• Štýle

aktualizované

Moderné kuchyne

Kuchyňa, ktorú si naozaj užijete? Nikoho už nemôže nijako prekvapiť, že kuchyne sa prepojili s okolitým priestorom a vytvorili tak trochu iný spôsob bývania. Za tie roky, kedy integrácia kuchynského a obytného priestoru veselo prebieha, sa len zdokonalili prostriedky, ktorými sa spojenie deje. V rôznych expozíciách a prostriedkoch vás môže zaujať jeden kus nábytku: Prevažne kovová konštrukcia nesúca otvorené police a črtajúc pomyselnú hranici medzi zónami jedného spoločného priestoru. Stretávali sme ich v obývačke, kuchyni, ale aj kúpeľni, zdá sa, že súčasný byt sa bez takého regálu, ktorý občas berie na milosť aj drevo, obísť nemôže. Ako súčasť kuchynskej zostavy sa ale predsa len vyskytuje najčastejšie.

Kuchynská linka Lamja 1,8 - 2,4 m
kuchynská linka Lamja  

Opticky členiť, ale tiež jednotiť

Než si začnete prezerať obrázky, pochopíte, že okrem ľahko naznačeného predelu medzi varením a miestom, ktorému sme hovorili obývačka, sa rovnako dôrazne uplatňuje aj druhý prvok, a tým je jednotný vzhľad. Skrinky pre kuchyne a izbu sú zameniteľné. K čomu sú určené, poznáte až po ich otvorení. Nie je náhoda, že niektoré značky, špecializované na výrobu kuchyne, sa vrhli od dôb integrácie aj do iného nábytku, a pomaly pridávajú aj ten kúpeľňový. Kuchyňa je miestnosťou, ktorá si zaslúži pozornosť a tiež dostatočný čas na jej zorganizovanie a celkové usporiadanie, ktoré potom bude fungovať a vy sa vo svojom interiéri nestratíte.

Základ: Spoločná línia

Jednou z nových ciest je spoločná hlavná línia, kedy súvislá rada skriniek, políc a nik pokryje celú stenu. Prechod medzi kuchynským a obytným poznáte predovšetkým pomocou ďalšieho nábytku, ako je kuchynský ostrovček s jedálnou doskou či stolom, sedacia súprava, prípadne aj televízny prijímač. Celok pôsobí dobre, nikde nie sú žiadne rušivé prechody, všetko drží pohromade použitý rovnaký materiál, a farebná vyrovnanosť, prelínajúc sa celou miestnosťou. Je to novší prístup, než riešenie cez barové pulty s policami, ktoré pôsobili ako predeľ na začiatku doby spojovania. Vráťme sa ale ešte na chvíľu k spomínaným regálom. Tie môžu slúžiť jednoducho ako police na ukladanie a odkladanie potrebných a dekoratívnych predmetov, môžu ale premeniť tvar, a vytvoriť vzdušnú a prehľadnú stenu, za ktorou už je inak funkčná časť bytu.
Obklady kuchyne by mali byť v prvom rade praktické. Musia odolávať vyšším a striedavým teplotám a rovnako tak by mali odolávať mechanickému namáhaniu, oderu, rázom a tak podobne. Zároveň by ale mali byť schopné vytvoriť spoločne s kuchynským nábytkom príjemné pracovné prostredie, a to nielen z hľadiska spomínanej praktickosti, ale aj v rámci estetickej kvality. Skvelou voľbou pre vás môžu byť sklenené obklady. 

Bezpečnosť, farby a spôsob spracovania

Pre bežného užívateľa postačí garancia vyplývajúca z nutnosti rešpektovať legislatívu, ktorá ošetruje používanie napríklad práve skla ako materiálu napríklad spomínaných obkladov či kuchynských pracovných dosiek. Záujemca získa potvrdenie o zhode s príslušnými normami a môže si byť pomerne istý, že nebude ohrozovať zdravie a svoju bezpečnosť. Pokiaľ hľadáte naozaj kvalitné spracovanie nábytku a kompletov nábytkových zostáv, tak sa nezabudnite obrátiť na našu ponuku nábytku,ktorá vám ponúka široký výber možností do rôznych miestností. Výber kuchynskej zostavy je tiež dôležitý pre výber správnych skriniek. 
Prečo by práve sklo nemohlo byť práve obkladovým materiálom alebo pracovnou kuchynskou doskou? Sklo je v našom podvedomí zapísané ako niečo, čo je krehké, tvrdé a ostré. Sklo sa stalo synonymom týchto vlastností a pre celú radu používateľov je ťažké si predstaviť, že práve sklo by mohlo byť materiálom nábytku alebo napríklad práve kuchynských či iných obkladov. Na druhú stranu, súčasným, a už tohtoročným trendom sú napríklad práve sklo-keramické varné dosky a každý sa tak môže denne dostať do kontaktu s tvrdeným čelným sklom, ktoré musí vydržať pomerne extrémnu záťaž, musí odolať nárazom, oderu, výkyvom teplôt a nesmie tvoriť veľké strepmi. Rovnako tak je možné pripomenúť sklo ako materiál fasád moderných domov alebo ako stenu napríklad sprchových kútov, vaňových stien, dosiek stolov a tak podobne. Sklo je možné použiť ako materiál obkladov stien a na taký obklad je možné zavesiť napríklad drôtené programy. 
V našej ponuke môžete nájsť veľa zaujímavých druhov nejakých kuchynských liniek, ktoré si vyberiete podľa vášho vkusu alebo podľa daných preferencií. Kolekcia nábytku Bazylia vás môže očariť a tiež si vás získať vďaka svojmu jednoduchému a nadčasovému dizajnu. Tento nábytok si môžete vybrať v rôznom farebnom prevedení alebo materiálovom spracovaní. Navyše je tento komplet za výhodnú cenu, ktorá vás od jeho kúpy určite neodradí. Skrinky celej kolekcie sú z kvalitnej drevenej konštrukcie, ktorá tiež stojí za zmienku. Ak vás nezaujala táto nadčasová kolekcia nábytku, tak sa môžete poobzerať napríklad po kolekcii kuchynskej linky Vanilka. Táto kolekcia je opäť v klasickom drevenom prevedení, na výber máte až tri druhy odtieňov. Skrinky tejto kolekcie majú jednoduchú konštrukciu.
Viac: httpss://www.nabytok-bogart.sk/kuchynske-skrinky-c-94-43.94.html
 httpss://www.nabytok-bogart.sk/kuchyna-bazylia-p-781-93-43.93.html

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články