• Sprievodca

aktualizované

Dokonalé herné kreslo – ako si ho vybrať?

Počítačové hry sú zábavou, ktorá sa teší popularite a dáva hráčom veľa radosti. Fanúšikovia hier často strávia pri svojich obľúbených hrách aj niekoľko hodín. Preto sa treba postarať o vhodné podmienky, aby si hráči mohli hru naplno užiť. Jedným z dôležitých prvkov vybavenia hráčskeho priestoru je profesionálne herné kreslo. Ako vybrať dokonalý model?

Kreslá pre hráčov

Popularita herných kresiel v poslednej dobe výrazne rastie. Niet sa čomu čudovať, pretože herné kreslá poskytujú najvyšší štandard pohodlia a umožňujú nerušene si užívať obľúbené počítačové hry. Tieto kreslá sa odlišujú od iných modelov, špeciálnou ergonomickou konštrukciou. Dizajn takýchto herných kresiel je trochu podobný tým, ktoré sa používajú v športových a pretekárskych autách. Herné kreslo s ergonomickým tvarom škrupiny umožňuje správnu podporu bedrovej oblasti a jednotlivých častí chrbtice. Vďaka tomu bude dlhodobé sedenie v hráčskom kresle stále pohodlné a hlavne neškodí zdraviu chrbtice. Ergonomický dizajn herných kresiel zabraňuje vzniku nepríjemných bolestí krku, hlavy a svalovému napätiu chrbta a ramien.

fotel gamingowy

Ideálne herné kreslo

Herné kreslo by malo byť predovšetkým pohodlné. Preto sú herné kreslá navrhnuté tak, aby zabezpečili maximálny komfort pri ich používaní, aj keď má daná hra trvať niekoľko hodín. Kreslá sú preto vybavené rozsiahlym systémom nastavovania jednotlivých konštrukčných prvkov, ktorý umožňuje užívateľom prispôsobiť si ich podľa svojich individuálnych preferencií a potrieb. Sedadlo a operadlo majú špeciálne tvarované plochy, ktoré boli obohatené o vankúše stabilizujúce jednotlivé častí tela. Vďaka tomu si hráči môžu užiť nielen výnimočný komfort pri užívaní svojich hier za počítačom, ale aj nadobudnúť vedomie, že si udržujú správnu polohu tela.

fotel gracza

Niektoré herné kreslá sú obohatené o:

– LED osvetlenie,
– ventilátory v sedadle a/alebo operadle,
– flexibilnú opierku hlavy a bedrovej časti,
– podložku pod notebook,
– nastaviteľné podrúčky vo všetkých rovinách,
– gadgety určené pre konkrétne počítačové hry, napríklad volant pre hry s automobilovými pretekmi.

Ako vybrať herné kreslo?

Pri výbere moderného herného kresla si všímajte, či má široké možnosti nastavenia. Dobré  herné kreslo pre hráča má okrem základného systému výškového nastavenia sedadla a mechanizmu TILT aj lakťovú opierku a nastavenie uhla sklonu. Dokonalé herné kreslo je tiež obohatené vankúše pre chrbticu a krk, ako aj ventilačné prvky. Kreslá pre hráčov sa vyznačujú moderným dizajnom a dynamickým tvarom tela.

Vlastnosti dobrých herných kresiel:

– profilované operadlo a sedadlo,
– optimálna hĺbka sedadla,
– široké možnosti nastavenia prvkov konštrukcie,
– nastaviteľné podrúčky,
– opierka nôh,
– vankúše na podporu krku a bedier,
– mobilná základňa.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články