• Štýle

aktualizované

Designové obklady a ich výber

Hocikedy bohužiaľ viac riešime designové obklady alebo nábytok. Minimálne rovnakú pozornosť si avšak zaslúži aj tvar umývadla.

 Komplet nábytku do obývačky Malta Dub artisan/Biely mat Komplet nábytku do obývačky Malta Dub artisan/Biely mat
Komplet nábytku do obývačky Malta dub 

Našťastie pre nás sú tie tam doby, kedy umývadlo slúžilo iba svojmu účelu a bolo úplne jedno, ako vyzerá. Vďaka invencii súčasných designérov, potajmo výrobcovia, ktorí sa v širokej ponuke doslova predháňajú, si dnes už môžeme zvoliť úplne originálny kúsok presne podľa svojho vkusu.

Dokonalé umývadlo dodá totiž každej kúpeľni neotrelý vzhľad, ktorého si stopercentne všimne nie jedna návšteva.

K dispozícii je dnes skutočne celá paleta druhov umývadiel. Môžeme si kúpiť umývadlo závesné na stenu, zapustené do dosky alebo skrinky, umývadla na dosku a väčšiu domácnosť iste ocení možnosť kúpiť si dvojité umývadlo.

A pokiaľ napríklad nemáme k dispozícií príliš priestoru, riešením môže byť aj umývadlo rohové. A práve tvary umývadiel sú dnes tématom, ktoré nás zaujalo.

Malé atypické kúpeľňové vane vyrieši vaša dilema s nedostatkom miesta v kúpeľni a môžete s ňou aj ušetriť. Rekonštruujete kúpeľňu alebo riešite úplne novú a narazili ste na problém, ako do nej všetko umiestniť? Nie všetci máme také šťastie, aby sa nám vošla do kúpeľne guľatá vaňa pre štyri osoby či ľadová nádrž po saunovaní. V kúpeľni musí byť toto a malo by byť tamto, a niekedy sa tam musí vojsť aj záchod spoločne s pračkou. Ešte než sa uskromníte v sprchovom kúte, máme pre vás dobrú správu. Existuje totiž riešenie, ako ušetriť miesto na tom bez sporu neobjemnejším– na kúpeľňovej vane. Výrobcovia vaň sa už zamerali aj na tento problém, a preto ponúkajú veľké množstvo vaň do obmedzene veľkých priestorov.Malé atypické kúpeľňové vane svojim riešením príjemne prekvapí napríklad aj práve vás.

Aby ste maximálne využili priestor a zostal vám dostatok miesta pre pohyb po kúpeľni a ďalšie nutné vybavenie, je dôležité vybrať správnu veľkosť a tvar vane. Nízke vane do malých kúpeľní sa hodia tam, kde budete využívať aj steny nad vaňou napríklad pre uchytenie poličiek a skriniek. Samozrejme je aj jednoduchšie vstup do vane a výstup z nej, prístupnosť pri upratovaní, kúpaní detí a podobne. Pokiaľ bojujete s naozaj malým priestorom, bude pre vás ideálna kúpeľňová vaňa 120cm 70cm.

Možno ale potrebujete niečo iné, čo vane klasických tvarov nevyrieši. Priestor šetrí a maximálne využívajú asymetrické vane do malých kúpeľní. Nepáči sa vám zastavené vane alebo máte iný dôvod, prečo mať okolo vane a pod ňou ďalší priestor? Potom nie je nič ľahšieho, než sa zamerať na malé sedacie vane na nožičkách. Sú praktické aj pre rýchle použitie počas dňa, kedy môžu s trochou šikovnosti poslúžiť zároveň aj ako bidet.

Designové obklady by ste rozhodne nemali podceňovať, pretože môžu zmeniť veľa vecí a ovplyvniť aj celkový interiér. Ak túžite po bezpečí a pocitu istoty, hľadáte podvedome zem. K nej patria odtiene hnedej, okrovej, oranžovej, pieskovejči napríklad aj ružovej, optimálnym tvarom je štvorec. Ak chcete mať útulný domov a pevnú pôdu pod nohami, nezabudnite na keramické obklady, ktoré sú ideálnym predstaviteľom významného prvku zeme.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články