• News&Inspirations

aktualizované

Kúzelné zrkadlá v interiéri

Kúzelné zrkadlá v interiéri. Ako je využiť pre zosvetlenie a zväčšenie priestoru. Nie je divu, že ich primitívne kmene považujú za mágiu. V interiéri s nimi dokážete vykúzliť viac svetla alebo väčší priestor. Naviac slúži ako nepostrádateľný praktický pomocník a úžasný doplnok. Áno, hovoríme o zrkadlách.

Komplet nábytku do salonu Biely - Beton Colorado Komplet nowoczesny
 Komplet nábytku do salonu Biely – Beton Colorado

Ako na viac svetla

V každom interiéri nájdete kút, kam svetlo z okna nedosiahne. To ale môžete napraviť chytrým umiestnením zrkadla, ktoré odrádza a znásobí aj chabé svetlo dopadajúce zo vzdialeného okna. K tomu sa najlepšie hodia veľkoformátové zrkadlá, ktoré zároveň interiér aj opticky zväčšia alebo namiesto nich môžete použiťsústavu malých samolepiacich zrkadiel, z nich vytvoríte súvislou stenu. Dôležité je zachovať čo najmenšie spáry a pripevniť zrkadlá veľmi starostlivo, aby nelámala odrážajúci sa obraz. Aby odraz svetla fungoval čo najlepšie, umiestnite zrkadlovú plochu do miesta, kde zachytí najviac svetla.

Zdôjnásobte priestor

Zrkadlo je jedným z hlavných pomocníkov pri zväčšovaní malých miestností, ale aj v prípade, kedy chceme dostiahnúť veľkorysých priestorov. Nechuž zvolíte veľkoformátové zrkadlá alebo chytro umiestnené väčšie nástenné zrkadlá v rámoch či bez nej, vždy dbajte,aby bola situovaná na pohľadovú stenu alebo na koniec miestnosti, kde budú vytvárať dojem, že miestnosť pokračuje ďalej, a tým ju opticky zväčší. U veľkoformátových zrkadiel potom tento dojem umocňuje, pokiaľ sa minimalizuje viditeľnosť spár.

Zrkadlá podľa feng-šuej

Učenie feng šuej má za to, že zrkadlá môžu mať v interiéri liečivú silu. Dôležité je ich správne umiestnenie, ktoré pomáha prúdeniu pozitívnej energie. Zrkadlá môžu energiu v interiéri nielen odrážať a umožňovať jej správne prúdenie, ale tiež ju odraziť tak, že miestnosť celkom opustí. To sa deje v prípade, kedy sú zrkadlá nevhodne umiestnené proti dverám alebo oknám, prípadne proti sebe.Príjemne sa tiež nebudete cítiť v byte, kde o zrkadlá doslova zakopávate. Mozog sa totiž bude snažiť neustále vyhodnocovať, čo je realita a čo je obyčajný odraz a čoskoro sa unaví.Rovnako tak sa nedoporučujú väčšie zrkadlá v spálni, kde môžu zhoršiť kvalitu spánku. Podľa feng-šuej patria zrkadlá v spálni iba za zavreté dvere šatníkovej skrine alebo komody.

Dekorujte zrkadlami

Okrem praktických vlastností zrkadlá často plnia aj estetickú funkciu. Závesné, nalepovacie a stojné zrkadla ponúkajú nepreberné množstvo spracovania, prevedení a uplatnení. Na niektorých zrkadlách celkom dominuje ich rám, ktorý je dekoračný, a funkcia zrkadla je tak skôr potlačená. Môže to byť ale aj naopak, kedy dominuje samotné zrkadlo, ktoré je možné kúpiť v rôznych netradičných tvaroch. Tu potom nemusí zostat u jedného, ale je možné napríklad aj zavesiť či nalepiť v rôznych obrázkoch ako ornamentálny prvok. Zrkadlá sú skvelým pomocníkom, ak vám v interiéri chýba svetlo alebo potrebujete zväčšiť priestor. Pokiaľ si to môžete dovoliť, tak môžete do priestoru pridať aj doplnky alebo nejaké menšie vybavenie, ktoré budete môcť zúžitkovať pri využití priestoru.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články