• Štýle

aktualizované

Kuchyňa spojená s jedálňou

Často je kuchyňa spojená s jedálňou, preto v nej nielen varíme, ale tiež si vychutnávame raňajky, obedy a večere. Je to také útulné miesto stretávania celej rodiny a priateľov. Väčšina žien si svoje kráľovstvo chráni a prahne po najdokonalejšom vybavení a designu kuchynskej linky. V dnešnej dobe je možné si zakúpiť najrôznejšie modely kuchynského nábytku, ale pozor, nie vždy musíme naraziť na kvalitu. Drevo je estetický a funkčný materiál, ktorý dýcha, reaguje na vonkajšie vplyvy a výborne sa hodí k výrobe rôzneho typu nábytku. Či už kuchynských skriniek a liniek, stolov, komod, stoličiek a ďalších interiérových doplnkov. Drevené kuchyne sú populárne a kvalitné, odolné a pri starostlivom dodržiavaní niektorých dôležitých zásad, sú aj naozaj jedinečné.

Komplet: Stôl Uran 1 + 4 stoličky Mars 141
Stôl Uran 1+4 stoličky 

Jednoduchosť nadovšetko

Drevo je materiál od prírody zdobený svojou vlastnou textúrou. Každý kus dreva je jedinečný aj so všetkými svojimi vadami a najlepšie sa bude vynímať bez prílišných zásahov do jeho štruktúry. Opatrne teda s ďalším zdobením, rytím, vyrezávaním oblých tvarov – predovšetkým u drevených dvierok. Taká kuchyňa bude vyzerať príliš rustikálne, krása dreva zanikne. Výhodou jednoduchej kuchyne bude teda to, že nechá vyniknúť samotný vzhľad dreva a neokuká sa.

Vyvážené kombinovanie

Tam, kde je dostatok priestoru, môžete rôzne skúšať a experimentovať. Väčším kuchyniam, s dlhšou kuchynskou linkou a väčším počtom úložných skriniek, budú sedieť rôzne kombinácie farieb, materiálov a druhu dreva. Rôzne druhy skriniek a políc vo veľkej miestnosti potom nebudú vyzerať tak jednoliato a masívne. Spojením svetlého a tmavého dreva vzniknú hneď dve odlišné časti kuchyne. Nič neskazíte tým, keď zachováte jeden materiál v jednej ploche, ale tým, ktorým sa páčia odvážnejšie varianty, iste s umiestnením rôzne farebných drevených čiel skriniek môže poradiť skúsený odborník.

Prečo práve výber drevenej kuchyne?

Je to nadčasový materiál, ktorý zostane vždy v móde. Postupom času a vďaka slnečným lúčom získava svoj charakteristický vzhľad.
Má dlhú životnosť.
Drevo je udržateľný zdroj.
Má mnoho tvárí, rôzne druhy dreva dávajú materiálu rôzny vzhľad.
Je teplé, útulné a elegantné.
Drevo reguluje vlhkosť vzduchu v miestnosti tým, že ju absorbuje a postupne uvoľňuje. Čistí vzduch, neutralizuje pachy, má antistatický povrch.

Druhy dreva, vhodné k výrobe kuchyne

dubové – veľmi trvanlivé a odolné drevo, žltej až žltohnedej farby so zreteľne rozoznateľnými letokruhmi
bukové – pevné a ťažké drevo jemne žltej až svetlo hnedej farby s ľahkým ružovým odtieňom
jelšové – stredne tvrdé, jednoducho spracovateľné drevo teplé červeno-zlatej farby so sotva viditeľnými rozptýlenými pórmi
čerešňové – načervenalé alebo dokonca intenzívne červenohnedé tvrdé drevo s jemnou pravidelnou textúrou
orechové – cenné a exkluzívne drevo používané do minimalistických kuchýň, má šedo-hnedú farbu s tmavými žilkami, je pevné a stabilné a veľmi odolné proti odreniu
iroko – veľmi tvrdé exotické drevo žltohnedej farby s nepravidelnými drevnými vláknami
wengé – exotické drevo tmavo hnedej farby s hustým čiernym žilkovaním a striedavými hustými svetlými a tmavými prúžkami, ktoré tvoria dekoratívnu kresbu dreva
Ďalšie kategórie:

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články