• News&Inspirations

aktualizované

Moderná terasa

Leto je pomaly ale isto pred nami a spolu sním teplé dni, ktoré si každý z nás dokáže užiť. Raňajky v tráve už možno poznáte, ale taký brunch na vašej záhrade alebo terase? To je predsa pre víkendové letné rána, kedy sa nikam neponáhľate, dokonalý plán pre celú rodinu.
Slovo brunch má pôvod v angličtine a je to zloženina z dvoch slov – raňajky (breakfast) a obed (lunch). Práve v Anglicku má veľkú tradíciu, pretože o Angličanoch sa vie, že línia víkendová rána doslova milujú. K brunchi totiž môžete zasadnúť pokojne až po výdatnom spánku medzi 10. a 11. hodinou a pretiahnuť si príjemné rodinné posedenie až do popoludnia. Užiť si ho môžete s celou vašou rodinou alebo môžete prizvať priateľov. Vychutnajte si svoje menu na čerstvom vzduchu.
A bez čoho sa brunch rozhodne nezaobíde? Úplným základom je kvalitný vidiecky nábytok, na ktorý usadíte všetkých spolustolovníkov. Stôl by mal byť dostatočne veľký, aby sa na neho všetko zmestilo najmä jedlo a pitie. Na takéto letné posedenia totiž môžete servírovať nielen ľahšie raňajkové jedlá, ale aj výdatnejšie pokrmy. Praktické je tiež prestieranie, z ktorého sa dajú jednoducho zmyť škvrny, ktorým sa pri stolovaní asi nikdy úplne nevyhnete. Zabudnúť by ste ale nemali ani na dekorácie vo forme vázy s natrhanými čerstvými kvetinami. Pokiaľ vám budú veľmi priať slnečné lúče, potom by ste mali byť vybavení tiež slnečníkom alebo cenovo dostupnejšou slnečnou clonou. Vlastníte balkón a milujete posedenie uprostred zelené oázy svojich opečovávaných rastlín? Aj tu môžete voliť medzi elegantnými a pritom praktickými doplnkami. Medzi tie dominantné bude iste patriť stojan na rastliny, ktorý môže byť kombinovaný so skrinkou. So zelenou dobre kontrastujú svetlé farby, ako je biela. 
Výber nábytku
Jak ale vybrať ten správny nábytok na naši terasu či záhradu? Predsa len je to miestnosť naviac, takže aj tu by ste mali dbať nielen na praktickosť, ale aj na estetiku a kvalitu. Na terasu sú ako robené pohodlné sedacie súpravy, ktoré sa dajú podľa potreby rôzne kombinovať (až za 7 dielov). Sedačky z kvalitného polyratanu sú plne modulárne, kedy je možné zostaviť ľavý aj pravý roh. Je také možné kombinovať prostredné diely, aj preto sú veľmi obľúbené. Vo farbách v záhradnom nábytku vládol karamelový odtieň. Polkruhové výplety z umelého ratanu v týchto moderných odtieňoch sú na prvý pohľad k nerozoznaniu od prírodného ratanu a vytvára naozaj útulné prostredie. Ručná výroba naviac zaisťuje vysokú kvalitu a trvanlivosť nášho nábytku.
A z akých materiálov ešte môžeme pre pohodlné vidiecke posedenie na našom trhu najčastejšie vyberať? 
Aká sú ich skutočné výhody a nevýhody? 
Tvrdé drevo
Kvalitné drevo nikdy nevyjde z módy. Záhradný nábytok z dreva býva masívnejší a bude sa krásne vynímať najmä v záhrade. Znesie každé počasie a k jeho ošetreniu stačí iba olej na nábytok. O niečo menej už sa drevený nábytok hodí na terasy alebo balkóny.
Kov
Medzi ďalšie obľúbené materiály patrí oceľ alebo hliník. Práve tie sú designermi veľmi obľúbené na priestorné terasy alebo balkóny. Ich studená až chladivá elegancia dodáva priestoru nadčasový šmrnc. Hliník je naviac veľmi ľahký, takže si s manipuláciou s nábytkom nemusíte robiť hlavu. Hliníkový nábytok nevyžaduje ani žiadnu špeciálnu údržbu, čo vám ušetrí viac času na bezstarostný odpočinok. Taktiež oceľ je pevná a odolná a často sa na konštrukcii záhradného nábytku využíva. Kovové materiály sú veľmi obľúbené v kombinácií s inými materiálmi ako je napríklad drevo či petan.
Petan
Nábytok z tohoto materiálu vám poskytne nielen pohodlie, ale zároveň vyčaruje z vašej terasy štýlové relaxačné letovisko. Oceľová konštrukcia je pevná a stabilná. Umelé prútie zase dobre odoláva UV žiareniu a nepriaznivému počasiu. Okrem toho sa petan dobre udržuje, stačí iba mydlo a voda.
Plast
Plastový nábytok si svoju popularitu udržuje už desiatky rokov. Designovo náročnejší jedinci tento materiál síce neuspokojí, napriek tomu má veľa výhod. Medzi jeho prednosti patrí výhodná cena a pohodlie a jednoduchá údržba. Plast je rovnako UV odolný, čo mu zachováva farbu. Hodí sa ako na záhradu, tak na balkón a pokiaľ ho doplníte štýlovými poduškami bude príjemne pohodlný.
 
Pri výbere toho vášho nábytku na letnú terasu sa nechajte inšpirovať nábytkom práve u nás! Z našej širokej ponuky nábytku si môžete vybrať napríklad komplet Berke na vašu vysnívanú rodinnú terasu. Tento komplet pôsobí priamo kráľovským dojmom a vy ho dokonca môžete mať za skvelú symbolickú cenu a to práve u nás! Pri výbere tohto kompletu nie je potrebná žiadna ďalšia montáž a taktiež si môžete vybrať farbu vankúšov, ktoré sú jeho súčasťou. Alebo dokonca môžete vsadiť na bielu klasiku alebo teda komplet Mika. Tento komplet bude takisto dobrou voľbou pre vašu terasu a vy to určite neoľutujete. Pri tomto komplete je nepotrebná ďalšia montáž a rovnako ako komplet Berke, tak aj tento môžete mať za naozaj dobrú cenu. Okrem stolíku obsahuje komplet aj dve príjemné kreslá.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články