• Štýle

aktualizované

Priestorové kúzla v malom byte vďaka zrkadlovým stenám

Za priestorové kúzla v malom byte môžu zrkadlové a sklenené steny. Dá sa vôbec niečo zmysluplného urobiť s malým panelákovým bytom? Môže sa z neho vytvoriť miesto, kde sa bude cítiť príjemne a mladá žena, ktorá má rada moderný minimalistický štýl? Presvedčíme vás o tom, že aj s takým bytom sa dajú robiť zázraky.

Sedacia súprava Asgard 3F/1F 

Čierna predsieň kontra modrá kúpeľňa

Na ľudí určite príjemne zapôsobí výrazným dojmom už vstup do bytu. Privítajú ich totiž čierne vstupné dvere, za ktorýmisa nachádza sčasti čierna vymaľovaná predsieň. Celý byt okrem kúpeľne prepojuje svetlá kaučuková podlaha.Ďalším dôležitým prvkom, ktorý príjemne zútulňuje interiér, je tlmené nepriame osvetlenie tvorené odrazom svetla od stropu.

Kontrastne pôsobí modrá vodeodolná sterka, ktorá bola použitá na strane, kde je kúpeľňa, a ktorá pokračuje aj ďalej až do sprchového kúta. Tam sa nachádza na stenách, podlahe aj strope. Robí to dojem, že sprchový kút je samostatný prvok, ktorý je vložený na rozhraní kúpeľne a predsiene. Kúpeľňa je celá umiestnená na vyvýšenom sokle.

Do skrine z oboch strán

Hlavný prvok, ktorý rozdeľuje priestor v byte, je skriňový box, v ktorom sú schované dvere z pieskovaného skla. Vzniká tak úložný priestor, ktorý je prístupný ako z predsiene, tak z obývacej izby.


Dva v jednom

Bytu dominuje obývacia izba s kuchynským kútom. Jedálny stôl osvetľuje sklenené designové svetlo. Nábytomôžetezvoliť biely v lesklom prevedení. Na jednu stranu môžete umiestniť uzavrené skrinky, niektoré s plnými dvierkami, iné čiastočne sklenené, čím sa priestor odľahčí. tuaj otvorené police, budete predsa potrebovať priestor na uskladňovanie vecí. Zrejme najzaujímavejším prvkom v miestnosti bude knižnica za pohovkou.Na prvý pohľato môže vyzerať ako originálny kus nábytku. Originál to je, ale za veľmi prijateľnú cenu. Systém vytvorený z bielych políc, ktoré sa rýchlo stanú dizajnovým prvkom, hlavnou úlohou pri zariadení interiéru by mala mať vaša fantázia, kreativita a v neposlednom rade váš osobný štýl a preferencie.

Typizované police sú navrhnuté netypickým spôsobom – nielen vodorovne, ale tiež zvislo, a vytvorili tak zaujímavý kus nábytku. Podobný si môže vytvoriť každý sám a veľkosť aj tvar jednoducho prispôsobí svojim podmienkam.

Pri výbere pohovky rešpektujte svoje priania a preferencie, že má byť čo najväčšia, aby sa na ňu pohodlne vošli časté návštevy. Naviac z rovnakej nábytkovej rady môže pochádzať aj kreslo a taburetka. Pohovka je oproti rozkládacej sedacej súprave, takže môže slúžiť hosťom k občasnému prespaniu. Má tiež snímateľný poťah.

Vzhľadom k tomu, že miestnosť slúži zároveň ako spálňa, bolo sem nutné umiestniť rozkladaciu pohovku. Praktickým prvkom sú tu skrine, ktoré zaisťujú dostatok úložného priestoru. Naviac sú vybavené zrkadlovými dverami, čo izbuopticky výrazne zväčšuje.

Miestnosť naviac: balkón

Z obývacej miestnosti sa vchádza na balkón, ktorý je zasklený pomocou systémového zasklievacieho paravánu. Vďaka tomu sa zväčšila obytná plocha. Balkón je možné využívať k relaxácií v teplých mesiacoch, a to počas dažďa.

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články