• Industriálny/loft
  • Štýle

aktualizované

Nábytok pod televízor v industriálnej obývačke – aký bude ten ideálny?

Industriálny štýl sa teší neutíchajúcej obľube už mnoho rokov. Vďaka svojmu nadčasovému charakteru sa perfektne hodí do súčasných interiérových usporiadaní, takže tento trend sa stále vracia. V súčasnosti sme čoraz ochotnejší zariaďovať naše obývačky v loft štýle, pretože vďaka tomu pôsobia prirodzene, minimalisticky a priestranne. Industriálny štýl v obývacej izbe možno zdôrazniť mnohými spôsobmi a jedným z nich je výber vhodného nábytku pod televízor. Pripravili sme pre vás zopár inšpirácií a hŕstku praktických tipov pre interiérový dizajn v industriálnom štýle.

Industriálny štýl – poďme sa naň pozrieť bližšie

Industriálny štýl sa zrodil v polovici 20. storočia v New Yorku. V tom čase sa v dôsledku recesie mnohé bývalé továrenské budovy a nevyužívané sklady začali adaptovať na umelecké ateliéry a byty. Charakteristický vzhľad týchto priestorov sa stal zámienkou na vytvorenie nového interiérového štýlu.

Aké sú vlastnosti loft štýlu?

·        Efekt priestranosti

·        Žiadne hranice medzi úžitkovými zónami

·        Surové povrchové úpravy – betón, tehla, kovové konštrukcie

·        Metská dekoratívnosť – viditeľná kabeláž, reťaze, drevené detaily

·        Nábytok vyrobený z dreva a kovu, napríklad tv nábytok

·        Lampy s kovovými tienidlami, moderné umenie, zelené rastliny

industrialne meble RTV

Z takéhoto opisu možno konštatovať, že loft štýl je v príjme dosť prísny. Napriek minimalistickej dekoratívnosti však takéto priestory majú atraktívnu atmosféru, ktorú podčiarkuje teplé smerové osvetlenie, ako aj zaujímavé materiály. Nábytok v industriálnom štýle by mal byť dizajnovo konzistentný a vyrobený z dreva. Skvele sa bude prezentovať s kovovými prvkami. Sedacia zóna v obývačke môže byť vytvorená zo zostavy nábytku v čalúnenej jednofarebnej látke. Industriálny nábytok by mal mať geometrické tvary a čo najjednoduchší dizajn. V ideálnom prípade by to mal byť nábytok s vysokými kovovými nožičkami.

szafka RTV loft

Televízna zóna v industriálnej obývačke

Neoddeliteľnou súčasťou každej obývačky je oddychová zóna a k nej priradený televízny kútik. Zatiaľ čo sedací nábytok, ako je pohodlná modulová rohová sedacia súprava alebo pohovka, sa vyberá na základe individuálnych preferencií používania, tv nábytok by sa mal vyberať presne podľa prijatého štýlu v interiéri. Obývacia izba v loft štýle by mala byť vybavená minimalisticky. Týka sa to aj množstva nábytku – vyberáme len to najpotrebnejšie, ako aj ich dekoratívnosti. Ideálne tu zapadnú jednoduché, geometrické kusy nábytku vyrobené z dreva. Ich dekoráciou bude efektný odtieň prírodnej suroviny, ako aj kovové vložky. Industriálna TV skrinka môže mať korpus bez nožičiek, v závesnej verzii alebo stáť na vysokých práškovo lakovaných kovových nožičkách. Výber je teda široký. Najdôležitejšie je však, aby pôsobila ľahko a aby bola udržiavaná pomerne v surovom dokončovacom prevedení.

komoda RTV industrialna

 

 

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Dobroslava Benko

Súvisiace články