• News&Inspirations

aktualizované

Pohodlný spánok

Spálňa sa súčasne s vchodom a kuchyňou považuje za jednu z najdôležitejších miestností v našom domove, je to miestnosť odpočinku. Trávime v nej  veľmi veľa času, takmer tretinu nášho života. Je to miestnosť, kde si môžeme odpočinúť a trocha relaxovať po dlhom dni. Zároveň však výrazne ovplyvňuje vzťah partnerov z psychickej stránky. Spálňu by sme mali mať v najpokojnejšej časti nášho interiéru, kde je pomenej svetla. Tak si zabezpečíte, naozaj kvalitný odpočinok. Držte sa dôležitých pravidlách, ako je fakt, že dvere do spálne nesmú byť oproti vchodovým dverám, keďže nimi vstupuje do bytu energia. Cez chodbu by energia prúdila rovno do spálne a len sotva by ste našli spánok, vo vašom vzťahu by zavládla harmónia. Pozor si však dávajte aj na iné dôležité fakty, ktoré ovplyvňujú váš spánok.
 
Spálňa je miestnosť, ktorá je vyhradená výlučne partnerom. Do priestoru tejto miestnosti by nemali zasahovať deti ani iní členovia rodiny. Táto miestnosť, určená najmä na komfortný a príjemný odpočinok takisto nám zobrazuje, aký máme skutočne vzťah sami k sebe. Každá miestnosť má mať svoj jasný charakter, svoju určenú funkciu, ktorú musí tiež spĺňať. Ak je vaša spálňa len obyčajným skladiskom alebo ju využívate ako pracovňou, nepriaznivo to ovplyvní dlhodobý partnerský vzťah a tiež vaša spálňa nespĺňa svoju prvotnú funkciu.
Preto je dôležité, aby ste odstránili zo spálne všetko nežiadúce, čo nesúvisí s odpočinkom. Ak veci, ktoré vám v nej prekážajú nemáte kam dať, aspoň ich odložte do inej miestnosti alebo ich zavrite do skrine. Ovplyvňuje nás naozaj všetko, aj to čo je na podvedomej úrovni. Čo by to bol za odpočinok, ak by ste sa sústredili na to koľko nepotrebných vecí vo svojej spálni vlastne máte?
Najprv si ľahnite
Chcete zistiť, že vo vašej spálni je všetko naozaj v poriadku? Jednoducho si ľahnite do postele a poriadne sa poobzerajte okolo seba. Dôkladne porozmýšľajte nad tým, ako na vás celá miestnosť naozaj pôsobí, či sa v nej cítite príjemne. Pozrite sa, čo všetko sa v nej nachádza a aký dojem to vo vás vyvoláva, či sa nejedná o domácu pracovňu alebo menej útulnú miestnosť. Všímajte si aj detaily ako je smer niektorých rohov, či ležíte v prievane, alebo vás niečo nepríjemne tlačí a prekáža vám v odpočinku.
 Je celá miestnosť preplnená vecami, ktoré tam nepotrebujete? A čo dekorácie v podobe osvetlenia, obrazov a rôznych menších doplnkov?
Na prúdenie a charakter energie v interiéri by ste nemali zabúdať, pretože to ovplyvňuje okrem rozmiestnenia miestností aj jeho zariadenie. To nesmie blokovať voľné prúdenie, ale aj naopak, nemalo by ju ani príliš zrýchľovať a ani poškodzovať iným spôsobom. Ak je energia v spálni narušená, významne to ovplyvňuje harmóniu vo vzťahu, no okrem toho aj naše telo po zdravotnej stránke a duševnú pohodu oboch partnerov v miestnosti.
 
Kde je miesto pre posteľ, kam ju umiestniť?
Posteľ by rozhodne nemala byť umiestnená medzi dverami a oknom. Vzniká tu zrýchlenie toku energie, čo nepriaznivo ovplyvňuje vaše biopole. Akoby ste naozaj spali v nepríjemnom prievane. Za hlavou postele nesmie byť žiadne okno, lebo pri spánku nemáte zakrytý chrbát. Narušíte si tým životnú rovnováhu, čo môžete neskôr oľutovať, ak sa dopracujete až k neuróze. Za hlavou potrebujete mať plnú stenu, aby ste sa cítili naozaj bezpečne. V žiadnom prípade by ste nemali spať pod strešným oknom. Problematické je aj umiestnenie postele pod šikmým stropom podkrovia. Ten pôsobí na energiu v miestnosti a tá zase tlačí na biopole človeka pri spánku. Rovnako pôsobia aj trámy nad posteľou alebo poličky a skrinky umiestnené pri posteli. Podľa toho, na ktorú časť vášho tela smeruje tento „tlak“, tam sa časom môžu prejaviť nepríjemné zdravotné problémy. 
Trámy je potrebné zakryť dreveným stropom, sadrokartónom alebo aspoň látkou a vytvoriť tak rovný strop. Posteľ určite neumiestňujte hlavou do rohu miestnosti, vytvoríte tak nestabilitu v prúdení energií a aj v podvedomí. Nemali by ste spať nohami priamo do dverí, v kultúre a celkovo to nie je príjemná poloha spánku. 
Energia vstupujúca do miestnosti vrazí rovno do nôh a spôsobí poruchy spánku. Ak nemôžete posunúť posteľ, dajte medzi ňu a dvere paraván alebo skrinku, ktorá bude o štyridsať centimetrov vyššia než je vaša samotná posteľ.
Zrkadlá môžu byť
Zo spálne si nemusíte odstrániť zrkadlo. Rovnako ani spoločný matrac a paplón pre dvoch. Táto falošná povera zrejme vznikla v rámci hnutia niekedy v Amerike. Zrkadlá ani spoločná prikrývka nemajú vplyv na partnerský život. Nepríjemné pocity zo zrkadla v spálni sú u každého individuálne, môžu byť záležitosťou psychiky a mohlo by teda ovplyvniť najskôr zdravie než partnerské vzťahy. Hoci nie je zrkadlo najlepším riešením, nie je nebezpečné, pre umiestnenie v spálni. Väčšina interiérov nemá vybudovaný šatník, oblečenie je v spálni, preto je praktické mať tam aj zrkadlo. Ideálne umiestnenie je na vnútornej strane dverí skrine. Ak je na vonkajšej strane, môžete ho na noc zakrývať niečím nepriehľadným.
Aby vám to vo vzťahu fungovalo, musíte mať správne umiestnenú posteľ, ale aj farby a materiály dávajú priestoru impulz a ten pôsobí na podvedomie človeka. Skontrolujte najskôr obliečky. Najlepšie sú prírodné vlákna, teda bavlna, plátno alebo hodváb. Vyberajte si látky, ktoré sú jemné a príjemné, mäkké na dotyk. Ak sa rozhodnete pre baldachýn, vhodné sú ľahké a splývavé látky v pastelových tónoch. Nemali by ste zabudnúť ani na dostatočne veľkú posteľ a nad ňou mať minimálne stoosemdesiat centimetrov voľného priestoru. V inom prípade by ste sa mohli cítiť až príliš stiesnene. Vzory a farby voľte do spálne radšej menej výrazné, žiadne trojuholníky, šípky a špičky, počas spánku by ste mohli totiž byť nepokojní.
Ostali ste sami?
Ak máme dobré spomienky, netreba sa všetkého zbavovať, hoci ste v spálni ostali úplne sami. Veľmi dôležité je to neprehnať a neurobiť si doma mauzóleum alebo skladisko starých vecí. Myslite na to, že keď ide život ďalej, treba urobiť priestor novým zážitkom, veciam aj v spálni. Všetko podlieha ustavičným zmenám, všetko je dočasné. Preto, aby ste neupadli do stereotypu, ešte dnes prevlečte aspoň posteľné obliečky.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články