• News&Inspirations

aktualizované

Posteľ bez ktorej si nebudete vedieť predstaviť fungovať

Je to jednoduché. Už nikdy nebudete chcieť prenocovať inde. Pokiaľ ste si totiž domov nasťahovali tú pravú, spať mimo znamená nežiadúce vystúpenie z nedotknuteľnej komfortnej zóny. Doslova. A za to sa tvrdo platí – napríklad aj boľavou chrbticou.

Komplet nábytku sypialnianych Fiord 

Vybrať si medzi posteľou s čalúneným čelom a posteľou s dreveným čelom je len otázkou osobného vkusu a ladenia s celkovým konceptom interiéru. Pravdou ale je, že čalúnené čelá majú vďaka použitému materiálu schopnosť spálňu viac zatepliť a zútulniť.

Čím vyššia posteľ, tým väčší uživateľský komfort. Aj na tento fakt vsádza kontinentálne postele, ktoré v kombinácií s vhodným matracom dosahujú výšky až 70 cm. Minimálna výška postele s matracou, ktorá zaručuje dostatočné pohodlia, by mala byť aspoň 45 cm.

Na čo by sme sa mali pri výbere postele sústrediť?

Vzhľad postele je samozrejme dôležitý, pri výbere by sme ale mali dbať skôr na iné kvality. V posteli strávime tretinu života a to je dôvod, prečo do jej výberu musíme investovať dostatok času. Posteľ je nutné poriadne otestovať – vždy si vyskúšajte polohu, v ktorej radi zaspávate. Špecialista vám pomôže zhodnotiť, aká je poloha vašej chrbtice. Správny matrac musí poskytovať oporu prirodzenému zakriveniu chrbtice a vždy kopírovať telo.K tomu je potrebné si uvedomiť, či je vám vybraný matrac pohodlný a či splňuje vaše osobné požiadavky.Dôležité je zamerať sa aj na kvalitu použitých materiálov. Bezkonkurenčné sú postele z prírodných materiálov.

Aké benefity tiež postele majú?

Prírodné materiály kombinujú maximálne pohodlie a podporu. Používané materiály, ako sú napríklad konské vlasy, bavlna alebo vlna, vynikajú svojou priedušnosťou. K tomu sú schopné ideálne hriať a chladiť, a predovšetkým absorbovať a odvádzať prebytočnú vlhkosť. Telo tak môže pri spánku plne regenerovať.

Akými prostriedkami si môžeme pomôcť ku kvalitnému spánku?

Kvalitný spánok je úplne zásadný pre naše fyzické aj emočné zdravie. Základným predpokladom dobrého spánku je samozrejme vhodne zvolená posteľ so správnym matracom, a to ideálne z prírodných materiálov v kombinácií s osvedčeným pružinovým systémom. Pre pohodlie je zásadná aj správna šírka a výška postele a svoju nenahraditeľnú úlohu má aj povlečenie a náplň vankúšov a prikrývok.Aj v ich prípade zostávajú neprekonané prírodné materiály.

Posteľ robí čelo

Čelo postele hraje dôležitú úlohu a je zrejme najvýznamnejším designovým prvkom postele, chráni vás a partnera od steny a izoluje od prievanu v oblasti hlavy. Ak je posteľ umiestnená do priestoru vytvára čelo optickú bariéru a dodá vám pocit bezpečia a pohody. V prípade čela sa zamerjte sa na jeho výšku a rozmery, aby pasovalo nielen do miestnosti, ale tiež ladilo pekne so zvyškom postele.

Odpovedajúca výška postele

Celková výška lôžka má zásadný vplyv na pohodlné vstávanie a ľahanie do postele. Z ortopedického hľadiska je optimálna výška bočníc 50 cm a v kombinácií s vhodným matracom alebo výškovým nastavením roštu je možné dosiahnuť ideálnej výšky lôžka 50-65 cm podľa veku a výšky spiaceho človeka.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články