• Štýle

aktualizované

Prečo sú na záhradu ideálne solárne svietidlá?

Na záhradu sú ideálne solárne svietidlá. Záhradné osvetlenie môže síce mať rýdzo praktický účel, ale stále častejšie sastáva súčasťou relaxačného a romantického posedenia. A samozrejme nesmiete zabúdať ani na príležitosti spoločenské či slávnostne. Čo si teda zadovážiť, aby to nebolo drahé a splnilo to vaše očakávania?

 Kráľovská zostava bez lakťových opierok Višňa

Využite slnečnú energiu

V prípade svietidiel na záhradu je to vec veľmi jednoduchá. Solárnych modelov nájdete v obchodoch celú radu, takže si určite vyberiete. A inštalácia je skutočne jednoduchá. Nemusíte zapojovať žiadne kabely ani hľadať najbližšiu zásuvku. Dokonca nie je potrebné prepadať panike, keď svietidlo nemôžete umiestniť na priame slnkoK jeho dobitiu postačí denné svetlo. V najhoršom sa vám môže stať, že bude svietiť menšou intenzitou alebo vydrží svietiť kratší čas.

Kúpte si svetlá na baterky

Z hľadiska inštalácie sú veľmi komfortné tiež rôzne lampy, ktorých svietenie zaistí obyčajné batérie. Je to síce oproti solárnym svetlám o niečo menej ekologické, ale keď sikúpite znovu nabíjacie batérie a akumulátor, bude sa jednať iba o jednorazovú počiatočnú investíciu.Potom už bude stačiť len občas batérie dobiť.

Najlacnejšie sú sviečky

Podobne ako v interiéroch, tak aj vo vonkajších priestoroch sú v móde sviečky. Tiež ony môžu byť batériové. Pokiaľ však dáte prednosť klasike, je lepšie ich umiestniť do nejakého krytu, ako je napríklad lucerna v kombinácií kov/sklo. Zabránite tak prípadnému požiaru pri náhlom závane vetra.

Žiarovky aj LED pásky

O osvetlení LED sa hovorí už dlho. Jeho hlavnou prednosťou je úspornosť. A to sa týka tiež tzv. LED pások. Spotrebu elektrickej energie majú minimálnu a pritom s nimi skvele nasvietite každý objekt, ako sú napríklad altán či pergola.

Trendy sú kabelové reťaze so žiarovkami. U nich však rovnako ako aj ostatných elektrických svietidiel je potrebné skontrolovať, či sú určené pre vonkajšie použitie. A pokiaľ máte v garáži či v dielni schované nejaké z minulého roka, nezabudnite ich pred inštaláciou dôkladne skontrolovať. Zvlášť kabely môž byť poškodené nielen nevhodnou manipuláciou či uskladnením, ale tiež napríklad od záhradných hlodavcov.

Vaša fantázia nie je to jediné, čo vám s výberom vonkajšieho osvetlenia pomôže. Zapátrajte tiež na internete, v katalógoch alebo u známych. Možno práve na niektorom z týchto miest objavíte spôsoby osvetlenia, ktoré by vás ani v najdivokejších snoch nenapadli. 

Myslite na praktickosť

Tiež vám dokážu pokaziť náladu okamihy, kedy sa snažíte v úplnej tme trafiť kľúčom do zámku alebo nemôžete prísť na to, ktorý z rady vypínačov patrí k osvetleniu na terase? Máme pre vás niekoľko možností, ako takýmto situáciám predídete.

Pobyhové čidla

Pohybové čidla sú súčasťou mnohých nástenných aj závesných svietidiel, ktoré môžete nájsť. Pohybové čidlo tiežvyužijete, keď prichádzate do garáže alebo sa chcete premiestniť na terasu.Tieto svietidlá vo väčšine prípadov disponujú LED svetelným zdrojom a tým pádom vás účet za elektrinu nezaskočí. Mimo iné ide tiež o výborný bezpečnostný prvok.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články