• Štýle

aktualizované

Farby do kúpeľne

Aké farby pristanú kúpeľni? Čím viac máme možností na výber, tým horšie sme schopní si sami vybrať. To platí o obkladoch a dlažbách do kúpeľni snáď trojnásobne. Na trhu je toľko rozmanitých farieb, vzorov a materiálov, že sa v nich môžeme ľahko stratiť. Aké teda sú? Aké farby kúpeľňa nosí?

 Komplet Koral YRSA - Nábytok do kúpeľne
Komplet Koral YRSA 
Farba kúpeľni robí mnoho. Studená je príjemná v lete, navodí príjemný pocit jemného chladu, v zime naopak pôsobí chladne a zdá sa, že je v miestnosti ešte väčšia zima. Na prahu tretieho tisícročia sa avšak nosí extravagancia a originalita, preto nemusíme mať strach. S pokojným svedomím dajme fantázií zelenú! Dávajte však pozor, aby sme neprekombinovali!

Tmavé farby jedine do veľkých priestorov

Tmavé farby sú síce originálne, malému priestoru však jedine ublížia. Viac sa hodia do priestornejších kúpeľní, aj tu ale platí, že všetkého veľa škodí. Tmavá preto môže byť maximálne jedna stena, na ktorej sa potom dobre vyjme svetlé umývadlo alebo skrinky. Malú kúpeľňu tmavá farba opticky zmenší a naviac dodá pocit stiesnenosti.
Do malej kúpeľne sa preto hodia svetlejšie farby, ktoré kúpeľňu presvetlia a opticky zväčšia. Biela síce príliš originálne neznie, pre kúpeľňu však rozhodne nie je krokom vedľa. Stačí obmeniť doplnky a kúpeľňa sa hneď stáva celkom novou! Ak však chceme aj napriek tomu použiť tmavšiu farbu, ktorá je naviac v lesklom prevedení, musíme si byť vedomí toho, že na lesklých obkladoch bude vidieť každú kvapku, aj tá je čistá. Súčasné trendy sa skôr obracajú na praktickosť a jednoduchosť než na zdobenie a zbytočnosti, ako tomu bolo zvykom skôr. Jednoduché obklady a dlažba dajú vyniknúť zaujímavým doplnkom. Nezvyčajné tvary zariaďovacích predmetov sa tak zbytočne nebijú s výraznými farbami.
Najväčším trendom sú prírodné materiály, ktoré však práve v kúpeľni nie sú tým pravým orechovým. Vlhkosť a celkovo iná atmosféra vodného kráľovstva im totiž príliš neprospieva. Drevo, ktoré kúpeľňu príjemne preteplí a navodí atmosféru podobnú zvyšku obývacieho priestoru, si preto môžu dovoliť hlavne majitelia obrovských kúpeľní, kamene ako mramor alebo žula by v malom paneláku tiež veľmi veľa parády nenarobili. Nehľadiac na to, že sú omnoho náročnejšie na údržbu. O čom a ako premýšľate, keď si predstavujete svoju novú kúpeľňu? Vidíte praktickú stránku veci, armatúry, pripojenie k odpadu a vodovodnému radu alebo v duchu prežívate príjemný pocit z toho, že sa vám v kúpeľni jednoducho páči a že to teda nabudúce nebude už len miesto pre každodenné prevádzkovanie hygienických úkonov, ale  že sa tam od teraz bude aj dobre relaxovať, odpočívať a napríklad len tak ležať vo vani a čítať si ? Ako to je?

Ráno, rovnako ako večer

Pochopiteľne že na dvoj-umývadle (alebo na dvoch umývadlách inštalovaných vedľa seba) môžeme nájsť niekoľko praktických vlastností, ktoré nemajú so spomínanou krásou nič spoločného. Môžeme si predstaviť iste mnoho situácií, kedy sa nad jedným umývadlom stretne v jednu chvíľu viac než jeden človek a kedy by teda bolo milšie mať dve umývadlá. Celé je to pochopiteľne o miere mysliteľného komfortu a užívateľského pohodlia, rovnako ako o potrebe a chuti mať svoju kúpeľňu nielen vysoko funkčnú, ale tiež pohodlnú.

Nová kúpeľňa? Pár praktických rád, než za niečo zaplatíte

Každý záujemca o novú kúpeľňu má v podstate dve možnosti, ako celú vec realizovať.  Čo sa vo svete interiérového designu v oblasti kúpeľne skutočne nosí? Áno, je to otvorená dispozícia a harmónia tvarov samotnej podlahovej plochy kúpeľni. Pokiaľ chcete tedy aj v prípade vašich kúpeľňových plánov stavať a budovať v znamení moderných trendov, potom sa na to rovno vykašlite a začnite búrať! Na prepojenie kuchýň s obývačkou si už väčšina z vás isto zvykla a vyzerá to, že rovnako tak si budeme musieť skrátka osvojiť predstavu kúpeľni, spojené s ďalším interiérom. Najčastejšie to bude pravdepodobne toaleta a eventuálne napríklad  aj spálňa. Milovníci súkromia a vyznávači intímnych zón, ktorí by nemuseli tomuto novodobému konceptu byť tak nejako úplne naklonenie nemusí klesať na mysli. Tolerujú sa deliace priečky, ktoré sa však od tých súdobých líšia tým, že majú veľmi tenký priemer. Často tieto členiac prvky nemusí suplovať klasickú stenu. Môžu napríklad dosahovať výšky tri štvrtiny alebo len obyčajné polovice celkového rozmeru od podlahy k stropu.
Ponúkajú sa tiež možnosti použitia ako deliacu priečku luxféry, ktoré okrem priaznivého vplyvu na svetlo v kúpeľni a svojho pôvabného designu, ponúka tiež veľmi obstojnú zvukovú izoláciu.  Pohrajte si tiež s osvetlením. Správne vybrané dekoratívne osvetlenie  v modernom štýle, povýšia akýkoľvek kúpeľňový interiér na priestor s prvkami nadčasovosťou. Je to rýchle, jednoduché a nemusí to byť ani drahé. Kombináciami kvalitných, značkových kúskov (doporučujeme investovať do armatúr, batérií a obloženia) so zariaďovacími predmetmi do kúpeľni z našej modernej ponuky, ktorá vám ponúka štýlové komplety za výhodné ceny. Rozhodnúť by ste sa mali podľa svojich možnosti a tiež podľa svojho interiéru a štýlu, v ktorom je zariadení. 
Ďalšie kategórie:

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články