• News&Inspirations

aktualizované

Nechajte sa očariť krásou prírodného dreva a vyberte si nadčasový nábytok

Drevo je pre mnohých ľudí materiálom ušľachtilej hodnoty. Vyzerá elegantne v usporiadaniach interiérov a perfektne sa hodí k rôznym moderným štýlom interiéru. Aj keď nábytok z kovu, skla či MDF dosiek zapadajú do súčasných štandardov dizajnu, no drevo je tu kvalitatívne a estetické na piedestáli. Prečo sa oplatí investovať do dreveného nábytku? Pripravili sme pre vás niekoľko dobrých dôvodov.

Univerzálnosť a nadčasový štýl

Drevený nábytok sa vyrába po stáročia. Žiadna iná surovina alebo materiál sa nepovažuje za rovnako odolný a príjemný na dotyk a pohľad ako drevo. Drevené povrchové úpravy či nábytok navyše robia dom mimoriadne útulným a zároveň vkusným. Interiéroví dizajnéri sa to v posledných sezónach snažia dokázať tým, že svoje projekty zakladajú na dreve a kombinujú ho s modernými materiálmi ako kameň, sklo či kov. Drevo je dizajnovo veľmi všestranné, čo znamená, že sa hodí do rôznych štýlov interiéru, farebných kompozícií a dokončovacích materiálov. Výhodou dreveného nábytku je aj jeho jedinečnosť, ktorú tu ovplyvňujú prirodzené vlastnosti dreva. Každý strom má iné usporiadanie uzlov, odtieň a textúru, takže každá zostava nábytku do obývačky či iných miestností sa stáva jedinečnou a originálnou. Preto treba oceniť, že drevo je synonymom sofistikovaného štýlu a elegancie, preto miestnosť, v ktorej sa objaví si okamžite získa na kvalite a estetike.

drewniane meble do salonu 

Výhody dreveného nábytku

Drevo ako surovina, z ktorej sa vyrába nábytok, má mnoho praktických aj estetických výhod. Hlavnou výhodou dreveného nábytku je jeho spoľahlivosť, ktorá výrazne zvyšuje prestíž jednotlivých miestností. Navyše dokonale ladí s akýmikoľvek farbami stien či typmi podláh. Nábytok z masívu sa hodí k moderným usporiadaniam interiérov v minimalistickom štýle, ako aj k štylizovaným s klasickým dizajnom. Drevo a jeho jedinečná textúra je hladká a zároveň teplá a príjemná na dotyk. Odporúčame dodať vašim interiérom originálny charakter a využiť ich estetický potenciál pomocou dreveného nábytku. Navyše, pri rozhodovaní o drevenom nábytku môžeme pozorovať v priebehu času jemné a atraktívne dozrievanie tohto materiálu.

meble z drewna do salonu 

Takýto nábytok je vysoko trvanlivý a odolný voči prípadnému poškriabaniu či poškodeniu. Aj keď sa na nich objaví škrabanec, farba a vzhľad textúry tým vizuálne neutrpia. Najmä ak sa o takýto nábytok pravidelne staráme. Na tento účel odporúčame špeciálne oleje a špecifiká venované drevenému nábytku, ktoré si zachovávajú svoj jedinečný vzhľad a poskytujú krásny lesk. Drevený jedálenský stôl alebo posteľ z masívu je investícia, ktorá vám bude slúžiť dlhé roky.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články