• News&Inspirations

aktualizované

Na čo by ste mali myslieť v bývaní

Obdivujete luxusné apartmány na internete a hovoríte si, že na také bývanie asi nikdy mať nebudete? Nemusíte mať ani bezedné konto, ani miestnosti plné mramoru a zlata. Existuje niekoľko trikov, vďaka ktorým bude váš byt vyzerať už na prvý pohľad ďaleko exkluzívnejšie.

 Komplet Luiza XL - Biely mat
Komplet Luiza XL 
Zdanlivo luxusné interiéry dokážu majitelia často zariadiť aj s celkom nízkym rozpočtom. Vtip spočíva v tom, že majú výborný vkus a drží sa zásad, na ktoré nedajú dopustiť ani svetoví designeri.

Minimalizmus a čistota

Ak sa chcete priblížiť atraktívnemu bývaniu, naplánujte si veľkú čiastku domu a vyhoďte z nej všetky zbytočnosti. V luxusnom interiéri nie je priestor na sošky či suveníry z dovolenky. Trendom je minimalizmus. Pokiaľ na nich naozaj trváte, vyčleňte im spoločné miesto, kde budú pôsobiť ako designérsky zámer. Nie je potrebné pripomínať, že čistý a uprataný byt vyzerá ďaleko luxusnejšie než ten, kde je mierny neporiadok a kde prevláda chaos.

Design z druhej ruky

Luxusné materiály aj designérske kúsky sú pomerne drahé. Pokiaľ na nich nemáte, skúste si ich nájsť v nejakých lacnejších alternatívach, ktoré môžu byť pre vás doma veľkým prínosom. Výrazným kúskom nezabudnite nechať v byte patričný priestor a dajte ich do popredia, len tak skutočne vyniknú. Nesnažte sa nimi ale celý byt preplniť, mohol by potom vyzerať naopak gýčovito.

Obrazy vo veľkých rámoch

Veľa menších obrázkov možno vyzerá na stene roztomilo, ale pocit výnimočnosti dodávajú interiéru umelecké diela vo veľkých rámoch. Nemusíte ísť hneď na burzu a dražiť drahé diela svetoznámych maliarov. Pokojne si do obývačky zaveste plagát s niektorou z kópií, prípadne akýkoľvek motív, ku  ktorému máte osobný vzťah. Veľkých rámov sa nemusíte báť ani v ďalších miestnostiach v byte. Pôsobia nad mieru štýlovo.

Koberec uprostred miestnosti

Miestnosť vyzerá luxusnejšie, pokiaľ do jej stredu položíte koberec. Materiál aj vzor zvoľte v závislosti na farebných odtieňoch miestnosti aj jej využitia. Zatiaľ čo do obývacej miestnosti alebo do spálne sa hodí huňatý koberec, v kuchyni víťazí jednoduchšia údržba. Koberec môže v miestnosti farebne splývať s okolím, ale tiež na seba upozorniť. Trendy je interiér v pastelových tónoch, rovnako tak kontrast.

Luxusné vliesové tapety

Populárne sú stále tapety, ktoré sa zvyčajne aranžujú na jednu stranu miestnosti. Za luxusné sa označujú vliesové tapety, ktoré ponúkajú výrobcovia v najrôznejšom designe. Najčastejšie v podobe matu, lesku alebo kovovom vzhľadu. Vďaka kvalite materiálu sú umývateľné, odolné, ale pritom ľahko odstrániteľné. Myslite na to, že tapeta je výraznou súčasťou interiéru a hodí sa k jednoduchému vybaveniu.

Dvere na čierno

Podľa niektorých designerov navodzujú v interiéri dojem luxusu čierne dvere. Máte doma staršie dvere, ktoré už by žiadali vymeniť? Skúste ich najskôr natrieť čiernou farbou a pridať niekoľko doplnkov v rovnakom odtieni. Možno ani nebudete musieť siahnuť hlboko do peňaženky. Vždy tiež myslite na to, aby bol váš byt dostatočne zosvetlený. Pokiaľ sa nedostatne počas dňa dovnútra dostatok denného svetla, pomôžte si niekoľkými jednoduchými svietidlami. Nezabudnite tiež pravidelne plniť vázu čerstvými kvetinami, ktoré váš domov krásne osviežia.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články