• Štýle

aktualizované

Hampton štýl

Podľahnite štýlu Hamptons, kúzlu zmesi uvoľnenej americkej klasiky s leskom art deco, a kúpte si elegantný nábytok a textílie, ktoré v sebe spája dekadentnú ľahkosť a extravaganciu štýlu glamour. Pýtate sa, prečo teraz prežíva svoju malú renesanciu a má toľko priaznivcov? Štýl Hamptons totiž vyvoláva príjemné pocity, pretože je dokonalým spojením bývania v luxusnej, elegantnej vile s prázdninovým pobytom v malom domčeku niekde na pláži. Objavte aj vy kúzlo tohto štýlu a vytvorte si doma atmosféru noblesného bývania na brehu oceánu. Ružová farba, môže byť aj trocha v inom odtieni sa často nachádza v miestnostiach, pôsobí príjemne pre relax a pohodu. Pracovný priestor v Hampton interiéri je ladený vo väčšine interiérov do jemných tónov. Tento interiér Vám umožní vrátiť sa do príjemnej a pokojnej nálady.
Hamptons ako životný štýl americkej elity
Počiatky štýlu Hamptons je potrebné hľadať medzi zlatými pieskami a blankytným nebom najluxusnejších častí ostrova Long Island – East Hampton a Southampton. Práve sem sa do prepychových rezidencií klesá elita New Yorku, ktorá nehodlá robiť vo svojom luxusnom životnom štýle žiadne kompromisy. Patria k nemu obývacie miestnosti so sklenenými stenami s nádherným výhľadom na more a zlatisté pláže, vkusný nábytok, veľké pohovky. Tieto prvky v tomto interiéru proste nesmú chýbať.
Komoda Lotos
Zaujímavou voľbou pre Vás dozaista môže byť aj komoda Lotos. Komoda je v kombinácií viacerých výrobných materiálových druhov dreva, a práve vďaka tomu pôsobí luxusne a originálne. Je to presne to pravé čo môžete využiť pri Hampton štýle, okrem toho bude sa hodiť do spálne alebo miestnosti pre deti.
Typické sú farby pláže a mora a doplnky v námorníckom štýle
Interiéry v štýle Hamptons čerpajú inšpiráciu z okolitej krajiny, a tak v nich prevládajú svetlé farby – biela, béžová, svetle šedá. Tieto kombinácie pôsobia pokojne a harmonicky. Odtiene modrej evokujú oblohu či more a navodzujú príjemnú relaxačnú náladu. V aranžáciách v štýlu Hamptons by modrá nemala chýbať, ideálne v kombinácií s bielou či béžovou. Ľudia, ktorí jazdia do Hamptons, radi odpočívajú na svojich elegantných jachtách. Odtiaľto je už len krôčik k námorníckym motívom, ktoré nájdete na doplnkoch a dekoráciách. Patria k tomu kotvy, laná, pruhované vzory. To všetko proste dotvára typický tamojší kolorit. Textil je vďačný materiál. Má rozmanitý povrch, je hladký, s hrubou štruktúrou, vzorovaný, jednofarebný, priesvitný či zatemňujúci. Je to prvok, s ktorým môžeme experimentovať, nápadito ho kombinovať, používať ako taký oblek na nábytok – čalúnené kreslo, tienidlo lampy. Je možné ho meniť podľa ročného obdobia, sviatku a významných udalostí rodiny. Aké sú hlavné výhody koberca? Teplý, mäkký, farebný, tlmí hluk. Je možné po ňom behať naboso, ľahnúť si na neho, zachumlať do deky a pritom si len tak čítať. To je koberec – podlahová krytina, ktorá nemá žiadneho konkurenta. Ponúka stovky odtieňov, farebných vzorov, štýlov. Je rôznej hustoty, z prírodného aj umelého materiálu, a tiež máte na výber  aj atypické rozmery, pohybuje sa v širokej škále cenového rozpätia. Detská izba, obývačka a spálňa – tri miestnosti, kde koberec výborne poslúži. Nechladí, keď vstaneme z postele, deťom spríjemní hru na zemi a priestor tak zútulní. Koberce sú celoplošné aj kusové, kedy ako dekorácia leží na krásnej drevenej podlahe. Obvykle sú jednofarebné s vysokým vlasom v tlmenejších zemitých odtieňoch – šedej, krémovej, hnedej. Celoplošné bývajú nízke, často z umelého viskózového hodvábu, majú vysokú hustotu vlákien.
Komoda Wenecia 06
Hampton štýl potrebuje práve takýto luxusný dojem, ktorý by mu pomohla vytvoriť komoda Wenecia 06. Dvojdverová komoda so štyrmi zásuvkami je plne funkčná a v interiéri pôsobí elegantným a originálnym dojmom. Za bočnými dierkami tejto komody sa nachádza polička. Systém komody Wenecia 06 bol navrhovaný s originálnym dôrazom pre vytvorenie osobitého štýlu minimalistickej spálne. Nebojte sa, určite nebudete mať problém s výberom správnej miestnosti pre Vašu komodu. Kolekcia Wenecia 06 totiž skvelo sadne do akejkoľvek miestnosti. Výhodou kompletu Wenecia je možnosť kombinovať ho aj s inými kolekciami! Výsledok bude určite stáť za to! 
 
Komoda Wenecia 06 
Nesmie chýbať lesk štýlu glamour a luxusné materiály
Napriek tomu, že štýl Hamptons odráža uvoľnenú a pokojnú atmosféru, ktorá vládne na pláži, nie je možné ani na chvíľu zabudnúť na túžbu po luxusu, ktorú miestni dávajú tak radi na obdiv. V aranžáciách teda nesmú chýbať elegantné a lesklé predmety, ktoré upútavajú pozornosť. Ich domovy zdobí koberce, závesy a záplavy mäkkých vankúšov. Pre štýl Hamptons je typické použití prírodných materiálov, ako je vlna, bavlna a len. Samozrejme musí byť všetko v tej najvyššej kvalite. K tomu patrí ešte koberec s geometrickými vzory, ktorý je takmer povinným prvkom každého interiéru. Nábytok a možné interiérové kombinácie štýlu Hampton sú na nevyčerpanie a pomôcť si môžete výberom nábytku práve u nás! Ak Vás tento štýl aspoň trochu oslovil, tak sa môžete aspoň minimálne inšpirovať. 

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články