• News&Inspirations

aktualizované

Dôležité prvky v obývačke, ktoré jednoducho musíte mať

Pokiaľ si zariaďujete novú obývačku alebo si ju chcete niečim skutočne vylepšiť, tak by ste mali mať aj nejakú svoju víziu o tom, ako by mala vyzerať ideálna obývačka podľa vás. Ak však máte dlhý zoznam vecí, ktoré sa vám naozaj páčia, tak budete potrebovať rady a tipy, ktoré vám so zariadením pomôžu. Vďaka tomu si budete môcť zariadiť útulne a krásne bývanie, ktoré bude všetkým ľuďom na obdiv.

Pohovka Deluxe Pohovka v klasickom štýle - AKCIA! Pohovka do salonu Deluxe
Pohovka Deluxe 

Výrazný gauč, pohovka alebo sedacia súprava

Pohovka je ústredným kúskom každej obývacej miestnosti, preto pri jeho výberu dajte dobrý pozor na to, aby sa vám naozaj páčil a bol praktický a zároveň krásny. Ak však pri výbere pohovky stále váhate, tak majte na pamäti, že je na vás, či uprednostňujete výrazné a farebné kombinácie alebo radšej chcete zostať u neutrálnych kombináciách, ktoré sú pri pohovkách alebo sedacích súpravách klasikou. Populárne sú hnedé, sivé, čierne pohovky, prípadne ak majú na nejakých častiach pridané biely dekor. Sedacia súprava je v obývačke vždy tou dominantnou časťou, ktorá rozhodne nikdy nezostane bez povšimnutia. 

Dostatok tepla a dobrej atmosféry

Najdôležitejšie na obývacej miestnosti je, aby vám v nej bolo teplo a aby bola čo najviac útulná. Predsa len v nej budete tráviť veľa času s rodinou alebo priateľmi, a preto je dôležité, aby ste z nej vytvorili miesto, ktoré bude útulné a bude vytvárať dobrú a priateľskú atmosféru. To znamená, že sa nemusíte pridať aj nejaké dekorácie, vitríny s rodinnými fotkami alebo suvenírmi, obrazy a umenie alebo napríklad vankúše na pohovku. Skvele vyzerajú aj kúsky, ktoré sú z umelej kožušiny, napríklad malé vankúše alebo koberec, ktorý sa hodí aj napríklad do spálne. Miestnosť môžete zatepliť aj pomocou závesov a záclon, ktoré by vám rozhodne nemali chýbať.

Dekorácie navyše

Keď na konferenčný stolík len tak položíte pár krásnych kníh, hneď bude mať vaša obývačka o niečo prívetivejšiu atmosféru. Vyberte si také, ktoré zahŕňajú vaše záujmy alebo k ním máte nejaký vzťah. Dôležité je však, aby boli aj pekné na prvý pohľad, nechcete si predsa vystaviť knihy, ktoré majú poškodený obal. Útulnú obývačku môžete vytvoriť aj s inými doplnkami. Sviečky sú pre útulnú a štýlovú obývačku veľmi dôležité. Môžete ich napríklad umiestniť na svietnik a pridať k ním niekoľko drobných kvetín a sukulentov. Vyzerá to naozaj skvele a vkusne. Veľa lampičiek, sviečok a svetielok všetkého druhu. Jednoduché triky so svetlami dokážu úplne premeniť interiér. Nielenže ho dokážu opticky zväčšiť, vytvoria naviac aj príjemnú a útulnú atmosféru.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články