• News&Inspirations

aktualizované

Masívne drevené krytiny a ich zariadenie

Za masívne sa označujú drevené krytiny, ktoré sú bez ohľadu na rozmer zhotovené z jedného kusu dreva. Výhodou celomasívnych podláh je schopnosť pohlcovať a uvoľňovať vlhkosť, a udržovať tak v miestnosti stabilnú klimu. V súčasnosti najvyužívanejšou formou, ktorá pristane aj kúpeľniam sú dosky.

Moderná obývacia stena Cordoba Matera

Moderný spôsob spracovania a inštalácie prkenných podláh minimalizuje spáry, ktoré sú z hľadiska využitia vo vlhkom prostredí a údržby problematické. Pre tých, ktorí vnímajú drevenú podlahu v kúpeľni ako rizikovú sú k dispozícií dokonalé imitácie z laminátu, ktoré skvele odolávajú vode aj mechanickému poškodeniu.

Magické originály

Masívny alebo dýhovaný nábytok má svoje neopakovateľné kúzlo vďaka príjemnému povrchu aj preto, že každá kresba je jedinečná. Naviac si so vzorom dokážu výrobcovia luxusného nábytku pohrať tak, aby aj u oddelených prvkov, ako sú dvierka alebo čela zásuviek, kresba nadväzovala. Na zhotovenie kúpeľňového nábytku sa hodí hlavne tvrdé a starostlivo ošetrené drevo.

U súčasného nábytku sa viac používa dyha. Zatiaľ čo u masívnych kusov je dostačujúca impregnácia olejom, u dýhovaných povrchov v kúpeľni je vhodnejší lak, ktorý dosky chráni pred vlhkosťou aj mechanickým poškodením. V ponuke sú tiež dokonalé napodobeniny.

Ako s pomocou dýhy vytvoriť unikátny interiér, ktorý len tak niekto nemá?

Plánujete zariaďovanie interiéru bytu či domu? Pokiaľ hľadáte riešenie, ktoré bude luxusné, v prvotriednej kvalite a zároveň túžite po útulnom domove s prírodnými materiálmi, vsaďte na dyhu.

Poznáme to všetci. Nemôžete sa dočkať, až si interiér budete môcť zariadiť presne podľa svojho.Keď ale príde na finálne rozhodovanie a vy sa musíte s konečnou platnosťou rozhodnúť, v akom prostredí budete žiť najmenej ďalšiu dekádu, padá na vás z tej zodpovednosti ťažoba.

Ak zvolíte interiér so zakomponovaním dyhy, určite idete vstríc útulnému a modernému interiéru s puncom jedinečnosti. Dyha je moderná a zároveň nadčasový materiál so širokým spektrom využitia. Perfektne sa hodí napríklad na dvere alebo podlahy, pretože dodá miestnosti elegantný vzhľad. S vynikajúcou kresbou dyh koreníc bude domov skutočne originálny.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články