• News&Inspirations

aktualizované

Ideálna sedačka pre všetkých a všade

Dokonalá pohovka, úspech Vašej kvalitnej relaxácie. Po dlhom, únavnom dni, ktorý strávite v práci, si chcete určite dopriať chvíľku relaxácie. Každý z nás však odpočíva iným spôsobom a niekde inde. Niekto relaxuje pri okopávaní svojej záhradky, alebo spánkom, iný zase v pohodlí svojej útulnej pohovky. A my sa musíme zamerať na naše samotné pohodlie v zákutí tých najpohodlnejších gaučov.

 Pohovka Gomera - Modern
Pohovka Gomera 
Nech už ide o veľkú sedaciu súpravu, malú pohovku, dvojsedák alebo taburet, všetky tieto typy sedacieho nábytku sú neoddeliteľnou súčasťou Vášho obývacieho interiéru. K najviac predávaným typom sedačiek patrí priestorné pohovky doplnené kreslom. Samozrejme, než zvolíte danú súpravu, je nutné si dobre rozvrhnúť priestor a jej vzhľad bude závisieť na osobnom vkuse. Pri výbere vhodnej sedacej súpravy, by ste mali dobre premýšľať, k čomu by Vám mala slúžiť a čo by Vám mala ponúknuť. Istý ľudia spoločnosti, ktorí majú radi okolo seba plno priateľov alebo naopak máte radi súkromie a pokojnú atmosféru? Má pohovka slúžiť aj ako posteľ alebo iba k relaxácií po náročnom dni? Na všetky tieto otázky by ste si mali odpovedať, než sa rozhodnete sedačku kúpiť.

Relaxácia nadovšetko

V polohe sedu trávime väčšinu nášho života, preto je dôležité, aby sme nezabúdali na naše pohodlie. Aby sme si dopriali len to najlepšie, je potrebné si správne určiť, akú činnosť budeme v pohovke vykonávať. Ak budete v gauči iba leňošiť u televízie, pokojne si kúpte gauč s pohodlným, pekným a hlbokým posedením. Pokiaľ však viete, že potrebujete kreslo alebo malú pohovku k tomu aby ste si dopriali relaxáciu v podobe čítania obľúbenej knihy, je lepšie zvoliť kreslo s vzpriamenejším sedom. Pre malé priestory zvoľte nápaditý dvojsedák doplnený kreslom, pohovku alebo malým taburetom. Pokiaľ máte to šťastie a oplývate veľkými priestormi, nič Vám nebráni v tom, aby ste si kúpili veľkú sedaciu súpravu.
Pri vyberaní tej pravej pohovky do Vášho bytu si môžete rozmyslieť, či Vám viac vyhovuje pohovka s úložným priestorom alebo rozkladacia pohovka, ktorá je po rozložení vhodná aj na prespanie. Pohovky sa vyrábajú v rôznych materiálových aj farebných prevedeniach, záleží už len na Vás akú si teda vyberiete. Zvolíte moderné kombinácie bielej a šedej alebo radšej nejakú veselú pohovku v červenej, modrej či zelenej farbe? U nás sa môžete presvedčiť o pestrosti a všetkých možnostiach výberu.
 Pohovka Walker pohovka walker
Pohovka Walker 
Správna pohovka je stredobodom obývacej miestnosti a predstavuje pohodlné miesto pre všetkých členov domácnosti. Výber správnej pohovky je iste záležitosťou vkusu, ale tiež posúdenie mnohých  dôležitých parametrov, ktoré nám pomôžu určiť ten správny kus nábytku. Pohovky a sedacie súpravy je potrebné najskôr posúdiť podľa miesta, ktoré máme v interiéri pre sedačku určené. Inú pohovku vyberieme do priestorného obývacej miestnosti, inú si kúpime do malej detskej izby. V zásade je možné pohovky a sedačky rozdeliť podľa tvaru do týchto skupín: dvojmiestne, trojmiestne, rohové, do tvaru písmene U. Pri výbere pohovky tiež posudzujeme materiál čalúnenia. Poťahy môžu byť z odolnej látky alebo napríklad z modernej eko-kože. Niektoré materiály umožňujú jednoduché odstránenie škvŕn, iné pohovky môžu ponúkať možnosť výmeny poťahu za inú farbu. Skvelou vlastnosťou pohoviek a rozkladacích sedacích súprav je úložný priestor. Býva skrytý pod sedakom alebo prípadne v priestore operadla. Tu je možné pohodlne uschovať všetky možné lôžkoviny, periny, vankúše alebo deky, ktoré majú byť skryté napríklad pred návštevou. Dôležitým parametrom je, či naša nová pohovka má byť určená tiež pre každodenné spanie. V malých bytoch je táto vlastnosť veľmi vítaná. Cez deň slúži sedačka k relaxácií v sede, na noc sa premení na komfortné a priestorné lôžko. Rovnako tak môže dobre slúžiť pre občasné návštevy príbuzných alebo známych.
Výber sedacej súpravy sa môže javiť na prvý pohľad ako jednoduchá záležitosť, ale nie je to tak úplne pravda. Pri výbere musíte spojiť hneď 3 faktory – pohodlie, estetický vzhľad a cena. Nezabudnite tiež, že by sedačka mala vyhovovať celej Vašej rodine. Výber tej najvhodnejšej sedačky Vám môže uľahčiť 5 najdôležitejších otázok.

Na čo budem sedačku používať?

Pred kúpou si dobre premyslite, či bude sedačka slúžiť k oddychovému relaxovaniu alebo k vedeniu jednania v kancelárií. Pre pohodlné sedenie sú vhodnejšie nižšie a mäkšie sedačky, do ktorých sa príjemne zaboríte. Pre jednanie v kancelárií sú naopak vhodnejšie vyššie sedačky, z ktorých sa lepšie vstáva a nevyzývajú tak k rozvalenému sedeniu. 

Aké funkcie chcem?

Sedačka by mala ponúkať možnosť rozloženia na lôžko a úložný priestor. Tieto funkcie Vám prídu vhodné najmä pri uložení návštevy. Do úložného priestoru môžete schovať periny, ale tiež sezónne oblečenie. Rozloženie sedačky by malo byť jednoduché a nemalo by zabrať viac než minútu. Voľba poťahového materiálu je veľmi dôležitá. Musí byť pevný, estetický, pohodlný a mal by sa jednoducho udržovať. Pri výbere sedacej súpravy je tiež dôležité preveriť si kvalitu poťahovej látky a prevedenie práce. Obecne platí, že čím menej švov, tým väčšie hrozí nebezpečenstvo deformácie tkaniny jej vyťažením. Materiál by mal byť príjemný na dotyk, ale mal by sa tiež dať prať. V tomto ohľade sú najlepšie voľbou snímateľné poťahy, ktoré môžete vyprať v pračke.
 Zobraziť viac:
httpss://www.nabytok-bogart.sk/pohovka-walker–p-271-33-31.33.html

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články