• News&Inspirations

aktualizované

Gymnastická rebrina – spoznajte 5 úžasných výhod tejto fitness pomôcky

Gymnastické rebriny sú športovými pomôckami, ktoré sa v poslednej dobe stávaju čoraz obľúbenejšie. A niet sa čomu čudovať, veď majú veľa výhod, ktoré z nich robia užitočné vybavenie jednotlivých miestností v dome. Donedávna sa spájali len so školskými telocvičňami, dnes sa stali estetickým a praktickým prvkom interiérového dizajnu. Aké sú najdôležitejšie výhody gymnastických rebrín? Pripravili sme pre vás päť odpovedí, vďaka ktorým si tento nábytok určite zamilujete.

V tomto článku sa dozviete:

  • Aké sú výhody gymnastických rebrín?
  • Do akých miestností budú vhodné športové pomôcky?
  • gymnastické rebriny bezpečné?

Gymnastické rebriny a ich výhody

1.       Rehabilitačná ambulancia vo vlastnom bývaní

Gymnastické rebriny sme donedávna používali len v školských telocvičniach a v ambulanciách u fyzioterapeuta. Dnes sa to našťastie mení. Pretože takáto športová pomôcka umožňuje nielen efektívny rozvoj fyzickej kondície, ale má aj vplyv na rehabilitáciu. Jeho výhodou sú predovšetkým zdraviu prospešné vlastnosti, z ktorých môžu profitovať dospelí a aj mladší užívatelia. Gymnastická rebrina vám umožní efektívne zlepšovať fyzickú kondíciu a starať sa o zdravý pohyb aj doma. Oceníme to najmä počas pandémie, kedy je vstup do športových klubov a telocviční obmedzený alebo nemožný. Veľa cvikov, ktoré sa na ňom dajú vykonávať, nás prinúti spevniť telo, zlepšiť jeho efektivitu a zabezpečiť optimálnu formu fyzickej aktivity každý deň.

drabinka gimnastyczna z biurkiem 

2.       Možnosti využitia

Gymnastická rebrina je veľmi univerzálna športová pomôcka. Vďaka tomu nájde svoje uplatnenie v rôznych typoch domácich miestností. Ide o perfektné riešenie predovšetkým do detských a tínedžerských izieb. Bude stimulantom k fyzickej aktivite, ale poskytne aj veľa tvorivej zábavy. Dokonale sa hodí aj do detských izieb usporiadaných v súlade s metódou Márie Montessori. Gymnastická rebrina sa bude perfektne hodiť do obytného priestoru alebo ako prvok domácej posilovne. Vďaka nej obohatíme nielen estetiku štylizácie, ale budeme môcť svoju kondíciu zlepšovať aj doma. Stále viac ľudí sa rozhoduje pre inštaláciu gymnastických rebrín na stenu do kancelárskych priestorov. Práve tu sa stane mimoriadne dôležitou športovou pomôckou. Počas dlhého trávenia času pred obrazovkou počítača sa odporúčajú prestávky na pohyb.

drabinka gimnastyczna 

3.       Kvalita a životnosť potvrdená certifikátmi

Gymnastické rebriny majú špeciálne certifikáty, ktoré dokazujú ich spoľahlivosť, vysokú kvalitu a konštrukčné vlastnosti zaručujúce bezpečné používanie. Rebríky a ich príslušenstvo preto majú certifikát o zhode s celoeurópskymi bezpečnostnými normami PN-EN 12346: 2001 a PN-EN 913: 2019-03 pre gymnastické a športové náradie. Vďaka tomu sú určené aj do kancelárskych priestorov či profesionálnych fitness miestností, ako aj na použitie v domácnosti.

4.       Funkčnosť

Gymnastické rebriny je možné obohatiť aj o ďalšie príslušenstvo, ktoré výrazne zvyšuje ich praktickosť. Okrem štandardnej rebriny si môžete vybrať z modelov, ktoré majú doplnkové prvky umožňujúce vykonávať väčšie množstvo rôznych cvičení. Jednotlivé gymnastické rebriny na stenu môžu byť navyše obohatené o dosku na cvičenie alebo dokonca písací stôl. Gymnastická rebrina s písacím stolom poslúži predovšetkým v detských izbách, kde nie je dostatok miesta na bežný kus nábytku.

drabinka gimnastyczna 

5.       Estetický vzhľad a modernosť

Moderné gymnastické rebriny na stenu sa výrazne líšia od tých, ktoré sú spojené so školskými halami. Ich konštrukcia sa stala prepracovanejšiou a dizajn dokonale zapadá do súčasných módnych štandardov interiéru. Vyrobené z kvalitného dreva, môžu byť udržiavané v prírodných farbách alebo natreté v akejkoľvek farbe. Vďaka tomu krásne splynú s estetickým charakterom jednotlivých interiérových štylizácií. Moderný vzhľad s minimalistickým tvarom navyše opticky nezahltí ani malý priestor, pretože celok pôsobí opticky odľahčene.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články