• News&Inspirations

aktualizované

Do interiéru nezabudnite pridať farby

Inšpirácia v zelenej a modrej farbe. Možno zistíte, že presne túto kuchyňu chcete.

Komplet nábytku Toledo Antracytová/Antracytová lesk - Dub Grandson Komplet nábytku Antracytová
Komplet nábytku Toledo Antracytová 

Do interiéru sa vracajú farby. Záujem interiérových designérov sa obracia predovšetkým na celú škálu odtieňov zelenej a modrej farby. A viete, že tieto odtiene skvele vyzerajú v kuchyni, ktoré dodajú na originalite? Naviac sú skvele kombinovateľné s drevom aj stále obľúbenou šedou farbou. Pozrite, že stávka na netradične odenú kuchyňu sa vyplatí.

V interiéroch sa presadzujú elegantné odtiene modrej a zelenej farby, ktoré sú inšpirované nebom, morom a rastlinami, evokujú pokoj, rovnováhu a spätosť s prírodou. Teda všetko, čo nám môže spríjemniť súčasnú situáciu.

Patrí do kuchyne?

Súčasným kuchyniam trochu uniformne vládnu drevodekory, biela, antracitová či svetlo šedá. Nie je čas trochu vybočiť z rady a nevsádzať iba na istotu?Otvoria sa vám tak nové možnosti.


Zelená s modrou sú vhodné pre relaxáciu a odpočinok. V dnešnej zložitej situácií viac menej s rodinou žijeme v kuchyni alebo tu aspoň trávime omnoho viac času než predtým. Pokiaľ sa niekto chystá kupovať novú kuchyňu, môže siahnuť práve po jemných zelených a modrých farbách.

Pokiaľ zvolíte napríklad kombináciu s teplejšou farbou alebo aktuálne módnym dekórom dreva, získate netradičné a elegantné farebné poňatie, v ktorom sa môžete cítiť príjemne a pohodovo. V galérií tiež uvidíte, že modré ani zelené farby sa skutočne nemusíte báť.

Pastely aj sýte odtiene

Modrá farba sa pre svoj chladnejší dojem používala skôr v spálňach, ale aj modrá kuchyňa vám pomôže vytvoriť elegantný a útulný interiér. Zvoľte si farbu a štýl farebnej kuchyne, hodí sa do moderných aj vidieckych interiérov a navodíte s ňou tiež veselý a vzdušný stredomorský štýl.

Pastelové modré a zelené farby sa výborne kombinujú s drevom, bielou aj obľúbenou šedou farbou. Opticky zväčšujú a zosvetľujú priestor. Báť sa nemusíte ani sýtych odtieňov alebo vyložene tmavej zelenej či námornickej modrej.Tie zase dodajú kuchyňu na noblese a elegancii. A pokiaľ z nich máte stále obavy, môžete ich zvoliť v menšej miere, napríklad na stene, riade či doplnkoch.Keď si nesadnete, tak ich vymeníte.

Každý z nás však farby vníma inak a tiež má iné preferencie, obľúbenosť a neobľúbenosť určitých farieb a ich odtieňov a tónov je individuálne.Záleží teda skôr na tom, aká farebnosť na nás pôsobí príjemne a akú sa chceme v kuchyni obklopiť. Farebné ladenie kuchyne potom môžeme podriadiť nábytku, ktorý nás okúzlil v obchode,riadu po babičke alebo obľúbenému obrazu. Záleží len na nás.

Koľko farieb kuchyňa znesie

Nič samozrejme nie je dogma. Väčšinou sa riadime zásadou, že v miestnosti, a neplatí to len o kuchyni, by mala byť jedna farba dominantná a zvyšok buď neutrálny alebo tu môže byť vedľa hlavnej farby jedna doplnková na menších predmetoch. Výnimky avšak potvrdzujú pravidlo – kto si chce zariadiť kuchyňu napríklad v mexickom štýle, tomu sa v nej môžu objaviť všetky výrazné farby. Nie je to avšak pre každého, na niekoho môže premiéra farieb pôsobiť znepokojujúcim alebo chladným dojmom.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články