• Štýle

aktualizované

Multifunkčný nábytok

Perfektný dom alebo byt asi neexistuje, ale vždy sa dá vytvoriť domov, ktorý bude perfektným odrazom svojich obyvateľov a kde všetko bude tak, ako si prajeme a potrebujeme. Takže aj keď máte napríklad malý byt a veľké nároky na bývanie, nutne to neznamená, že váš domov bude nepohodlný. Pokiaľ ho teda vybavíte chytrým a multifunkčným nábytkom. Môžete vybrať naozaj veľa zaujímavých kúskov nábytku, ktoré zužitkujete aj u vás doma alebo v nejakom menšom byte, kde práve potrebujete ušetriť nejaký priestor navyše.

Komplet do spálne Vera H Beton colorado/Beton 22YADH Spálňa vera
Komplet do spálne Vera H beton 

Výklopná posteľ

Počas dňa skriňa, v noci posteľ – obývačku môžete jednoducho premeniť v spálni len niekoľkými malými pohybmi. Rozkladacie pohovky pomaly prestávajú stačiť a na rád prichádzajú výklopné postele. Koncept ku všetkému ponúka aj moderný design a kvalitné spracovaní. Výklopná posteľ bude k úžitku aj pri častých návštevách, kedy vo svojom 1+1 nemáte práve k dispozícií salónik pre svojich hostí alebo kamarátov.

Posteľ a písací stôl 2v1

Posteľ v skrini asi nikoho neprekvapí, ale čo tak napríklad stôl, na ktorom sa pohodlne vyspíte? Jedným pohybom tento systém pretočíte a veľký pracovný stôl premeníte na posteľ a opačne. Takéto vychytávky ocenia najmä ľudia, ktorí pracujú z pohodlia svojho domova, avšak nemajú práve dostatok priestoru na moderne a efektívne zariadený interiér, kde bude dostatok priestoru na pracovný kút a na relaxačnú zónu alebo teda posteľ. 

Detské izby

Najčastejšie je multifunkčný nábytok využívaný v detských miestnostiach. Typickým príkladom sú napríklad poschodové postele či vyvýšená posteľ, pod ktorou sa zvyčajne nachádza písací stôl a na bokoch je zabudovaná skriňa na oblečenie a topánky. Multifunkčný nábytok budete potrebovať, ak máte viac detí, ktoré budú spolu zdieľať detskú izbu a vy nemáte dostatočne veľký priestor na všetko vybavenie. Obľúbený je tiež rastúci nábytok. Taký rastúci písací stôl pre deti je nielen veľmi praktický, ale má naviac pozitívny vplyv na zdravý vývoj dieťaťa. Správnou výškou ušetríte deti bolesti chrbtice, napätie v oblasti ramien a krčnej chrbtice. Výšku rastúcich stolov je možné priemerne nastaviť od 63 – 88 cm, čo znamená, že s deťmi porastie od prvej triedy až po vysokú školu.

Designové sedačky

Pokiaľ sa zastávate klasiky a zo všetkého najpraktickejšie vám stále pripadajú rozkladacie pohovky či sedačky, aj tu sa dá nájsť pár zaujímavých kúskov. V dnešnej dobe už pohovka nemusí byť nevzhľadný kus nábytku, ale naopak originálna designová záležitosť. Pohovka naviac vyvracia mýtus, že spanie na pohovkách je zárukou nekvalitného spánku. Pohovky sú ideálnou voľbou pre ľudí, ktorí hľadajú nejaké riešenie ako ušetriť miesto, a pritom získať priestor na relaxovanie alebo spánok.
Deti potrebujú, aby ich izba tak trochu pripomínal kráľovstvo. A tu to bude malá zoo, komnata pre princeznú či parkovisko áut, už záleží na vkusu každého. V dnešnej dobe je možné všetko zariadiť tak štýlovo, že nejeden dospelý by si chcel v takej rozprávke strihnúť aspoň malý komparz. Pamätajte, že na zariadení hravej detskej miestnosti nemusíte nutne najímať nejakých dizajnérov. Stačí len zakúpiť obľúbené farby vášho dieťaťa, nejaké tie štetce a popustiť uzdu fantázii a kreativity, ktorú nielenže ocenia deti, ale aj ich kamaráti, ktorí prídu na návštevu. Vybavenie potom obstaráte aj vďaka našej modernej ponuke detského nábytku. Nechajte sa inšpirovať aj hotovými detskými izbami a kompletmi, ktoré vyniknú vo farebných detských izbičkách.
Rôzne doplnky, skladačky, úložné priestory, domčeky, to všetko urobí z detskej miestnosti niečo úplne špeciálne. Samotnú kapitolu potom tvorí detská posteľ. Pre malých hrdinov, snívajúcich o zachraňovaní alebo nejakých dobrodružstiev, tu sú rôznorodé postele, vhodné sú aj postele s veľkým čelom. Dôležitý je tiež výber samotného matraca. Pokiaľ je váš malý závodník v spánku na dlhú trať, určite ho poteší odpočívať na posteli v designu závodného auta. Nech už sa vaše dieťa rozhodne tráviť celé poobedie šplhaním do korún stromov alebo objavovaním ukrytých tajomstiev, jedno je nad slnko jasné – vždy sa bude tešiť, až si oddýchne na príjemnej pohovke. Pokiaľ máte doma princeznú, určite viete, že nutnosťou každej malej parádnice a princezny je vyspať sa do krásy, inak sa nebude cítiť ako na kráľovskom dvore! Pre dievčatá je vhodné vybrať nejakú posteľ s veľkým čelom, kde si bude môcť uložiť všetkých svojich plyšiakov a vy jej k tomu môžete vybrať ružovú súpravu.

Palety v domácnostiach

Palety nachádzajú v domácnostiach, v interiéroch aj na záhradách a terasách ohromné využitie. Dá sa z nich s trochou šikovnosti vyrobiť takmer čokoľvek od kresla, stoličky a poličiek cez sedačku a posteľ až po stôl, konferenčný stolík či vešiak do predsiene. Na posteľ vyrobenú z paliet potom stačí len položiť matrac, na gauč polstrovanie a vankúše a je to. Nábytok môže byť naviac plný vychytávok. Verili by ste, že stačí niekoľko háčikov a z paliet sa dá vyrobiť aj kreslo, ktoré jednoducho rozložíte na lôžko? Pravdepodobne jedinou nevýhodou je to, že na paletách ľahšie lipne prach a horšie sa dostáva preč. Na to musíte byť pripravení, aby ste neboli nemilo prekvapení. K výhodám patrí predovšetkým možnosť jednoduchej opravy niektorej z častí, nahradenie a doplnenie paliet a nakoniec napríklad aj jednoduché zbavenie sa nepotrebných kúskov.
Ďalšie kategórie:

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články