• News&Inspirations

aktualizované

Inovatívne osvetlenie pre spálňu

Čo robí výnimočnú posteľ výnimočnou posteľou ? V prípade takého špecifického kusu nábytku, akým bezpochyby je posteľ, zostáva pochopiteľne zásadným parametrom kvalita samotného lôžka a jeho schopnosť poskytovať spiacemu telu potrebnú podporu. Keď už ale posteľ dobre funguje tak by tiež mohla dobre vyzerať. A čo robí z pomerne obyčajnej postele výnimočný kus nábytku? Na takú otázku je v podstate veľmi jednoduchá odpoveď. Stačí si len prejsť našu ponuku alebo si pokojne predstavte, ako asi premýšľa návrhár, keď sa snaží z postele urobiť originálny zariaďovací predmet.

Spálňa Kora
Spálňa Kora

Obyčajný obdĺžnik

Posteľ je v podstate plochý obdĺžnik stojaci väčšinou na nohách alebo spočívajúci celou svojou plochou na podlahe. Tvarovo sa tento obdĺžnik môže ťažko meniť, designer nemôže navrhnúť vlnkovanú alebo inak nerovnú plochu lôžka, pretože by sa na ňom nedalo spať. Rovnako tak nie je možné meniť jeho sklon, pretože posteľ musí zostať vo vodorovnej polohe. Do úvahy teda prichádzajú nohy lôžka, ktoré ale nie sú vôbec výrazné a osoby, ktoré na takej posteli ležia, si pohľad na originálne spracované nohy mnoho neužijú. Je tu ale ešte jedna časť postele, s ktorej pomocou sa dá z onoho problematického obdĺžnika urobiť niečo celkom mimoriadneho.

Čelo

Tým uholným kameňom designovaní lôžka je pochopiteľne čelo postele. Obyčajný rám na obyčajných nohách a s obyčajným matracom sa môže stáť kráľovským opulentným lôžkom, rovnako ako romantickou posteľou alebo čímkoľvek iným, a to práve prostredníctvom čela.
TIP: skúste sa sami zamyslieť nad tým, aká posteľ by sa vám páčila a potom už nie je problém svoje prianie oznámiť truhlárovi. Kto sa môže pochváliť tým, že si sám tzv. designoval svoju vlastnú posteľ?
Dobre zvolené lampy vám presvetlia zimu, interiér a aj váš život! Súčasné svietidlo – čo je to vlastne? Niektoré ikony, stále žiadané, už nie sú na svojich tienidlách pekných pár rokov, iné, celkom nové, najskôr bojujú o svoje právo byť vyrábané a ponúkané dlhšie než jednu sezónu. Niektoré zaujmú výborným vzhľadom a skôr sa na nich zabudne, iné pôsobia celkom nenápadne, ale ich obľuba pomaly rastie a neprestáva. 
Trh je v tomto smere dosť neúprosný a pri výbere svetla, na ktorom toľko záleží, by ste takí mali byť aj vy. Radšej ešte chvíľku šetriť, ale nerobiť veľké kompromisy. Teraz, keď sa nám začnú predlžovať večere, a my budeme stále skôr a častejšie siahať po vypínači, je najvhodnejšia chvíľa, aby sme sa zamysleli, pokiaľ svietime nielen dobre, funkčne a lacno, ale tiež pekne. Moderné sú lustre, ktoré pôsobia extravagantne a moderne, ale samozrejme aj jednoduché lampy.
V spálniach rovnako ako v ďalších miestnostiach bytov môžu byť neoceniteľnými estetickými pomocníkmi strešné osvetlenia. Takéto osvetlenia sú využiteľné nielen v rozľahlých obývacích miestnostiach, ale tiež v malom podkroví, avšak aj spálniam dodajú žiadané presvetlenie, a to najmä v zime, kedy je vonku naozaj málo svetla. Aj pri dodaní svetla do miestnosti zostávajú spálne útulnými a dobre izolovanými miestnosťami. Pohľad na krásne upravenú a zariadenú spálňu si budete môcť vychutnať práve aj vďaka zariadeniam z našej kolekcie.

Strešné okná

Strešné okná do spálne prichádzajú v rôznych povrchových úpravách a štýloch, a pokiaľ nemáte priamy prístup na strechu, potom môžete podobný vizuálny efekt dodať svojmu stropu vďaka vhodnému umelému osvetleniu. Strešné okná sú ešte účinnejšie v prípade spálni, ktoré nemajú všetky okná z akéhokoľvek dôvodu architektonického obmedzenie. Vytvorenie veselého, zdravého a relaxačného priestoru vďaka tomuto presvetleniu dokáže okamžite zmeniť auru každého interiéru, ktorý zdobí. Tak prečo by ste to nemohli vyskúšať?

Vylepšite svoju spálňu vhodným štýlovým osvetlením

Osvetlenie je bezpochyby jedným z najdôležitejších faktorov, ktoré môže zvrátiť atmosféru vášho domova. Zatiaľ čo správne osvetlenie (nepliesť so záplavou zbytočného osvetlenia), môže zvýšiť príťažlivosť dokonca skromne zdobenej spálne. Zlé osvetlenie a tmavé rohy dokážu bohužiaľ premeniť aj výborný priestor na chmúrne, nudné prostredie. Zvážte množstvo priameho slnečného žiarenia, aj to, aké prírastky prinesie a ako to ovplyvní izoláciu vášho domu počas oboch ročných období – zimy aj celého leta.

Inovatívne osvetlenie

Moderné strešné okná dnes už nie sú len obyčajné okná na strechu. Môžete si vybrať zo širokej škály kreatívnych návrhov, ktoré pridajú architektonickú krásu do vašej spálne. Vo vhodných podmienkach je možné kombinovať so strešnými oknami aj svetelné trubice, ktoré majú tiež svoj podiel na prirodzenom dennom svetle u vás doma. Ak plánujete do svojho bytu realizáciu týchto možností, vždy sa presvedčte, či už sa nebudete musieť cez deň spoliehať v miestnosti na pridané umelé osvetlenie. Takéto riešenie bude totiž šetriť nielen váš zrak, ale aj vašu peňaženku. To je naozaj veľké plus pre tích, ktorí chcú znížiť svoje účty za energie a odbočiť na cestu k zelenej. Čo teda hovoríte vy na široké svetelné možnosti, ktoré by mohli nejako ovplyvniť tiež vzhľad vášho interiéru?
Ďalšie kategórie:

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články