• Štýle

aktualizované

Kúpeľňový nábytok

Kúpeľňovému nábytku vládnu najmä čisté línie a minimalizmus. Kúpeľňa patrí k miestnostiam, do ktorých si kupujeme špeciálny, vodeodolný nábytok, ktorý nám pomôže ukryť všetko, čo nemá byť na očiach, ale zároveň doladí a podtrhne zvolený štýl. Aj v tomto prípade je v súčasnej dobe najobľúbenejší minimalizmus a čistý design. Farbám dominuje neutrálna biela, z drevodekoru sú najpopulárnejšie svetlé typy drevín a do popredia sa dostávajú betónové povrchy. A ponuka na trhu je naozaj pestrá. 

Komplet Koral - Nábytok do kúpeľne
Komplet Koral 

Ako vyberať?

Dôležité je, aby ste si vybrali nábytok vyrobený z materiálov vhodných pre použitie v kúpeľne. Musí byť odolný nielen proti mechanickému poškodeniu, ale tiež proti vzdušnej vlhkosti. Ešte pred kúpou si overte možnosť otvárania a zatvárania dvierok a u závesných skriniek sledujte tiež ich nosnosť. Zamerajte sa na praktickosť. Nábytok by mal poskytovať chytré riešenie a dostatok úložného priestoru. Pokiaľ máte malú kúpeľňu, radšej zvoľte vysoké závesné skrinky, ktoré ušetria miesto.
Ale nezabúdajte ani na vzhľad. Svojim štýlom by mal nábytok ladiť s celkovým poňatím kúpeľne a jeho farby by mali korešpondovať so zvolenými obkladmi a dlažbou. Moderné sú jednoduché a čisté línie. V prípade, že máte menšiu kúpeľňu alebo chcete nadčasovú klasiku, rozhodne neurobíte chybu, keď siahnete po nábytku v bielej farbe. Kúpeľňu nielen presvetlí, ale tiež opticky zväčší. Ak si potrpíte skôr na prírodné tóny, určite oceníte nábytok s dekórom dreva, ktorý kúpeľňu príjemne zútulní. 

Obľúbený minimalizmus

Minimalistické kusy kúpeľňového nábytku zoženiete bez problémov aj u nás! Moderný nábytok za výhodné ceny, ktoré vás o jeho kúpe len presvedčia. Výhodou je, že si môžete vyberať z rôznych typov skriniek a k dostatiu sú aj dosky s výrezmi pod umývadla. Skrinky pod umývadlo majú vyššie zásuvky bez výrezu na šifón, takže poskytujú väčší úložný priestor. Rozmery zásuviek by mali tiež zároveň umožňovať aj ukladanie väčších predmetov.
Spomínaná jednoduchosť a čisté línie sú typické tiež pre mnohé kolekcie nábytku z našej ponuky. Zaoblený tvar môžu mať aj úchytky na nábytku. Môžete si teda sami určiť množstvo vecí, ktoré chcete v kúpeľni vystaviť a ktoré chcete radšej schovať. Skrinku so zásuvkami doplňuje aj bočná vysoká skrinka s poličkami a zrkadlo s poličkou z matného skla. Pritom tento nábytok vôbec nepôsobí masívne a kúpeľňu pocitovo nezaťaží. To sa týka predovšetkým bielej verzie v lesklo lakovanom prevedení. Dyhovaná varianta (dub alebo orech) zase vnesie do kúpeľni prirodzenú krásu prírodného materiálu.

Moderná elegancia

Pokiaľ si potrpíte na moderný a elegantný štýl, asi vás zaujme nábytok z kúpeľňových kolekcií, ktoré budú disponovať mimo iného tiež premyslenými výrezmi namiesto úchytiek, takže zbytočne nezaberajú miesto. Dizajn nábytku môžu byť v dekóru orech alebo v bielej farbe. Jedná sa o radu ktorej súčasťou sú umývadlá z liateho mramoru. Koncept zostáva z umývadlovej skrinky s dvoma zásuvkami a z dvoch nižších bočných skriniek s dvierkami alebo bez nich. Štýl kúpeľne tak je možné dolaďovať vystavením jednotlivých predmetov a ladením vystavených farieb uterákov a kozmetiky.

Prírodné dekory pre celkovú harmóniu

K trendom patrí tiež nábytok z masívneho dubového dreva. Skrinky z masívu sú aj v kombinácií s dielami vo vysokom bielom či antracitovom lesku. S dreveným prevedením skriniek trendovo ladí nielen biele umývadlo, ale aj odkladacie poličky u zrkadlá, ktoré sú vyrobené z ušľachtilej oceli. Samotné guľaté zrkadlo so zabudovaným LED osvetlením potom tvorí príjemný kontrast k inak priamočiarym líniám nábytku. Celkom inak si s prírodnými motívmi pohráva nábytok zo zostáv, ktoré sa najmä vyznačujú výraznejšími drevenými prvkami. Vzhľad skriniek z takýchto zostáv je plný vizuálnych kontrastov. Zatiaľ čo ich plochy sú zhotovené z mechanicky odolného laminátu, ktoré vyzerá ako skutočné drevo, boky sú vo vysokom lesku v bielej či v matnej antracitovej farbe. Naviac tu nájdete aj pomerne netradičné kombinácie, ako sú dekory magnólie, oregán, dub či borovica.

Betónový hit

Betónovo šedá je neutrálna farba a vďaka tomu sa dá jednoducho zladiť s výraznými farebnými doplnkami, ako sú uteráky, kúpeľňové predložky či iné dekorácie, ktoré kúpeľňu vždy zútulňujú. Elegantnú betónovú šedú farbu dodáva skrinkám laminátový dekor s príznačným názvom betón. Štýlový vzhľad celej zostavy potom podtrhujú výrazné úchytky, ktoré sú nielen designovým, ale tiež funkčným doplnkom.

Tip pre malú kúpeľňu

Predovšetkým do malých kúpeľni je určená novinka sú určené  Príjemný design podtrhujú moderné polo-lesklé úchytky z kovu. Vyrábajú sa v dvoch variantách, a to v bielom prevedení a drevo-dekóru jaseň. Tento nábytok má nielen malé rozmery, ale zároveň je veľmi flexibilný, preto sa hodí aj do tých najmenších priestorov. Do menších priestorov sa tiež hodia zostavy, ktoré obsahujú základné skrinky spolu s nábytkovým. Môžete si vybrať z moderných zostáv práve od nás, ktoré vám zaručujú jedinečnosť.
Podľa umiestnenia je možné nábytok rozdeliť na horný, spodný a rohový. V ponuke dominujú jednoduché kusy, ktoré výrobcovia ozvláštňujú originálnymi a zaujímavými spôsobmi otvárania. Kvôli jednoduchému upratovaniu si zákazníci čím ďalej viac želajú nábytok závesný alebo na kovových nožičkách. Tie by mali byť vysoké aspoň 10 až 15 centimetrov. A to z dvoch dôvodov. Pod skrinkou jednoducho vytriete. Rovnako tak sa môžete postaviť tesne k umývadlu bez toho aby ste sa museli hrbiť. Stále väčšiu obľubu si získava tiež nábytok na kolieskach. Pri upratovaniu kúpeľni ho jednoducho odsuniete od steny alebo dokonca vyveziete von. To ocenia napríklad ženy, ktoré majú v takej skrinke uložené natáčky, hrebene či líčidlá, ktoré sa hodia raz v kúpeľni a inokedy v spálni. Naopak na ústupu je nábytok so soklom až k podlahe. Síce okolo skrinky tiež jednoducho vytriete, ale jeho životnosť nepatrí k najdlhším. Kalužiam sa v kúpeľni nevyhne občas nikto. Voda jednoducho zatečie pod sokel a zvlášť nábytok z drevených materiálov môže začať hniť a jednoducho sa znehodnotia.
Ďalšie kategórie:

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články