• Štýle

aktualizované

Interiérové štýly jesene

Aké sú trendy tohtoročnej jesene? So zmenou ročného obdobia prichádzajú tiež nové trendy v bývaní. Zmonitorovali sme pre vás najnovší vývoj v oblasti interiérového vybavení a prinášame vám informácie o štyroch trendoch, ktoré budú vládnuť v jeseni 2019: Urban Jungle, Wonderful Home, Perfect Day a Get Together. Na svoje si príde naozaj každý – milovníci klasiky, minimalizmu, elegancie a nespútanosti.

Komplet nábytku do obývačky Canne jasne Nábytok
Komplet Nábytku do obývačky Canne 

Nevzdávajte sa zelene so štýlom Urban jungle

Začneme štýlom,ktorý spája veľa zelene a prírodných materiálov. Ale práve na jeseň ho konečne možno oceníte. Zvlášť pokiaľ je vám ľúto, že musíte opustiť svoje záhradné altánky a vonkajšie terasy. Vytvorili ste si z nich počas leta svoju druhú obývačku? Tak si teraz zase pomocou zelene urobte doma prírodnú oázu. Smer tu udávajú výrazné farby a kontrasty, ktoré skombinujte s veľkým množstvom rastlín, a váš domov sa premení na dokonalý zásobník energie. Pre tento štýl je charakteristická hĺbka vďaka výrazným odtieňom zelenej, petrolejovej a modrej. Divoké kombinácie materiálov a štruktúr pôsobí čisto energeticky a dynamicky. A rastliny v každom kúte oslavujú život a prírodu.
Vonku alebo vo vnútri? Možné je predsa oboje. Z balkónu sa stane vďaka kobercom a vankúšom obývacia miestnosť, obývacia miestnosť vďaka palmám a vertikálnym záhradám zelenou oázou s rastlinami. Smer, ktorý udávajú výrazné farby a kontrasty nabíja miestnosť energiou. V kombinácií s všadeprítomnými rastlinami sa priestor stane prírodným zásobníkom energie. V štýle urban jungle môžete vytvoriť iba jednu miestnosť v byte. Zvyčajne však vzniká džungle po celej domácnosti. Rastliny nájdete v obývačke, spálni, na chodbe a v kúpeľni. V kuchyni si pokryte okenný parapet záplavou čerstvých byliniek v kvetináči. Pokiaľ máte deti, dajte pozor na výber jednotlivých rastlín. Niektoré môžu byť jedovaté a obzvlášť malé deti radi skúšajú, ako ktorá rastlinka chutí. Pokiaľ ste milovníkmi striedmejšieho štýlu, môžete namiesto bohatých previsov povesiť do okna napríklad obľúbené kokedamy. To sú všetky druhy rastlín, ktoré sú zavesené vo vzduchu, majú namiesto kvetináča mechom obalené korene. Hodia sa do miestnosti kde máte vyššie stropy, vyzerajú skvelo k interiérovému zariadeniu.

Elegantné bývanie so štýlom Wonderful home

Stačí tmavý zamat, koža, kožušina a pár prvkov z medi alebo mosadze. Trend Wonderful Home je plný rozličných materiálov a výrazných farieb, ktoré prechádzajú takmer až do čiernej. Vďaka tomu získa priestor očakávanú hĺbku a elegantný komfort. Najdôležitejšími doplnkami tohto trendu sú dobre umiestnené svetelné zdroje, ktoré presvetlia hĺbky a vytiahnu z nich ich farebnosť. Interiér pôsobí vďaka hlbokým upokojujúcim farebným odtieňom vzrušujúcim dojmom. Avšak Wonderful Home je zároveň výrazný sebavedomý interiérový smer.

Vďaka štýlu Perfect day budete mať dokonalé bývanie

Určite si viete predstaviť svoj dokonalý deň. A práve z týchto predstáv vychádzali designeri pri štylizácii interiéru Perfect Day. Ide o štýl veľmi individuálny, ktorý si každý môže prispôsobiť svojim vlastným predstavám. Avšak základnými atribútmi je príjemná atmosféra, dostatok denného svetla, inšpirácie škandinávskymi zemami. Decentné farby, prírodné materiály a jasné tvary vytvárajú kombináciu, ktorá tvorí vzdušný priestor, ktorý vám umožňuje sa v pokoji nadychnúť a relaxovať. Osobné dekorácie a artefakty dodávajú tomuto miestu potrebnú jedinečnosť a intimitu.

So štýlom Get together bude váš domov v rovnováhe

Pravdou je, že protiklady sa priťahujú. Myslíte, že ich dokonca je možné zladiť tak, že splynú v jeden celok? Pokiaľ na to máte odvahu, môžete sa o to pokúsiť a inšpirovať so štýlom Get Together. S najväčšou pravdepodobností sa vám podarí doma vytvoriť zaujímavú atmosféru. Skombinujte studené materiály, ako je betón alebo kov, s teplými materiálmi a farbami alebo k ním pridajte kožu či meď. Odtiene hnedej a okrovej kontrastujte s rôznymi stupňami šedej. Protiklady vytvoria neporovnateľnú atmosféru bývania. Studené materiály ako betón narazia na teplé, organické farby a prvky zariadenia ako koža alebo meď.

Čo je pre tento trend charakteristické:

V interiéri sa dokonale kombinuje tvrdosť s mäkkosťou, svetlosť s tmavosťou, chlad s teplom. Tieto kontrasty vytvárajú pohodlie s absolútnou rovnováhou. Vďaka jasnosti v miestnosti vzniká pokojná atmosféra. Týmto spôsobom môžete docieliť v interiéri akejsi zvláštnej rovnováhy. Keď pridáte správne svetlo, miestnosť bude útulná s pokojnou atmosférou. Napriek tomu to teda na prvý pohľad nevyzerá, je Get Together harmonický štýl, ktorý dokáže pomocou kombinácie protikladov vytvárať originálne, ale pohodové prostredie. Interiérové vybavenie vás môže stále ešte niečim príjemne prekvapiť. Kombinácie rôznych materiálov alebo štýlových prevedení na kolekciách nábytku sa od seba môžu líšiť svojim viditeľne iným spracovaním. Get Together štýl vám prináša pohľad na harmonický a útulný interiér, ktorý vás len tak ľahko neprestane baviť. Bývanie v tomto štýle je tiež komfortné a kombinácia studených materiálov s teplými materiálmi vám vytvorí zaujímavé prostredie nielen pre vaše oči, ale aj pre vašu rodinu alebo priateľov, ktorí túto atmosféru určite ocenia. 
Ďalšie kategórie:

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články