• Štýle

aktualizované

Kde môžete uložiť oblečenie?

Kam s oblečením? Je lepšia šatňa, vstavaná alebo obyčajná skriňa? Úžasný úložný priestor, kde je prehľadne usporiadané všetko oblečenie aj obuv, tak aby nerušilo inde v byte. Nesmie chýbať ani veľké zrkadlo, lavice na odloženie oblečenia, kresielko pre priateľku, s ktorou preberieme skúsené outfity. To je nedosiahnuteľný sen väčšiny z nás.


Skriňa s posuvnými dverami z zrkadlom i szufladami Idea 180 Dub Lefkas /Čierny
Skriňa s posuvnými drevami so zrkadlom 


Šatňa, kde vstúpite do vymedzeného priestoru medzi police, zavesené obleky a zásuvky, nie je vrcholom luxusu. Ale čo by za neho ten, kto žije v malom byte, ďalej, že! Pre dobré uloženie zvršku aj spodku je možné podľa možností a solventnosti zvoliť niekoľko variant. Od priestornej miestnosti cez šatňu až po vstavané skrine, ktoré tiež dobre poslúži. Ten, kto uvažuje o dome, by mal mať veľkorysú šatňu v pevnom pláne. Nie je to strata jednej miestnosti, je to zisk pre všetky ostatné priestory v dome. Nikde inde už nestretnete skrine, ktoré vždy prekážajú. S výnimkou kuchyne a k tej by pekne postaru mala priliehať zase dobre vetraný špajz – taká šatňa na kuchynské potreby a trvanlivé potraviny ako je múka, cestoviny, ryža, lušteniny, zaváraniny, kompoty. Bude miesto na poriadny jedálny stôl.

Nezabudnite!

Uzavretá šatňa musí mať zaistený zdroj svetla a tiež vetrania. Pokiaľ šatňu vytvárame predelením,skrátením miestnosti, je dobrým riešením zvoliť pre stenu, smerujúci k oknu, priesvitný materiál. Pred konečným rozhodnutím porovnajte ponuku niekoľkých výrobcov, zaujímajte sa o cenu za jeden meter štvorcový, lehoty dodania a možnosti splátok. Rozpočet ovplyvňujú aj detaily, ako je napríklad druh kovania. Samozrejme to platí pre šatne aj samostatné vstavané skrine.

Kde šetriť miestom?

Krásny a vzdušný interiér vytvoríte jedine vtedy, keď nešetríte miestom na iné záležitosti. Izbová šatňa má ešte jednu prednosť: Môžete ju vybaviť skriňami, ktoré sa bežne dajú kúpiť, len si v obchode dohovoríte, ako majú byť vo vnútri vybavené. Ich kúpa výsledne vychádza lacnejšie než skrine robené na mieru. Ak vám to priestor aj tak nedovoľuje, tak vymyslíte iné alternatívy, ktoré môžete u seba doma aplikovať.

Zostava skríň v izbovej šatni ide vždy až do stropu, menšie šatne, do ktorých je možné vstúpiť, majú rozvrhnuté každé miesto od podlahy k stropu tiež. Určite je dobré nechať si urobiť návrhy, odborníci poznajú všetky segmenty a vytvoria optimálne usporiadanie vnútorného priestoru na mieru vašich potrieb, pripravia všetko vrátane návrhov kovania, vodiacich líšt alebo povrchov.

Nuž, a tí z vás, ktorí o dome ani náznakom nepremýšľajú, šatňa sa im nikam nevojde a sú proste radi, že majú byt, môžu šetriť priestorom s pomocou vstavaných skríň s posuvnými dverami. Aj oni majú k dispozícií všetky prvky, z ktorých sa budujú šatne. A pokiaľ si rovnako stále myslíte, že je lepšie mať nejakú tu skriňu než plytvať miestom na samostatnú šatňu, zvážte, že taká skriňa s hĺbkou 60 cm má aj dvere 60 cm, pridajte k tomu priestor na prechod a naraz vám v skutočnosti skriňa nezaberá šesťdesiat centimetrov, ale ukrajuje z izby viac než meter a pol.A toho nevyužitého miesta nad ňou! Naozaj u vás nie je pre šatňu miesto?

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články