• Sprievodca

aktualizované

Moderná obývačka – najnovšie trendy

Každý rok so sebou prináša určité zmeny v oblasti trendov interiérového dizajnu. Väčšinou sú tieto úpravy dosť subtílne, no nájdu sa aj inovatívne návrhy, ktoré majú výrazne ovplyvniť charakter a dekoratívny výraz našich interiérov. Obývacia izba je najreprezentatívnejšou miestnosťou v každom dome, preto sa väčšina zmien v interiérovom dizajne sústreďuje práve na ňu. Ako zariadiť modernú obývačku?

Vyberáme farby

Nová dekáda sľubuje, že bude pestrá. Čoraz viac sa vzďaľujeme od monochromatických, plných farieb ako aj od neutrálnych farieb. Objavovať sa budú aj naďalej, ale len ako základ pre sofistikovanejšie farebné a dizajnové prvky vybavenia a povrchov. To znamená, že biele zostavy nábytku do obývačky budú naďalej trendy, ale nebudeme ich ladiť s neutrálnymi farbami, ale s energickejšími. Žiadaný bude najmä nábytok z prírodných materiálov a ten, v ktorom sa kombinuje drevo či kameň s modernými materiálmi – plast, MDF, sklo, kov. Na druhej strane sedací nábytok bude zdobený nielen jednotným, ale aj textúrovaným čalúnením.

Modne meble do salonu Halle 

Farby roka 2021 do obývačky

Výber farebnej kompozície má kľúčový význam pre vnímanie danej štylizácie. Obývačka je miestom, kde trávime veľa voľného času. Preto sa pri výbere jednotlivých farieb oplatí sledovať nielen aktuálne trendy, ale aj to, aby na naše zmysly pôsobili upokojujúco a po dlhšom pôsobení nedráždili. Každý rok vo veľkej miere vytvára a udáva farebné trendy inštitút Pantone. Podľa tejto svetovej autority je farbou roku 2021 sivá a žltá (Ultimate Gray a Illuminating Yellow). Sivá a žltá znamenajú teplo a optimizmus, ako aj silu a pozitivitu, preto ju možno úspešne kombinovať s rôznymi štýlmi interiéru a ďalšími momentálne módnymi farbami. Kolekcia sedacieho nábytku Lizbon Ušiak dokonale zapadá do tohto trendu.

Farebné trendy v interiéri pre rok 2021:

– studená béžová, ktorá má v našich interiéroch nahradiť neutrálne farby a jemne ich zohriať,
– zemité farby: hnedá, zelená, tlmená oranžová,
– okrová oranžová,
– dymovo červená,
– horčicová,
– pastelovo žltá a ružová.

Nowoczesne meble do salonu Bristol 

Prírodné materiály

V roku 2021 bude pokračovať dôraz na prírodné materiály v našich interiéroch. V tomto smere sa do obývačky budú skvele hodiť drevené police s asymetrickými policami, stolíky s kamennými doskami, ale aj kreslá na konštrukcii z ohýbaného dreva. Obývacia izba by mala byť vyplnená materiálmi, ako je drevo, mramor, žula, tehla, dymové alebo priehľadné sklo, kov s práškovým nástrekom. Okrem toho sa oplatí siahnuť aj po doplnkoch z prútia, ratanu, vlny. V moderných obývacích izbách sú stále viac v móde aj modulové obývacie steny vyrobené z dreva alebo preglejky a MDF alebo s nimi povrchovo upravené.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články