• News&Inspirations

aktualizované

Letné trendy a motívy

Aké sú letné trendy motívy v interiéru? Všetci už asi presne vieme, čo si na seba zaobstarať v nadchádzajúcej letnej sezóne. Pozrite sa ako môžete obliecť svoje domovy, aby boli módne rovnako ako oblečenie vo vašej skrini a pritom dostatočne pohodlné, napríklad ako vaše obľúbené miesto odpočinku.

Komplet II Flow Grafit/Biely mat
Komplet II Flow Grafit/biely mat 

Inšpirácie na módnom móle

Zdá sa vám zvláštne, že by ste mali hľadať trendy pre vybavenie interiéru na módnych prehliadkach? Nemáte tak celkom pravdu. Ukazuje sa, že módne prehliadky môžu byť veľmi inšpiratívne. Od scénografie, svetiel a hudby až po hviezdy večera. Samozrejme, nie všetko, čo sa objaví na pódiách, je možné použiť v interiéri. Tašky, topánky a ďalšie doplnky rovnako ako látky samy o sebe zdanlivo nenájdu v našich domovoch uplatnenie. Zamerajme sa však tentokrát na najčastejšie sa objavujúce vzory.

Náčrty, grafitti a sýte farby

V poslednej dobe sa čoraz častejšie objavujú prvky pouličného umenia, skici a graffiti. Ak si potrpíte na odvážnejšie motívy, nie je dôvod, prečo si tieto neobvyklé farby nevypožičať. Zvlášť v lete váš byt skvele oživí výrazný ružový, sýto žltý a šťavnato oranžový odtieň výborne kontrastujúcej so snehovou bielou a hlbokou čiernou. Pokiaľ sú tieto farby pre vás príliš intenzívne, môžete si ich vyhradiť iba pre doplnky alebo sa obmedziť na klasickú, monochromatickú paletu, alebo teda čiernobielu kombináciu. V každom prípade uvidíte, že finálny efekt bude úplne ohromujúci.

Zvieracie vzory

Zvieracie motívy by rozhodne nemali chýbať, či už ide o zebry, tigrov alebo leopardov, a to v zemitých alebo pastelových odtieňoch. V interiéroch sa hodia ako doplnky k nábytku z prútia a ratanu, a to predovšetkým v prírodných, mäkkých tkaninách, ako sú ľanové obrusy, bavlnené vankúše (čím viac, tým lepšie) a vlnené deky. Veľmi trendy je kombinácia tigrích pruhov s veľkými leopardími škvrnami. Pôsobí to síce veľmi odvážne, ale na druhej strane to má niečo do seba, čo hovoríte?

Nový maximalizmus

Aj svetové módne značky sa tiež tento rok zameriavali na kombináciu čiernej s elegantnými dekórmi. Tmavé tkaniny sú ideálnym podkladom, na ktorom dokonale vyniknú napríklad živé farby exotických rastlín a zvierat. Tieto motívy budú skvele fungovať na textíliách a doplnkoch ako v spálni, tak aj v obývacej miestnosti a dokonca aj v kuchyni a kúpeľni. Záleží iba na tom, aký výrazný efekt chcete dosiahnuť. Ak túžite po divokých, nápadných dekoráciách, môžete zvoliť veľké výrazné doplnky, ako sú luxusné vázy a svietidlá. Pokiaľ vám ide skôr o drobné obzvláštnenie interiéru, vyplatí sa vsadiť skôr na diskrétne, minimalistické doplnky, ktorých výhodou je zároveň aj lepšia cenová dostupnosť. Vďaka tomu si tak môžete svoju domácnosť usporiadať podľa svojich predstáv.

Záhradná slávnosť

Tak trochu romantické – tak je možné zhrnúť nadchádzajúcu módu pre vzory na obrusy a tapety. Menšie a väčšie kvety v pastelových farbách sú stále veľmi populárnym akcentom, ktorý by v domácnosti rozhodne nemal chýbať. Trend to je veľmi pôvabný, a to nielen v jari a v lete. Nezáleží na tom, či máte radi skôr vintage štýl alebo zbožňujete modernu. Jemné kvetinové motívy budú fungovať v akomkoľvek interiéri – od kuchyne cez chodby až do obývacej miestnosti a spálne.

Znovuobjavená batika

Batikovaný alebo ak chcete mramorovaný vzor prezentovaný na kabelkách a doplnkoch sa stal  doslova módnym hitom. Ľahko vymyté, akoby rozmazané farby, najmä odtiene modrej a morskej zelene, sa hodia skoro do každej spálne a obývacej miestnosti, predovšetkým v kombinácii s jednoduchým dreveným nábytkom. Milovníci škandinávskeho štýlu, to je niečo presne pre vás. Popularita batikovej techniky je tiež dobrou správou pre nadšencov, pretože dáva šancu ich kreatívnym výrobkom. Síce doma asi nebudete vyrábať batikované tapety, ale skôr vankúše, deky či obrusy a prestieranie pre vás určite nebudú žiadny problém.
Doplnky v rôznych formách vám spestria vaše bývanie, vďaka čomu sa budete u seba doma cítiť naozaj komfortne. Čo sa týka letného vybavenia v interiéri, tak si nenechajte ujsť našu zaujímavú ponuku nábytku, ktorý môžete mať za super ceny u seba doma a tiež aj s možnosťou rôzneho prevedenia. Nemali by vám chýbať ani žiadne suveníry z cesty alebo nejaké suveníry od vašich blízkych, ktoré dodajú interiéru pocit pohody. Letné vzory by nemali byť striedme ani minimalistické, mali by zaujať a tiež reprezentovať váš interiér v najlepšom možnom svetle. Ak si trúfate na netradičné kombinácie alebo tapety, k dispozícií máte veľa rôznych štýlov a prevedení, ktoré neoceníte len vy, ale aj vaši priatelia a rodina. Hravé a farebné, to by malo byť heslom pre váš výber a celé ladenie interiéru. Nábytok môžete k letným vzorom tiež hravo doplniť vďaka farebnému prevedeniu a materiálovým kombináciám, ktoré by tiež mali byť veselé. Pokojne sa môžete inšpirovať interiérovým zariadením, či už výberom celých kompletov do obývacej miestnosti alebo napríklad kuchyne. Výber nábytku je čisto len vašou záležitosťou, tak sa nemusíte ponáhľať do rozhodnutia a môžete si nechať viac času.
Ďalšie kategórie:

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články