• Štýle

aktualizované

Opticky zateplená kúpeľňa

Opticky zateplená kúpeľňa. Ako na to? Ešte donedávna sa ale drevo v kúpeľniach využívalo len veľmi málo. Dnes sa vďaka možnostiam odolných drevín a impregnácií do kúpeľní vracia v podobe nábytku, doplnkov aj podláh.

Komplet nowoczesnych nábytku na nôžkach S umývadlom i oswietleniem LED Madera Grey Grafit / Dub Artisan Nábytok do lazienki na nôžkach wysokich
Komplet nábytku na nôžkach s umývadlom

Kresba na podlahe

Za masívne sa označujú drevené krytiny, ktoré sú bez ohľadu na rozmer zhotovené z jedného kusu dreva. Výhodou celomasívnych podláh je schopnosť pohlcovať a uvoľňovať vlhkosť, a udržovať tak v miestnosti stabilnú klímu. V súčasnosti najvyužívanejšou formou, ktorá pristane aj kúpeľniam sú dosky.

Moderný spôsob spracovania a inštalácie prkenných podláh minimalizuje spáry, ktoré sú z hľadiska využití vo vlhkom prostredí a údržby problematické. Pre tie, ktorí vnímajú drevenú podlahu v kúpeľne ako rizikovú, sú k dispozícií dokonalé imitácie z laminátu, ktoré skvele odolávajú vode aj mechanickému poškodeniu. 

Magické originály

Masívny alebo dyhovaný nábytok má svoje neopakovateľné kúzlo vďaka príjemnému povrchu aj preto, že každá kresba je jedinečná. Naviac si so vzorom dokážu výrobcovia luxusného nábytku pohrať tak, aby aj u oddelených prvkov, ako sú dvierka alebo čela zásuviek, kresba nadväzovala. Na zhotovenie kúpeľňového nábytku sa hodí hlavne tvrdé a starostlivo ošetrené drevo.

U súčasného nábytku sa viac používa dyha. Zatiaľ čo u masívnych kusov je dostačujúca impregnácia olejom, u dyhovaných povrchov v kúpeľni je vhodnejší lak, ktorý dosky chráni pred vlhkom aj mechanickým poškodením. V ponuke sú tiež dokonalé napodobeniny.

Kresba na podlahe

Za masívne sa označujú drevené krytiny, ktoré sú bez ohľadu na rozmer zhotovené z jedného kusu dreva. Výhodou celomasívnych podláh je schopnosť pohlcovať a uvoľňovať vlhkosť, a udržovať tak v miestnosti stabilná klima. V súčasnosti najvyužívanejšou formou, ktorá pristane aj kúpeľniam sú dosky.

Moderný spôsob spracovania a inštalácie prkenných podláh minimalizuje spáry, ktoré sú z hľadiska využitia vo vlhkom prostredí a údržby problematické. Pre tých, ktorí vnímajú drevenú podlahu v kúpeľni ako rizikovú, sú k dispozícií dokonalé imitácie z laminátov, ktoré skvele odolávajú vode aj mechanickému poškodeniu. 

Magické originály

Masívny alebo dyhovaný nábytok má svoje neopakovateľné kúzlo vďaka príjemnému povrchu aj preto, že každá kresba je jedinečná. Naviac si so vzorom dokážu výrobcovia luxusného nábytku pohrať tak, aby aj u oddelených prvkov, ako súdvierka alebo čela zásuviek, kresba nadväzovala. Na zhotovenie kúpeľňového nábytku sa hodí hlavne tvrdé a starostlivo ošetrené drevo. Drevo je originálnym dekórom pre svoje bohaté účely a možnosti využitia.

U súčasného nábytku sa viac používa dyha. Zatiaľ čo u masívnych kusov je dostačujúca impregnácia olejom, u dýhovaných povrchov v kúpeľni je vhodnejší lak, ktorý dosky chráni pred vlhkom aj mechanickým poškodením. V ponuke sú tiež dokonalé napodobeniny.

Myslieť musíme aj na to, kto všetko bude kúpeľňu využívať. V prípade starších či pohybovo hendikepovaných je vhodným riešením napríklad bezbariérový sprchový kút.Vaňu je možné zase doplniť držadle či sedadlom.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články