• News&Inspirations

aktualizované

Hotové kuchynské zostavy

Aj hotové kuchynské zostavy môžu byť pekné a praktické, naviac majú nesporné výhody. Kuchynská linka je pre mnohých najdôležitejšou časťou domácnosti, za ktorú neváhajú utratiť veľa peňazí, ale sú tu aj niekedy opomíňané hotové kuchynské linky, ktoré majú mnoho výhod. Samozrejme všetko má svoje pozitíva a negatíva, a to platí aj pre kuchynské linky. Ako pre tých, ktoré si necháte navrhnúť na mieru, tak pre tých hotové. Práve na tie sa vyplatí zamerať, pretože často dokážu ušetriť veľa peňazí.

Kuchyňa Aspen Biely lesk - 250cm x 270cm - Komplet nábytku kuchennych Komplet nábytku MDF lak lesk
Kuchyňa Aspen Biely lesk

Flexibilné a dostupné

Presne tak je možné popísať hotové kuchynské linky, ktoré už dávno nepatria do škatulky nekvalitných a nevzhľadných kuchýň. Naopak, dnes sú ihneď k dostatiu desiatky rôznych moderných designov v mnohých farebných prevedeniach a s nespornou flexibilitou zostavenia. To platí najmä pre kuchyne bez fixného uloženia skriniek. To znamená, že finálnupodobu zostavenej kuchynskej linkymôžete sami ovplyvniť tým, že skrinky umiestnite tak, ako to potrebujete alebo akosa vám páči. Tým sa hotové kuchynské linky približujú tým, ktoré sa už robia na mieru.K takej kuchynskej linke si môžete vybrať pracovnú dosku, ktorú si len necháte na mieru premeniť. Nevýhodou týchto zostav je, že je nutné ichkombinovať s voľne stojacími kuchynskými spotrebičmi.

Ako sa rozhodovať pri zariaďovaní

V našej ponuke vás môžu zaujať najmä kuchynské komplety s leskom alebo matným prevedením. Nielenže kuchyňa potom vyzerá elegantne, ale aj pri opotrebovaní alebo umývaní, budete registrovať veľký rozdiel, ako pri údržbe o klasickú kuchynskú zostavu. Ideálna je napríklad kuchynská zostava Bianka biely lesk. Celý tento komplet zahŕňa moderné prevedenie funkčnej kuchyne v bielom lesku, ktorý navyše môže vašu kuchyňu zvýrazniť alebo ju opticky zväčšiť. Kuchyňu môžete zariadiť v minimalistickom štýle s nejakými menšími dekoráciami. prípadne, ak by ste chceli, tak môžete pridať tapetu. Nezabudnite ani na osvetlenie v kuchyni, ktoré je pre varenie a prípravu jedla skutočne dôležité. Ak vás neláka minimalistcký štýl, tak môžete napríklad dve steny nechať biele a dve steny natrieť na sivo alebo vybrať nejaký pastelový odtieň, ktorý preferujete. K bielej kuchyni s leskom nebudete musieť veľa špekulovať, pretože si môžete vybrať prakticky akúkoľvek farbu, ktorá sa vám páči. Okrem toho si budete môcť tiež vybrať nejaký komplet do jedálne alebo aspoň stôl na stolovanie. Pokiaľ máte dosť miesta v kuchyni, tak budete môcť spojiť plochu na stolovanie s priestorom na varenie a prípravu jedál.

Kam schovať spotrebiče

Pre mnohých je to kľúčová otázka, ktorú môžu čiastočne vyriešiť hotové kuchynské linky s pevnou zostavou, čo znamená, že so skrinkami nemôžete ľubovoľne nakládať. Tieto kuchynské linky ale majú jednu výhodu. Je možné k ním dokúpiť samostatné skrinky na ľadničky či umývačky a ďalšie vybavenie, ktoré chcete v kuchynskej linke ukryť. Pravdou ale je, že hotové kuchynské linky sa hodia predovšetkým tam, kde je menej priestoru, nech už ide o malé byty alebo malé kuchyne v domoch. Tiež nie každý túži po veľkej kuchyni. Potom sú tieto linky ideálnym riešením, ktoré tiež ušetrí veľa peňazí.

Kuchynské linky sú rýchlo dostupné, pomerne univerzálne, oproti linkám na mieru lacné a v neposlednom rade nie je zložité ich zostaviť. Dnes je možné vyberať z mnohých designov, takže hotové kuchynské linky sú schopné uspokojiť väčšinu potrieb svojich budúcich majiteľov. Takto si jednoducho budete môcť ušetriť čas s výberom celého zariadenia do kuchyne alebo s rozložením linky. Ak by ste mali problém s miestom na stolovanie, tak určite netlačte jedálensky stôl ani miesto na stolovanie do priestoru, kde by ste pripravovali jedlo.

Ak chcete, aby bola kuchyňa skutočne funkčná, tak si zaobstarajte celý komplet, vďaka ktorému si vytvoríte modernú kuchyňu a hlavne efektívny priestor. Pokiaľ máte veľkú kuchyňu, ale nevyužívate všetky plochy a priestory, zároveň nemáte dosť miesta na varenie, tak by ste mali prehodnotiť jej usporiadanie. Celý priestor sa dá využiť, či už máte veľkú alebo naopak veľmi malú kuchyňu

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články