• News&Inspirations

aktualizované

Prevedenie v kúpeľni

Ako by mala vyzerať moderná kúpeľňa? Na to samozrejme neexistuje jednoznačná odpoveď, ale pravdepodobne bude v súčasných kúpeľniach prevažovať minimalizmus. Nie je to len z toho dôvodu, že minimalistické poňatie interiéru je stále in, ale dôvodom je tiež skutočnosť, že kúpeľne sú väčšinou umiestnené v menších miestnostiach, ktoré sú často bez okien, takže im úspornosť a triezvosť jednoducho svedčí. Nie sú zbytočne preplnené a pôsobia vzdušným a priestornejším dojmom. To však neznamená, že nemôžu byť zároveň luxusné a krásne.

Komplet Koral - Nábytok do kúpeľne s umývadlom
Komplet Koral 

Na prvom mieste je variabilita

Požiadavok na variabilnosť je bežný vo všetkých oboroch. Interiérový design a tým pádom ani vybavenie kúpeľne nie sú výnimkou. Týka sa to predovšetkým nábytkových systémov, ktorých súčasťou je univerzálna doska pod umývadlo v rôznych šírkach, dĺžkach a hrúbkach. Tie potom jednoducho skombinujete so spodnými skrinkami. To isté platí aj o ostatných segmentoch, predovšetkým väčších či menších skrinkách, ktoré môžu byť zabudované či samostatne stojace a ktoré poskytujú dostatok úložného priestoru na uteráky a ďalšie toaletné potreby. Nábytok by mal byť kvalitný, ale nie až príliš nápadný na kúpeľňu. Nemal by na seba strhávať pozornosť, ale skôr len decentne korešpondovať s ostatným vybavením kúpeľne a fungovať ako jeho vkusný doplnok.

Zaoblené tvary ustupujú ostrým hranám

Napriek tomu sú zaoblené vane, umývadlá a kúpeľňový nábytok príjemné na pohľad a kúpeľni dodávajú na jej útulnosti, tiež sa vracajú populárne pravouhlé tvary, zatiaľ čo obkladom vládnu jednoduché dekory s nenápadnými, ale zároveň zaujímavými minimalistickými detailami. Pravouhlé sú nielen vane a umývadlá, ale aj sprchové kúty, ktoré doplňuje módna smaltovaná alebo betónová vanička. Z materiálov sa dostávajú k slovu lakované a chrómované konštrukcie, nech už sa to týka upevnenie umývadiel alebo poličiek. V luxusnejšom poňatí si môžete bez obáv dopriať špeciálne ošetrené masívne drevo, prípadne umelý alebo pravý mramor.

Neutrálne obklady rozsvietia farebné umývadlo

Z vyššie uvedených dôvodov, ako sú dostatočná vzdušnosť a svetlosť priestoru, ale hlavne tiež preto, že kúpeľňa by vzhľadom k náročnosti prípadných úprav mala byť nadčasová, je vhodné zostať aj u neutrálneho farebného ladenia. V hlavnej úlohe je už tradične biela farba. Väčšiu farebnosť môžete vniesť do kúpeľne (okrem jednoduchého spôsobu pomocou vankúšov a doplnkov) prostredníctvom nábytku. Elegantný je nábytok v tmavo šedom alebo antracitovom odtieni, ktorý vytvorí efektnú kompozíciu v kombinácii napríklad so zeleným alebo modrým umývadlom.

Čo by vás malo zaujímať pri výbere novej kúpeľni?

Ak si vyberáte novú kúpeľňu, rozhodne by ste tiež nemali zabudnúť na výber správnej kolekcie, ktorá by mala ladiť s celovým interiérovým štýlom. Avšak nie za každú cenu musíte ladiť kúpeľňové zostavy spolu s celkovým interiérom. Moderné zostavy vás môžu prekvapiť svojim štýlovým a vkusným nábytkom, ktorý pôsobí v interiéroch sviežo. Môžete si vyberať z mnohých ponúkaným nábytkových zostáv, ktoré sú tiež za akčné a bezkonkurenčné ceny.
Ak vyberáte dvere do malého interiéru, tak by ste mali byť obozretní pri niektorých kritériách výberu. Malý, ale napriek tomu pohodlný byt – je to možné? Dnes určite áno. Stačí ho iba nápadito usporiadať. Nezabudnite pri tom na vhodne zvolené dvere, podľa vašich potrieb!
Osvedčeným spôsobom, ako opticky zväčšiť malý byt je otvorenie priestoru, a čo s tým vlastne súvisí: odstránenie vnútorných dverí. Dokonca však aj pri takom riešení nie je možné odstrániť všetky dvere. Prirodzená potreba súkromia spôsobuje, že je potrebné ich namontovať v kúpeľni, spálni alebo detskej izbe.

Posuvné dvere

Jedným zo spôsobov na efektívne využívanie malého priestoru je použitie posuvných dverí. Dvere tohto typu umožňujú zabrániť konfliktným situáciám, predovšetkým keď vyberáte modely montované do kazety. Kazetový systém umožňuje využívať priestor okolo dverí, pretože otvorené krídlo sa nezasúva na stenu, ale iba sa skrýva v kazete. Pokiaľ sa rozhodnete pre montáž nástenných dverí, počítajte s tým, že v miestnosti, v ktorej namontujete koľajnice, bude stena rezervovaná pre ich krídla.

Harmónie farieb a vzorov

Byt s malou plochou vyžaduje nielen funkčné usporiadanie, ale tiež estetickú disciplínu. Je nutné tiež dopracovať usporiadanie interiéru, aby zrakový kontakt s prvkami vybavenia a povrchovou úpravou neunavoval užívateľov bytu. V malom byte je veľmi dôležité dodržať priestorový súlad, vyhýbajte sa teda kakofónií farieb. Stojí za to, aby dvere nadväzovalo na farebnosť stien alebo kresby a farby drevenej podlahy. Univerzálnym riešením sú biele dvere, ktoré vyzerajú dobre za všetkých okolností. Rovnako dobre vyzerajú tiež ako doplnenie vstavanej skrini. Dvere do kúpeľne sú rovnako dôležité, a mali by ste byť presvedčený o správnom výbere. Keďže kúpeľňa je osobné miesto a každý v nej potrebuje svoje súkromie, je dôležité, aby dvere boli vhodné a neboli napríklad celé sklenené. Dvere by mali byť celé kryté, avšak nevadí ak budú mať sklenené časti.

Ako si vyhovieť 

Povinnou súčasťou každej modernej kúpeľne by bez pochýb mala byť tiež nejaká šikovná skrinka alebo vitrína do ktorej budete môcť umiestniť všetky potrebné veci. Okrem toho, že vitríny využívame predovšetkým v obývačkách, predsieňach, spálňach, verte alebo nie, v kúpeľni by ste sa bez podobných kusov nábytku zaobišli len veľmi ťažko. Pokiaľ nemáte žiadnu ďalšiu miestnosť a v kúpeľni máte všetky veci po kope, tak sa vám skutočne zídu. Predmety, ktoré používate každý deň, ako je napríklad uterák, mydlo a podobne si budete môcť uložiť do jednej skrinky, kde budete mať všetko v poriadku umiestnené. Moderné zostavy nábytku do kúpeľne okrem komfortu a originálneho vzhľadu tiež ponúkajú celkom moderné spracovanie spolu s možnosťami kombinácie, ktoré vás určite zaujme už na prvý pohľad. Jedná sa o regály alebo vitríny z určitých nábytkových zostáv, ktoré nájdete v našej jedinečnej ponuke za výhodne ceny čakajúce práve na vás! Tak na čo ešte čakáte pred kúpou novej kúpeľni u nás?
Viac:
httpss://www.nabytok-bogart.sk/kupelnove-zostavy-c-96-44.96.html
httpss://www.nabytok-bogart.sk/kupelna-madera-p-313-96-44.96.html
httpss://www.nabytok-bogart.sk/komplet-koral—nabytok-do-kupelne-s-umyvadlom-p-2951-96-44.96.html
httpss://www.nabytok-bogart.sk/obyvacie-steny-c-48-40.48.html
httpss://www.nabytok-bogart.sk/nabytkove-systemy-do-spalne-c-70-16.70.html

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články