• News&Inspirations

aktualizované

Predsieň je dôležitou miestnosťou, kde môžeme uvítať naše návštevy.

Predsieň je často celkom zanedbávaná miestnosť, pritom k tomu dochádza neprávom. Je to to posledné, čo zo svojho bytu vidíte, keď ho opúšťate, a to prvé, kedy sa do neho vraciate. Nie je nič horšieho, než keď vás unavené po príchodu z práce uvítajú rozhádzané topánky alebo chaos na vešiaku či na poličke so šálami a čapicami.

Komplet do predsiene Keri 3
Komplet do predsiene Keri 3 

O to horšie taká neorganizovanosť je, keď ide o malú predsieň, v ktorej nie je dosť miesta navyše a každý nedostatok je hneď vidieť. Úložné priestory sú dôležité kvôli fungovaniu v domácnosti a celkovo interiérovým priestorom, ktoré máte k dispozícií. Ak budete hľadať ideálny nábytok, tak si môžete vybrať niečo z našej bohatej a pestrej ponuky, ktorá vám ponúka moderné systémy, nábytkové komplety. Prípadne samostatný nábytok, ktorý môžete vybrať do danej miestnosti, či už je to obývačka, spálňa alebo detská izba.

V hlavnej úlohe úložné priestory

V predsieni aspoň čiastočne zabúdame na to, čo bolo v práci a vonku. Odkladáme tu zvršky, robíme si pohodlie. Aby nás táto miestnosť nedeprimovala hneď pri otvorení dverí, je nutné zamyslieť sa nad vyhovujúcimi úložnými priestormi – aby bolo vôbec kam odložiť to, čo odložiť potrebujeme.

Odborníci sa zhodujú na tom, že do predsiene sú ideálne úložné priestory uzavreté – skrine, botník, čokoľvek, čo zavrieme, akonáhle niečo odložíme.Práve preto, že nás zvádza nehľadiac tu prehnane na poriadok, sú otvorené police a regály cestou do pekiel. Všetko je v nich vidieť a predsieň sa rázom môže stať v nevzhľadne vyzerajúce skladisko.

V malých predsieňach sa viac než kde inde vyplatí zainvestovať do vstavanej skrine, ktorá sa dokonale prispôsobí voľnému priestoru a nevyužitý nezostane ani centimeter.

Nezbytností pre akúkoľvek predsieň je vešiak, polička na doplnky, ako sú šály, čapice a rukavice alebo napríklad cyklistické helmy, a botník.

Miestnosť vyžaduje dobré osvetlenie

Než opustíte byt, v zrkadle v predsieni zvyčajne kontrolujete svoj vzhľad. Aj preto je napríklad postarať sa o to, aby tu bolo dobré svetlo – teda ideálne jedno centrálne na strope, jedno menšie priamo nad zrkadlom a napríklad ešte nejaké iné svetlo v inej časti predsiene. Okremtoho, že tu dobre na všetko uvidíte, vám bude predsieň – rovnako ako každá správne osvetlená miestnosť – pripadať väčšia, zvlášť keď sa k tomu pridá veľká sila zrkadla.

Myslite na farby

K optickému zväčšeniu malej predsiene patrí nielen dobré osvetlenie, ale tiež správna voľba farby výmaľovania. V malých miestnostiach všeobecne zvolíme radšej svetlé farby, napríklad bielou či krémovou, prípadne svetlé odtiene výraznejších farieb, ako je svetlo žltá, svetlo oranžová alebo svetlo hnedá. Sýte a tmavé farby sú pre malé miestnosti totálnym zabijakom.

Aj s malým priestorom sa dajú robiť veľké veci

V malej predsieni je nutné dbať na poriadok. Aj seba menšie sklamanie v ňom je ihneď vidieť. Snažte sa mať tu čo najmenej vecí na očiach, využite uzavretých úložných priestorov a spoľahnite sa tiež na triky pre optické zväčšenie miestnosti. Predsieň je vizitkou celého bývania, myslite na to!

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články