu, sledovať predpoveď počasia alebo si plánovať pracovné schôdzky. Do chladničky sa môžete pozerať bez otvárania dverí prostredníctvom chytrého telefónu alebo poklepaním na priehľadné dvere, kedy sa vnútro ľadničky hneď rozsvieti a vy si môžete skontrolovať jej obsah. Niektoré chladničky sa dajú ovládať hlasom, na základe vašich momentálnych chutí vám zostaví z dostupných potravín recept alebo môžete na ich displeji prostredníctvom mobilného telefónu sledovať napríklad športové utkanie a pritom chystať nejaké rýchlejšie občerstvenie. Tieto modely sú však zatiaľ pre väčšinu obyčajných ľudí cenovo úplne nedostupné a nemožné kúpy.

Čím teda disponujú tie bežnejšie, avšak napriek tomu moderné typy výrobkov?

Active Fresh Zone * Active 0º * FreshZone * Long Fresh (nulová zóna): Ide o špeciálnu zásuvku, ktorá uchová potraviny (obzvlášť ryby a mäso) dlhšie čerstvé, a to až na dobu sedem dní.
Active Oxygen System * PurifAir: Tento šikovný systém uvoľňuje molekuly ozónu, čím odstraňuje zápachy a predchádza vzniku baktérií.
CustomFlex: Umožňuje kreatívne a flexibilné usporiadanie potravín v priestore dverí. S pohyblivými dvernými priehradkami v rôznych veľkostiach si môžete úložný priestor prispôsobiť, ako potrebujete.
Fresh Control * CripsFresh: Vyhodnocuje pomocou špeciálnych senzorov prostredia vo vnútri chladničky a automaticky prispôsobuje vlhkosť doporučovanému rozmedziu 70 až 85 percent. Zároveň zaisťuje rýchlejšie obnovenie teploty napríklad pri otvorení dvierok alebo vložení nechladených potravín.
FreezeControl: Tento systém zaisťuje maximálne šetrné mrazenie.
Multi-flow * FreeStore: Umožňuje rovnomernú distribúciu vzduchu vo vnútri chladničky.
No Frost * TwinTech * StopFrost: Zabraňuje tvorbe ľadu a námrazy, takže už vám nehrozí manuálne odmrazovanie.
Prázdniny * Holiday: Po celú dobu dovolenky, kedy nie je ľadnička používaná, šetrí elektrickú energiu tým, že nastaví teplotu v chladničke na +15 stupňov Celzia. Pritom samozrejme zabraňuje vzniku plesniam alebo tvorbe nejakých nepríjemných zápachov.
SmartThings: Umožňuje prostredníctvom ovládacieho panelu ľadničky ovládať aj ďalšie pridružené prvky chytrej domácnosti.
Super Cool * Super Freeze * Shopping * Nakupovanie: Umožňuje rýchle schladenie a zmrazenie potravin a rôznych nápojov.
Twin Cooling Plus: Prúdenie vzduchu je pre chladničku a mrazničku s týmto programom už oddelené.
Pred vyberaním samotného nábytku do kuchyne by ste si mali byť vedomí toho, že je nutné mať predstavu o tom ako by vaša celá kuchyňa mala vyzerať. Dopredu by ste si mali pripraviť svoje vlastné požiadavky na úložné priestory, typ kuchyne, farebné ladenie a veľa ďalších.
Nezabudnite tiež na stretávanie s rodinou a priateľmi v tejto miestnosti. Nová kuchyňa by mala byť miestnosťou, kde sa Vám dobre varí a kde je stretávanie s rodinou príjemným zážitkom. V našej  ponuke nájdete veľa kompletov a súprav pre zariaďovanie modernej kuchyne.
Každý štýl je osobitý, a pokiaľ túžite po kuchyni, kde dominuje napríklad moderná kuchyňa, môžete sa inšpirovať práve v našej ponuke. Máme v záujme vám okrem samotného výberu a inšpirácií naozaj preukázať pomoc pri kúpe nábytku do akejkoľvek miestnosti, čo sa týka interiéru.  Môžete sa obrátiť na samotný nábytok, ktorý je prezentovaný už v hotovej kuchyni. U nás nájdete tie správne nápady, inšpirácie a vhodné kusy nábytku do kuchyne nech už zvolíte moderný alebo iný štýl. Vyberte si z rôznych druhov kuchynských liniek, osvetlenia a designových produktov z moderných nábytkových zostáv do vašej kuchyne snov už dnes.
Máte problém vo svojej kuchyni, že sa pri práci neustále zložito presúvate z miesta na miesto, aby ste dosiahli na všetko čo potrebujete?  Nie je na tom nič zvláštne, keďže sa pri výrobe a navrhovaní kuchyne často zabúdalo na správnu ergonómiu – teda na správne rozmiestnenie typických zón v rámci kuchyne tak, aby všetko bolo logicky a ideálne pri ruke. V správne naplánovanej kuchyni si ušetríte cesty krížom krážom a hlavne čas! Pomocou plánovania jednotlivých zón totiž dosiahnete zmysluplného usporiadania, ktoré vám uľahčí prácu a príprava jedla sa stane väčšou zábavou aj potešením!

Lišty v dekóre pracovnej dosky

Existujú lišty, ktorých základ tvorí plastový profil pripevnený pomocou vrutov k pracovnej doske. Do tohto profilu sa buď prevlečie tenký prúžok laminátu, ktorý sa používa pri výrobe dosky samotnej alebo sa do tohto profilu „zacvakne“ ďalší profil v identickom dekóre pracovnej dosky. Tieto lišty majú rôzne tvary v reze, tedy profily. Stretneme sa s jednoduchými trojuholníkmi ale aj so zložitejšími zaoblenými tvarmi. Ich funkcia však zostáva rovnaká. 

Nerezové, hliníkové lišty

Používajú sa u modernejších kuchyniach. Opäť existujú v rôznych profiloch – od jednoduchých nízkych a nenápadných, cez zaoblené štvrť-guľaté, až po vysoké výrazné lišty zvýrazňujúc tvar pracovnej dosky. Tieto lišty, pokiaľ sú vyrobené skutočne z tenkého hliníkového alebo nerezového plechu v platovom profile, majú oproti laminátovým väčšiu trvanlivosť. 

Netradičné riešenie

Lišty, ktoré sú s doskou spojené pomocou vrútov, sú najčastejšími zástupcami tesniacich líšt laminátových dosiek. Alternatívne pracovné dosky, ako je napríklad corian, technistone alebo len obyčajné kamenné dosky sú tiež takmer vždy zaobstarané tesniacou lištou. Tá ale býva s pracovnou doskou zlepená, prípadne potom prilepená aj k obkladu. V prípade jednoducho a dobre opracovateľných dosiek (ako je práve napríklad doska corian) je spoj lišty a dosky zabrúsený a vyhladený tak, že sa zdá, akoby bola táto doska z jedného kusu. Takáto pracovná doska sa potom jednoducho udržuje v čistote, je tiež takmer isté, že nám pod ňu nikdy nezatečie voda ani nejaká iná tekutina. Kvalitná tesniaca lišta by mala  slúžiť dlho, napriek tomu ju však berte, aj pre jej relatívne nízku cenu, skôr ako spotrebný materiál a po niekoľko rokoch, kedy prestane dobre priliehať a tesniť, ju vymeňte za novú. 
Viac: 
httpss://www.nabytok-bogart.sk/kuchynske-skrinky-c-94-43.94.html
httpss://www.nabytok-bogart.sk/kuchynska-linka-lamja-2-2-m–p-9702-93-43.93.html
httpss://www.nabytok-bogart.sk/prislusenstvo-do-kuchyne-c-235-43.235.html

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články